Ako vznikol MTBIKER a kto ho založil?

Dalo by sa povedať, že ide v podstate o historický okamih v rámci nášho vlastného obsahu. Zoznámite sa počas výjazdu s človekom, ktorý MTBIKER pred viac ako 20 rokmi založil a doviedol do súčasnosti.

„Imro, to tebe patrí ten MTBIKER? Ty si ho založil?" Podobnú otázku som neraz dostal a je to pochopiteľné. Z hľadiska mediálnej prezentácie ma bolo vidieť často pomerne dlhé roky a teda podobná analógia sa trochu ponúkala. Ale skutočnosť je odlišná, pričom dnes vám ukážeme ďalší pohľad pod „pokličku". A myslím, že to môže byť pre niektorých aj so závanom nostalgie. Na čo narážam? Za tie roky sa všetko veľmi zmenilo, ale mnohí si určite ešte pamätajú, keď cyklistika nebola až tak „cool" a teda mimo záujem médií, sociálne siete neexistovali.

mtbiker zakladateľmtbiker zakladateľ

Tak kde mohol „chudák“ cyklista zdielať svoje zážitky, pochváliť sa, čo mu prišlo za komponenty a niečo sa dozvedieť? No predsa na fóre. So stránkou sa postupne budovala aj komunita a množstvo nickov mám v hlave stále, úzko spätých aj so začiatkami jazdenia a rovnako prispievania. Dnes je situácia úplne iná ale myslím, že aj pre tých, čo sa dostali k cyklistike neskôr, môže byť naša viac ako 20-ročná história zaujímavým doplnením celkového obrazu.

Ellsworth
Ale nebudeme sa baviť len o minulosti, rovnako sa pozrieme na vývoj, súčasnosť a samozrejme aj víziu MTBIKER do budúcna. Hneď na rovinu poviem, že jedným z dôvodov, prečo som „zariskoval“ a pred rokmi odišiel zo stabilnej práce do tohto projektu, bola kombinácia Tomášovho vizionárskeho, ale stále veľmi racionálneho myslenia. Myslím, že počas rozhovoru najlepšie pochopíte, čo mám na mysli.

mtbiker smerovníkymtbiker zakladateľ

Zavolať a naplánovať túto malú akciu mi napadlo takmer hneď, ako sa otvorila nová predajňa v mojej rodnej Žiline. Nechcel som robiť rozhovor niekde v kreslách na spôsob diskusnej relácie, veď všetko vzniklo z „obyčajnej“ vášne. Tomáša bavilo hlavne jazdiť na biku ako mňa, ale našťastie ho bavilo aj programovanie. Rozhovor sme tak spojili s výjazdom, čo bola takmer rovnaká trasa ako pri našej nedávnej komunitnej jazde. Len s tým rozdielom, že vtedy sme ju museli skrátiť pre búrku a toto bol pôvodný variant. Ak sa ocitnete u nás na predajni a budete mať chuť na výlet v okolí, je to za mňa veľmi dobrý tip v duchu klasického XC, na ktorom sme obaja vyrástli. Mapa trasy a možnosť stiahnutia GPX sú na tomto odkaze.

mtbiker predajňa žilinamtbiker v súľove

Čo sa dozviete?

Hlavnou témou videa, resp. podcastu pod ním je ale samotný rozhovor. Spravili sme ho detailnejšie, pretože predpokladám, že zaujme najmä tých, pre ktorých je MTBIKER viac než len obchod a nechcú informácie z „rýchlika". Rovnako bolo mojím cieľom vám Tomáša trochu viac priblížiť aj ako človeka, resp. cyklistu. Čo sa v ňom okrem iného dozviete:

  • cyklistické začiatky
  • prečo a ako vznikol MTBIKER?
  • ako si portál na seba zarábal?
  • prečo vznikol eshop?
  • koľko ľudí sa podieľa na programovaní teraz
  • práca ako koníček, výhody aj úskalia
  • na akom biku Tomáš najradšej jazdí a čo ho baví
  • komunita a rozmach cyklistiky u nás
  • aká je vízia do budúcnosti?


Hlavnú časť si môžete vypočuť aj ako podcast:


Aj keď Tomáša v našom obsahu nie je veľmi vidieť, to neznamená, že sa o ňom nepíše inde, najmä v súvislosti s rozvojom značky. Ak vás viac zaujímajú plány do budúcna, ktoré súvisia s nedávnou investíciou, prečítajte si posledný článok na Forbes.

Verím, že ste si aj vďaka tomuto videu spravili lepší obraz o tom, ako všetko začalo a kde sú korene značky MTBIKER. Síce sme už úplne niekde inde a veľa vecí sa zmenilo, ja osobne som rád, že stále cítiť to pôvodné DNA. A rovnako dúfam, že tomu tak bude bez ohľadu na veľkosť v budúcnosti...
Zdroj fotografií: archív autora, Tomášov archív
report_problem Našiel si v texte chybu?
Imroman 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Rozhovor: Matej Spodniak - Maroko, Kolumbia,  MTBIKER, bikefitting

Rozhovor: Matej Spodniak - Maroko, Kolumbia, MTBIKER, bikefitting

Vďaka takýmto rozhovorom lepšie spoznáte ľudí z MTBIKER tímu, zaujímavé je sledovať, aké rôzne cesty ich priviedli k aktuálnemu zamestnaniu.
Pozvánka: MTBIKER Sliezsky kráľ 2024 — tretia edícia tatranského „nárezu“

Pozvánka: MTBIKER Sliezsky kráľ 2024 — tretia edícia tatranského „nárezu“

Sliezsky kráľ je medzi našimi pretekmi jedinečným podujatím. Nielen prekrásnou prírodou a náročnosťou trate, ale aj silnou zostavou, ktorá sa tu každoročne zíde...
Rozhovor: MUDr. Milan Kulkovský – o cyklistike a zdraví v kocke

Rozhovor: MUDr. Milan Kulkovský – o cyklistike a zdraví v kocke

Ako jazdiť s čo najväčším profitom? Je strečing zbytočnosť? Platí, že dokážem chorobu „vybicyklovať“?
keyboard_arrow_up