TOP10 2022 - najčítanejšie články od MTBIKER redaktorov

Aké články sa čítali v roku 2022, čo vás z kuchyne MTBIKER zaujalo tento rok najviac?

Každý deň sa objavuje v našom Magazíne niečo nové, najčastejšie ide o články od rôznych autorov. Veľká časť obsahu pochádza priamo od vás - každý, kto vie len trochu písať a má čo povedať, môže prispieť vlastným autorským počinom. Takto to je určite pestrejšie a zaujímavejšie, ako keby všetky články pochádzali len priamo z MTBIKER redakcie. Teraz na konci roka nám napadlo, že by sme mohli spraviť TOP10, zoradíme desať najčítanejších článkov za kalendárny rok 2022. V prvom rebríčku sa pozrieme na literárne počiny z pera MTBIKER redaktorov a internistov, v ďalšej hitparáde sa zameriame na články od vás, na literátov z radov fanúšikov a zákazníkov.

Najlepšie počiny z redakcie

Bikeri nie sú tak konzervatívni, ako by sa dalo predpokladať.
Prečo sme to takto rozdelili? Asi to bude viacej fér, interní redaktori majú na písanie viacej času, sú v tom väčšinou zbehnutejší a na úspešný článok z pohľadu čísel majú viacej pokusov. Ale to neznamená, že v celkovej TOP10 sú len články z redakcie, v skutočnosti to je pekne premiešané. Tento prehľad je dobrá príležitosť k tomu, vrátiť sa k nejakému článku, čo vám cez rok utiekol, prípadne si s nami zahrajte hru a skúste odhadnúť, prečo bol konkrétny článok čítanejší ako ostatné.



Sagan je stále kráľ

Najčítanejším článkom sa stala Imrova úvaha o tom, čo stojí za aktuálnou Saganovou formou. Bez hľadania senzácií sa pokúsil objektívne zamyslieť, v akej životnej fáze sa Peter nachádza a čo to znamená z pohľadu jeho výkonnosti a prípadných budúcich úspechov. A prečo je článok tohtoročná topka? Určite meno Sagan pomohlo, podľa nás má na tom zásluhu aj spôsob, akým je článok napísaný. Ľudsky a z pohľadu športovca.

  • Peter Sagan - čo sa s ním deje?


  • Nová legislatíva

    Či čítanosti pomohla dobrá titulná fotka s hradom?
    Druhé miesto patrí článku, kde sme informovali o novej legislatíve týkajúcej sa cyklistov. Na Slovensku sú teraz cyklisti chránení na cestách o trochu lepšie, dobrá legislatíva je dôležitým kúskom skladačky do celkovo lepšieho, príjemnejšieho a bezpečnejšieho súžitia cyklistov a vodičov. Za úspechom takéhoto článku stojí určite to, že väčšina cyklistov sa pohybuje aj v premávke a tak ocení takýto prehľad. Ďalšie čítania sa dajú očakávať z toho, ako sa cyklisti a aj vodiči budú vracať k detailom novely.

  • Od 1. 3. 2022 platí nový zákon, lepšie chráni cyklistov - toto sú zmeny a odporúčania


  • Najčítanejšia „rozbaľovačka"

    Unboxing je pekný príklad toho, ako aj článok o technike, komponentoch a bikoch vie zaujať. Zaujímavá je otázka, prečo takto vyletel článok práve s bikom Orbea. Ide o obľúbenú značku, ktorá je roky populárna aj vďaka vydarenému dizajnu, no vzhľadom na cenu nejde o ľudovú voľbu. Či čítanosti pomohla dobrá titulná fotka s hradom? Čo si myslíte vy?

  • Unboxing: Orbea Oiz 29 M30 – XC-čko hodné výstavy


  • Termoplastický test

    Peter má v redakcii väčšinou iné úlohy ako písanie článkov, no tento test sa mu podaril. Otestoval ebike, ktorý je sám o sebe zaujímavý, Kellys s rámom z termoplastického kompozitu je zaujímavý aj zo svetového pohľadu. On k tomu pridal luxusnú fotky, kto tento test vynechal, lebo ebike, tak by to mal teraz napraviť.

  • Kellys Theos F90 - The Game Changer


  • Handričky bavia tiež

    ...vhod padne každá rada pri výbere strihu a veľkosti.
    Oblečenie, ktoré sa v čítanosti dostalo v roku 2022 najvyššie, je od značky Sportful. Zaujímavé je, že ide o disciplínu gravel. Ak by sme hľadali dôvod úspechu, tak objektívne povedané gravel nepatrí medzi najrozšírenejšie disciplíny, aby článok potiahol takto vysoko. Stojí za úspechom parádna titulka, alebo chuť sa pekne do polí a lúk obliekať?


