Zážitky, inšpirácie, návody
MTBIKER magazín

Najnovšie články z kategórie Vybava

Test: Ebike CUBE STEREO HYBRID 120 HPA - užite si výjazdy s pomocou krútiaceho momentu až 75 Nm

Test: Ebike CUBE STEREO HYBRID 120 HPA - užite si výjazdy s pomocou krútiaceho momentu až 75 Nm

Na pár dní sa nám dostal do redakcie celoodpružený ebike CUBE STEREO HYBRID so zaujímavými parametrami: hmotnosť 22 kg, pruženie 120 / 120, krútiaci moment 75 Nm, prevod 1x11 a cena 4 699 eur. Ako sa jazdilo s pomocou batérie, a aké boli prvé dojmy?
Novinky na Eurobiku: Oblečenie, komponenty aj rôzne doplnky

Novinky na Eurobiku: Oblečenie, komponenty aj rôzne doplnky

Pred mesiacom sme boli pozrieť na Eurobiku v nemeckom meste Friedrichshafen a do hľadáčika fotoaparátu nám padli aj rôzne novinky. Napríklad zadné brzdové svetlo Sigma aj oveľa väčšie rozšírenie prilieb s MIPS.
CamelBak - Poriadny batoh s vodným rezervoárom PR článok

CamelBak - Poriadny batoh s vodným rezervoárom

Značka CamelBak, ktorá batohu s vodným rezervoárom dala meno, predstavuje dokonalé riešenie hydratácie pri športovom výkone. Jej história siaha do roku 1989, kedy sa americký záchranár Michael Eidson rozhodol, že skúsi posunúť svoje hranice a zúčastní sa tradičného cyklistického závodu Hotter'N Hell 100 na 160 kilometrov.
Test: Prilba GIRO FATHOM - S hlavou v bezpečí aj pohodlne

Test: Prilba GIRO FATHOM - S hlavou v bezpečí aj pohodlne

Zdravie je to najcennejšie – počuli sme to už toľkokrát, že sa z toho stalo úplné klišé a často zabúdame, že je to naozaj pravda. Pri páde okrem komponentov, prípadne rámu môžeme poškodiť aj niečo oveľa cennejšie a to samého seba. Odreniny, prípadne zlomeniny sú ešte tie prijateľnejšie zranenia, ale čo ak v zjazde trafíte strom alebo zle doskočíte a buchnete si hlavu? Možných scenárov je neúrekom, často aj v meste. Vďaka firme Progress cycle, ktorá je dovozcom značky GIRO pre Slovensko a Česko (ako aj Camelbak, GIANT, LIV a ďalších) sme mali možnosť realizovať dlhodobý test jednej z najlepších MTB prilieb do GIRO. Ako sedí na hlave, ako funguje odvetranie aj konštrukčné vlastnosti si môžete bližšie pozrieť na nasledujúcich riadkoch.
Obavy pred nášľapnými pedálmi SPD a prvé skúsenosti a postrehy po 5 mesiacoch jazdenia

Obavy pred nášľapnými pedálmi SPD a prvé skúsenosti a postrehy po 5 mesiacoch jazdenia

Ak sa bikujete nejaký ten piatok a chcete sa posunúť dopredu v jazdných schopnostiach a tým pádom získať lepší zážitok z jazdy, určite prejdite na SPD-čka alebo podobné formy nášľapných pedálov. V prípade lacnejších tretier, sa môžete spolu s dávkou odvahy za približne 100 eur posunúť výrazne vpred v jazdení. Nasledujúci článok je prehľadom najčastejších obáv a prvých skúseností po prechode z klasických pedálov na SPD.
Dlhoročné skúsenosti: Funkčné prádlo - neviditeľný základ

Dlhoročné skúsenosti: Funkčné prádlo - neviditeľný základ

Celá myšlienka na článok mi napadla, keď som si robil poriadok v skrini (čo teda nebýva veľmi často) a zistil, že mám viacej funkčného prádla ako menší kontinentálny team :). Za tie roky sa to postupne nabalilo vďaka faktu, že ma vždy viac fascinovali funkčné materiály, ako veci na bežné nosenie do spoločnosti :).
Predstavenie výbavy na dlhšiu cestu

Predstavenie výbavy na dlhšiu cestu

Pozrite si výbavu, s ktoru sa vydal Mark Wood na cestu po Novom Zélande.
Akú výbavu si brávate na celodenné prípadne ešte dlhšie výjazdy?
EVERBIKE - športové cyklistické brašne pre cestovanie bez hraníc

EVERBIKE - športové cyklistické brašne pre cestovanie bez hraníc

Batožina pri dlhých trasách na chrbát cyklistu nepatrí. O tom by vedel rozprávať nejeden boľavý zadok. Ak jazdíme po asfalte, možností kam s batožinou je viac. V teréne je to ale inak. Čím horšia cesta, tým väčší problém. Kde a ako batožinu pri viacdňovej jazde umiestniť? Ponúkam pohľad na jedno osvedčené riešenie.
Bicykel práve pre vás PR článok

Bicykel práve pre vás

V posledných rokoch sa ponuka bicyklov rozšírila a v predajni sa nachádza veľké množstvo bicyklov rôznych typov. Delenie na pánsky, dámsky a detský bicykel, prípadne horský či cestný už zďaleka nie je postačujúce. Na jednej strane si tak môžeme vybrať bicykel, ktorý sa nám typovo hodí najviac, na druhej strane je ich v ponuke toľko, že ľahko stratíme prehľad. Podľa čoho si teda vybrať bicykel, ktorý typ a akú veľkosť?
Povinná výbava bicykla

Povinná výbava bicykla

Práve je také ročné obdobie, kedy je cyklista na ceste objektom akútne ohrozeným. Určite by nemalo na vašom biku chýbať dobré osvetlenie a odrazky, bez ohľadu na vyhlášku. Avšak, vyhláška prikazuje mať na bicykli i ďalšiu povinnú výbavu. Akú, to zistíte v článku
Z biku na bežky

Z biku na bežky

Pravá slovenská zima je ročným obdobím, kedy veľa kondičky na biku asi nenaberieme. Dá sa síce dobre zabaviť, ale mnoho krát máme ďaleko od bezpečnej jazdy, či už v meste alebo v teréne. Jedným z mála možností, ako prežiť zimu v zdravom duchu, pri tom si dobre zašportovať, nadýchať na čerstvého vzduchu a objaviť krásy a romantiku zimnej prírody, je vybrať sa na bežky.
Ako cestovať?

Ako cestovať?

Ak ste sa vybrali na dlhšiu túru, tu je niekoľko rád. Dozviete sa čo si zobrať so sebou, ako sa obliecť, ako si uchrániť bike a ako sa pokojne a spokojne vyspať...
Formulár sa odosiela
keyboard_arrow_up