Zážitky, inšpirácie, návody
MTBIKER magazín

Najnovšie články z kategórie Downhill

Slovenský pohár DH - Jasná

Slovenský pohár DH - Jasná

Názov pretekov: DH Jasna

Usporiadateľ: Slovenský zväz cyklistiky

Organizátor: TMR a.s. – TATRYmotion, Demänovská Dolina

Termín konania: Nedeľa 19.6.2011
SP: Polc v zjazde na 35. mieste

SP: Polc v zjazde na 35. mieste

Slovenský reprezentant Filip Polc obsadil v nedeľňajšom finále zjazdu na pretekoch Svetového pohára horských cyklistov v rakúskom Leogangu 35. miesto. Za víťazným Američanom Aaronom Gwinom zaostal slovenský pretekár o viac ako 18 sekúnd. Druhé miesto obsadil Brit Gee Atherton, tretie Juhoafričan Greg Minnaar. Medzi ženami triumfovala Floriane Puginová z Francúzska pred dvojicou Britiek Rachel Athertonovou a Tracy Moseleyovou.
Fort William: Filip Polc 34. v DH

Fort William: Filip Polc 34. v DH

Slovenskému reprezentantovi v horskej cyklistike Filipovi Polcovi sa nedarilo v nedeľňajšom zjazde na pretekoch Svetového pohára v britskom stredisku Fort William. Dvadsaťdeväťročný člen tímu MS Evil Racing skončil s takmer 13-sekundovým mankom na víťazného Juhoafričana Grega Minnaara na 34. mieste. Medzi ženami triumfovala Tracy Moseleyová z Veľkej Británie.
V Polomke triumf Mikulenku, Polc druhý

V Polomke triumf Mikulenku, Polc druhý

Výsledky nedeľňajšieho 1. kola Slovenského pohára v zjazde horských cyklistov v Polomke.
SP: Prvý zjazd sezóny pre Gwina, Polc tridsiaty

SP: Prvý zjazd sezóny pre Gwina, Polc tridsiaty

Víťazmi úvodného zjazdu sezóny v seriáli Svetového pohára sa v juhoafrickom Pietermaritzburgu stali Američan Aaron Gwin a Britka Tracy Moseleyová. V mužskej kategórii sa predstavil aj slovenský reprezentant Filip Polc, s takmer trinásťsekundovým mankom na víťaza ho klasifikovali na 30. priečke.
Polc prvý na mestskom downhille vo Valparaiso v Chile

Polc prvý na mestskom downhille vo Valparaiso v Chile

Po mestkom preteku v Santose ma čakal už posledný z mojej zimnej tour vo Valparaise v Čile.
Možno si niekto pamätáte, že som minuli rok vyhral a opisoval tuto trať, ako najťažšiu a najdlhšiu z pomedzi mestkych pretekov. Treba tu ukázať ako človek vie zvládnuť jazdu na hline, schodoch, skokoch klopenkach a k tomu ešte prišliapnuť do pedálov.
SÚŤAŽNÝ PORIADOK SP MTB DH NA ROK 2011

SÚŤAŽNÝ PORIADOK SP MTB DH NA ROK 2011

Slovenský pohár MTB DH 2011 je usporiadaný ako seriál pretekov a vypisovanie jednotlivých kôl sa riadi platnými športovo-technickými predpismi SZC (ďalej ŠTP SZC). Tento Súťažný poriadok (ďalej "SúP") upresňuje ŠTP SZC a je záväzný pre všetkých účastníkov SP DH 2011 (organizátorov, rozhodcov, trénerov, pretekárov, atď. …)
Filip Polc po páde nedokončil zjazd v Santose

Filip Polc po páde nedokončil zjazd v Santose

Tento víkend som bol pozvaný na 9. ročník mestského preteku v brazílskom historicky významnom prístavnom meste Santos. Po minulom roku som sem prišiel obhajovať titul kráľa zjazdu. Trať bola trošku obmenená. Pridali viacej drevených prekážok, no charakter ultra rýchlej trate s tvrdými dopadmi na rovinu a zákrutami sa nezmenil. Video
PolcsterRacing s novým webom

PolcsterRacing s novým webom

Team Polcster Racing (prevažne DH team pod záštitou Filipa Polca) má nový web pre rok 2011: PolcsterRacing.sk
ZRUŠENÉ: Winter Air Bachledova

ZRUŠENÉ: Winter Air Bachledova

Ak sa chystáte do Tatier budúci týždeň, nezabudnite si so sebou zobrať aj bike. Máte možnosť totižto zúčastniť sa na 1. ročníku Winter Air Bachledova - zjazdu na snehu (snáď) na zjazdovke v Bachledovej Doline vo Vysokých Tatrách. Podujate bolo z dôvodu zlého počasia zrušené.
Polc v tohtoročnej premiére tretí

Polc v tohtoročnej premiére tretí

Slovenský reprezentant v horskej cyklistike Filip Polc obsadil vo svojich prvých tohtoročných pretekoch, piatkovom mestskom zjazde v kolumbijskom Manizalese, konečné tretie miesto. Dvadsaťosemročného Pezinčana predstihla iba dvojica domácich pretekárov Marcelo Gutierez Villegas a Mauricio Estrada. Tretie miesto slovenského horského cyklistu je o to cennejšie, že prišlo iba necelé tri mesiace po ťažkom páde a následnej operácii v Rumunsku.
Doplnenie od Filipa
CYKLOHARMATANEC 15.2.2009 - NEDEĽA   - 6. ročník

CYKLOHARMATANEC 15.2.2009 - NEDEĽA - 6. ročník

Na horských bicykloch po lyžiarskom svahu - Poľana nad Detvou na zjazdovke pri horskom hoteli Poľana. Šiesty ročník ojedinelého druhu akcie so zaručenou zábavou (ak počasie dovolí).
Formulár sa odosiela
keyboard_arrow_up