Pozvánka: 1. zimný Cyklonárez 2017 v Nízkych Tatrách

Poď na dno vlastných síl obklopený horským chladom ďaleko za limitmi fitnes krások a požieračov kuraciny. Daj si januárový CYKLONÁREZ - už 14. januára v Nízkych Tatrách!

Dátum a miesto konania

  • 14. január 2017
  • Partizánska Ľupča – Ľupčianska dolina

Trasy

Základná – 17 km, 630 metrov prevýšenie
- vedie z Partizánskej Ľupče po asfaltovej ceste (dúfame, že bude zasnežená) Ľupčianskou dolinou v neustálom, no veľmi miernom stúpaní. Po zhruba 14-tich kilometroch nasleduje odbočka do osady Magurka a tri kilometre cesty, ktorá stúpa oveľa prudšie. „Bič plieska na konci“ platí doslova aj tu, posledné zvyšky síl z vás vysaje záverečné stúpanie.


CYKLONÁREZ +  - 21 km, 1 000 metrov prevýšenie 
- vedie z Partizánskej Ľupče, odbočuje na poľnú cestu smerujúcu do Liptovských Kľačian a z nej sa hodíte na lesnú cestu. Dlhým traverzom vystúpite pod vrchol Prednej Magury. Ďalej čaká na pretekárov zjazd lesnou cestou (nič strmé) späť do Ľupčianskej doliny. Tam sa trasa napojí na Základnú trasu a pokračuje miernym stúpaním hore dolinou až po odbočku do osady Magurka, kde rovnako ako na prvú skupinu číha trojkilometrové stúpanie s krutým záverom.


Kategórie

A: 21km muži MTB
B: 21 km ženy MTB
C: 21 km muži/ženy Fatbike
D: 21 km muži/ženy eBike

E: 17 km muži/ženy MTB
F: 17 km muži/ženy Fatbike
G: 17 km muži/ženy eBike

Prezentácia
– na mieste štartu v sobotu: 7:30 – 10:30

Občerstvenie
  • v cieli – čaj a polievka
  • v prípade veľkého mrazu jedna občerstvovačka na trati

Prihlásenie

Na pretek sa môžete prihlásiť zaslaním mailu na adresu: bicyklomposlovensku@gmail.com, kde uvediete svoje meno, priezvisko, dátum narodenia, klubovú príslušnosť a kategóriu, v ktorej chcete súťažiť.
Štartovné je 13 €, pretekári s uhradeným štartovným do soboty 7. januára 2017 získajú číslo s vlastným menom a tašku s darčekom. Všetci pretekári získajú v cene občerstvenie v cieli a fotografie z trate.

Štartovné môžete uhradiť na účet v ČSOB: SK98 7500 0000 0040 2362 8704
Pretekári mladší ako 18 rokov môžu štartovať len s písomným súhlasom zákonného zástupcu.

Cesta späť

Cieľ preteku je na inom mieste než štart. Návrat je jednoduchý, stále v klesaní, no v mraze môže byť nepríjemný. Preto pretekári dostanú pri registrácii vrece, do ktorého si môžu nabaliť suché a teplé veci na zjazd a tie im vyvezieme do cieľa.

Ubytovanie

Ak by niekto chcel ostať spať na chate v cieli, napíšte nám mail aj s počtom osôb prípadne kontaktujte priamo chatu Magurka: magurka.eu.

Odporúčania

Jednoduchá ani náročnejšia trasa nemajú žiadne ťažké technické úseky, ide sa po lesných a asfaltových cestách. Pretekárov na náročnejšej trase čaká klesanie (nič náročné), a preto odporúčame mať so sebou aspoň tenkú vetrovku, ktorú na seba hodíte pred zjazdom – zožerie vám to pár sekúnd, ale zdravie máme len jedno.

Pretekárom zároveň odporúčame na deň preteku uzavrieť poistenie na zásah Horskej záchrannej služby (cca 2 - 3 €). O vašu bezpečnosť sa budú starať horskí záchranári s riadnym technickým vybavením, ale môže sa stať, že dôjde k úrazu, ktorý si bude vyžadovať transport vrtuľníkom. Chlapi s mašinou však nemajú na väčšine trasy kde pristáť, preto v prípade potreby budú musieť pacienta vyzdvihnúť z terénu pomocou palubného navijaku, čo je už technický zásah a klasické zdravotné poistenie sa naň nevzťahuje. Veríme, že k tomuto scenáru nedôjde, ale hold, nejdete do fitka a v horách sa veci vedia zomlieť niekedy príliš rýchlo.

Povinné vybavenie

Pretekári musia mať cyklistickú prilbu riadne uchytenú na hlave. Jazdci na trase bez nej budú diskvalifikovaní. Odporúčame dlhé, zimné rukavice a celkové oblečenie do chladu.

Viac informácií nájdete na stránke: visitliptov.sk/podujatie/1-zimny-cyklonarez.
report_problem Našiel si v texte chybu?

1. Zimný cyklonárez

calendar_today 14.01.2017
label XC preteky
place Partizánska Ľupča (Slovensko)

Majo3xIII 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Pozvánka: Škoda MTB Maratón Rajecké Teplice – majstrák neďaleko Žiliny

Pozvánka: Škoda MTB Maratón Rajecké Teplice – majstrák neďaleko Žiliny

Stálica v pretekovom kalendári v krásnom prostredí Rajeckej Doliny a Lúčanskej Malej Fatry napíše ďalší ročník a my tam nesmieme chýbať.
Pozvánka: Apríl – preteky už klopú na dvere

Pozvánka: Apríl – preteky už klopú na dvere

Zimná príprava je za nami a nastal čas pretaviť hodiny tréningu v pretekoch.
Tri roky so Slovakia Divide a jeho víťazi

Tri roky so Slovakia Divide a jeho víťazi

Podarilo sa nám úspešne zorganizovať už tri ročníky nášho cyklistického podujatia. Myšlienka splnila účel: nájsť „neokukanú“ trasu zo západu na východ Slovenska, po čo najväčšej divočine bez civilizácie.

Výber z produktov

Prejsť do shopu
keyboard_arrow_up