Starajte sa o svoje zdravie, veď je to také jednoduché

V dnešnej uponáhľanej dobe je stále väčšia potreba chrániť náš organizmus pred negatívnymi vplyvmi, ktoré žiaľ „číhajú“ z každej strany.

Sedavý spôsob života a nadmerný stres môžu byť príčinou vzniku civilizačných chorôb, ktoré dnes trápia nielen staršiu, ale i mladšiu generáciu. Problémy so srdcom, vysoký krvný tlak, zhoršený zrak či obezita patria medzi najväčšie hrozby modernej spoločnosti, proti ktorým by sme sa mali v každom prípade brániť! Najlepším liekom je pobyt na čerstvom vzduchu, ale tiež zmena jedálnička, keďže pohyb a strava idú „ruka v ruke“. Ak nepatríte medzi profesionálnych športovcov, nezúfajte. Stačí, ak nasadnete na bicykel a spravíte si výlet v harmonickom prostredí krásnych prírodných scenérií, ktorých je na Slovensku hneď niekoľko.


Znížte riziko vzniku civilizačných chorôb

Vedeli ste o tom, že väčšina odborníkov sa zhodla na názore, že cyklistika je prevencia rizika vzniku srdcových chorôb a rakoviny? Na základe viacerých štúdií bolo dokonca dokázané, že obyčajná jazda do práce môže znížiť riziko vzniku ochorenia až o neuveriteľných 50%! Nebojte sa vymeniť auto za bicykel, trebárs cestou do školy, do práce či len tak, do mesta za priateľmi. Cyklistika nepatrí medzi namáhavú formu cvičenia (samozrejme, ak sa jej nevenujete na profesionálnej úrovni), čiže je vhodná pre začiatočníkov, ktorí túžia zhodiť nejaké to "kilečko" naviac, ale aj tých, ktorí si uvedomujú vzácnosť svojho zdravia a vedia, že z času na čas by si mali nájsť čas aj na seba. Pravidelným bicyklovaním podporíte zdravý spánok, zlepšíte orientačný zmysel, posilníte svaly, o ktorých ste doteraz možno ani len nevedeli a zlepšíte náladu. Predaj bicyklov zažíva v súčasnosti obrovský nárast, tak neváhajte a vyberte si klasický horský, crossový, trekingový či mestský bicykel a hurá za dobrodružstvom.


Spaľujte kalórie, posilnite svalstvo

Vedeli ste, že cyklistika oproti chôdzi či behu nepredstavuje takmer žiadnu záťaž na naše kĺby? Pri jazde si odpočinú predovšetkým naše kolená, čiže ak ste po operácií, prípadne máte zdravotné problémy súvisiace s kĺbami, cyklotrenažéry sú vhodnou rehabilitáciou. Dokonca, jazda na bicykli je vhodná pre obéznych ľudí, ktorí musia svoje kĺby skutočne šetriť. Ak budete jazdiť pravidelne, a to aspoň tri krát do týždňa, behom krátkej doby môžete zaznamenať zvýšenie fyzickej kondície, ktorá bude zrovnateľná s človekom o desať až pätnásť rokov mladším ako ste vy! Rytmickou jazdou môžete okrem iného spevniť svalový korzet, dokonca je možné zlepšiť držanie tela. Ženy ocenia cyklistiku ako ideálnu pohybovú aktivitu, ktorá dokáže eliminovať celulitídu a zároveň spevniť zadoček i bruško.


inSPORTline je najväčší slovenský predajca fitness strojov a pomôcok na cvičenie, a to vrátane vysokokvalitných dámskych, pánskych i detských bicyklov, spomedzi ktorých si rozhodne vyberiete aj vy.
report_problem Našiel si v texte chybu?

Podobné články

Video: Svalovica po bicyklovaní - čo na ňu pomáha?

Video: Svalovica po bicyklovaní - čo na ňu pomáha?

Čo to je svalovica a ako sa jej vyhnúť alebo ju zmierniť? Čo hovorí odborný svet na masážny valec, pištoľ alebo lymfodrenážne nohavice?
Ako schudnúť – naše jednoduché a overené tipy

Ako schudnúť – naše jednoduché a overené tipy

Udržať si hmotnosť na uzde nie je výhoda len v rámci cyklistiky, ale aj v bežnom živote. A niekedy stačí pár jednoduchých zmien, ktoré spolu prinesú veľké výsledky.
Čo mi tréning dáva a čo si berie ako daň

Čo mi tréning dáva a čo si berie ako daň

Trénovanie nie je len o zlepšovaní fyzickej kondície. Skrýva sa za ním oveľa viac, než si vieme na prvý pohľad predstaviť a vo výsledku má vplyv v podstate na celý život. Aspoň u mňa.
keyboard_arrow_up