  • Test: Gravel oblečenie Sportful Supergiara - praktické, zábavné, farebné


  • Súboje vždy zaujmú

    Do TOP10 sme nedávali články, ktoré boli uverejnené v Magazíne len ako krátky popis videa, ale v tomto článku Imro pridal aj kopec doplňujúcich informácií. Porovnávačky vás baví pozerať alebo čítať, na rok by sme sa im chceli venovať ešte viacej.

  • Cestný vs. horský bicykel – porovnanie v stúpaní


  • Dobrý návod sa hodí

    Pestrosť úspešných článkov je vidieť aj na teste bezdušovej sady, radi si prečítate návod na servisné úkony, užitočné sú testy náradia a vybavenia. Napadá vám niečo, čo ste v Magazíne neúspešne hľadali, je nejaký servisný úkon, ktorý by sme mohli spracovať, že by sa to hodilo aj ostatným bikerom?

  • Tubeless v podaní Effetto Mariposa a Stan´s NoTubes


  • Veci, čo rieši každý

    Sú témy, pri ktorých by sa dalo predpokladať, že už ďalší obsah vytvárať netreba. Už bolo o nich napísaných a natočených toľko vecí, že ťažko vymýšľať niečo nové a zaujímavé. Do tejto kategórie by sa dali zaradiť aj svetlá a blikačky, ale keďže ich na tomto mieste spomíname, je jasné, že opak je pravdou a bikerov tie veci stále zaujímajú. Ako inak si vysvetliť čítanosť tohto článku?

  • Predstavenie: Zaujímavé svetlá a blikačky od CTM


  • Ľahšie sa nakupuje oblečenie

    V dobe, keď sa veľa oblečenia objednáva z eshopu bez vyskúšania, padne vhod každá rada pri výbere strihu a veľkosti. Vďaka takémuto testu letného oblečenia Sportful zákazník lepšie odhadne, ako tie veci v skutočnosti na postave sedia a aj v tomto konkrétnom článku Cepo prišiel na jedno prekvapenie.

  • Test: Letné oblečenie Sportful - najpohodlnejšie kraťasy a zvláštny dres


  • Čitatelia nie sú konzervy

    Bikeri nie sú tak konzervatívni, ako by sa dalo predpokladať. Alebo ich k čítaniu článku o značke MicroSHIFT prinútil nedostatok súčiastok? Ťažko povedať, každopádne test o zatiaľ menej rozšírených komponentoch sa dostal do TOP10, takže v tomto prehľade si miesto zaslúži.

    A kto články počítal, už vie, že toto bol posledný finalista, ale aj tak nám nedá nespomenúť ďalší článok v poradí. Celkovo 11. najčítanejší článok z redakcie MTBIKER patrí opäť značke MicroSHIFT, do hľadáčika sme si zobrali ešte odolnejšiu 9-rýchlostnú sadu Advent.

  • Test: Sada MicroSHIFT Advent X - zvládne naozaj tvrdé zaobchádzanie?


  • Ako ste spokojní s najčítanejšími článkami? Nikto nehovorí, že sú to tie najlepšie alebo najzaujímavejšie veci z Magazínu, ale niečím si oči čitateľov získať museli, keď sa rozhodli na ne kliknúť. Máte svojho obľúbeného autora, alebo nejaký konkrétny článok, ktorý vám tento rok zostal v pamäti najviac?
    report_problem Našiel si v texte chybu?
    redakcia 
    clear
    Prečo sa ti článok nepáči?
    Odoslať spätnú väzbu
    Formulár sa odosiela

    Komentáre

    Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

    Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
    Formulár sa odosiela
    Pridaj komentár
    Formulár sa odosiela

    Podobné články

    Najčítanejšie, najkomentovanejšie a najobľúbenejšie články za rok 2023

    Najčítanejšie, najkomentovanejšie a najobľúbenejšie články za rok 2023

    Ktoré články nazbierali najlepšie čísla v roku 2023, kde sa najviac komentovalo a ktorý text získal najviac sympatií?
    Pozvánka: MTBIKER Sliezsky kráľ 2024 — tretia edícia tatranského „nárezu“

    Pozvánka: MTBIKER Sliezsky kráľ 2024 — tretia edícia tatranského „nárezu“

    Sliezsky kráľ je medzi našimi pretekmi jedinečným podujatím. Nielen prekrásnou prírodou a náročnosťou trate, ale aj silnou zostavou, ktorá sa tu každoročne zíde...
    MTBIKER novinky – naše plány do sezóny 2024

    MTBIKER novinky – naše plány do sezóny 2024

    Nové značky, nové spolupráce, nová predajňa, komunitné jazdy, ale aj jeden veľký letný projekt na východe. Pozrite si prehľad toho, čo chystáme.
    keyboard_arrow_up