Reportáž: Škola jazdy a techniky s Bike Academy 2019

Tréning techniky na bicykli je veľmi dôležitou súčasťou každého cyklistu, či už ste bežný hobby jazdec alebo ten s vyššími ambíciami.

Naberanie nových skúseností, teoretických vedomostí ale aj praktických zručností je niekedy veľmi obtiažne, najmä ak vám s tým nevie nikto poradiť. Preto sme s MTBIKER zorganizovali školu jazdy a techniky, ktorá priniesla každému jazdcovi zlepšenie, nové skúsenosti ale hlavne zábavu.

Čo ste sa naučili?

Celkovo sme zorganizovali štyri akcie na pumptracku v MTBIKER centre, pričom počas posledných dvoch sa konala výučba aj na traile. Či už sme trénovali deti alebo dospelých, začiatočníkov alebo pokročilých, každý si našiel v tréningu to svoje. Mohli ste si osvojiť techniku:

  • na pumptracku - technika pumpovania, manuálu, skoku alebo klopenej zákruty…
  • na traile - správny výber stopy, technika brzdenia, prejazd odklopených zákrut…

Samozrejme, nezabudli sme ani na úplne základy, ako je správne nastavenie bicykla a základný postoj na bicykli.


Ako to na škole jazdy a techniky s Bike Academy vyzeralo?

Ukážku, ako to na na škole jazdy a techniky s Bike Academy vyzerá, si môžete pozrieť nižšie.


Škola jazdy v roku 2019

Prvý deň školy sa konal 27. júla, kde sme vás učili techniku na pumptracku. Výučba prebiehala celý deň, pričom počet zúčastnených jazdcov bol plne obsadený – 15 osôb. Neodradila nás ani malá prehánka, počas ktorej sme sa ukryli v MTBIKER centre, kde sme sa aj občerstvili.

Druhú akciu, ktorá sa konala 31. augusta, sme kvôli zvýšeniu kapacity jazdcov rozdelili na dve časti, na ktorých sa mohlo zúčastniť celkovo 20 jazdcov – doobednej časti (10:00-13:00) sa zúčastnilo 10 jazdcov a poobednú výučbu (14:00-17:00) absolvovalo 8 jazdcov. Obe časti sa konali na pumptracku.

Tretia akcia (14. september) sa taktiež delila na dve časti – doobedie sme strávili na pumptracku a poobede sme sa presunuli na trail pod hradom Tematín. Výučbu na traile ste si pochvaľovali, a tak sme tento koncept použili aj na poslednej tohtoročnej akcii, ktorá sa konala 12. októbra.


Život MTBIKER centra sleduj aj na Instagrame

Zaujímavé informácie z akcií, ktoré prebiehajú v centre, môžete sledovať aj na Instagrame, kde okrem fotiek nájdete aj videá či pestré "stories".


Plány pre rok 2020

V roku 2020 pripravujeme ďalšie akcie, či už na pumptracku alebo na traile, na ktoré sa môžete tešiť už počas nastávajúcej sezóny.

Škola jazdy a techniky je určená pre každého, kto má chuť a záujem spoznať nových bikerov a zlepšiť si techniku za účasti certifikovaných trénerov z Bike Academy. Preto sledujte sekciu kalendár, kde sa včas dozviete všetky potrebné informácie.
report_problem Našiel si v texte chybu?

Škola jazdy a techniky s Bike Academy

calendar_today 27.07.2019
label Nesúťažné podujatie
place MTBIKER centrum, Hrádok 225 (Slovensko)

tomasmartinak 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Pozvánka: MTBIKER trailovačka na Tematíne – práca aj zábava s našimi tvárami

Pozvánka: MTBIKER trailovačka na Tematíne – práca aj zábava s našimi tvárami

Chcel by si stretnúť známe tváre z našich videí, zveľadiť Tematín trail a zabaviť sa pri jazde? Príď na našu MTBIKER trailovačku!
Test: ABUS YouDrop FF – prilba pre odvážne deti

Test: ABUS YouDrop FF – prilba pre odvážne deti

Rodičia cyklisti skôr či neskôr prilákajú k tomuto krásnemu športu aj svoje deti. S tým sa samozrejme spája aj určitý faktor strachu a tak sa často snažíme svoje deti ochrániť najlepšie, ako vieme.
Kde robím chyby v zjazde alebo ako byť rýchlejší

Kde robím chyby v zjazde alebo ako byť rýchlejší

Kto by nechcel jazdiť z kopca rýchlejšie a s väčšou istotou? Ja áno a preto som poprosil dobrého enduro jazdca, nech mi pomôže odhaliť, kde treba zapracovať.
keyboard_arrow_up