Caute. Vopred sa ospravedlnujem ak tu tato tema uz existuje... uz dlhsie zvazujem vymenit svoju mechaniku XX1 za AXS no chcel by som od Vas co ju vlastnite par skusenosti/dokazov ze sa to za tych 800e fakt vyplati... Lebo mat iba o jeden bowden menej za 800e to sa mi fakt nechce... V com je to AXS tak brutalne? Dikes
Ano Sram tvrdil, ze to nie je mozne a aj to tvrdi. Vyriesili to tym ze down shift je dropper, up a blip su na radenie.
Isiel som podla videa bez ich drziaka a ano vsetko funguje skusim namontovat iba blip s tym co uz mam uvidim ako sa to bude ovladat a podla toho objednam 🙂
Resp este skusim dat blip vlavo:
Radenie vlavo, vpravo, dolny vpravo dropper
Update, 😁, mozno ani novy adapter nebude treba, vyuzil som stary od leapcomponents
Foto 3
Dnes, po cca 30km vyjazdu, po traile na ktorom je zopar mensich skokoch sa mi ako keby odrazu uplne vykrutila B skrutka. Dovtedy mi slo vsetko normalne. Na konci trailu som zastal, ze ci som nieco urval alebo co. Ale kukam, ze len B skrutka je uplne vysunuta. Nasroboval som ju naspat a zvysok vyjazdu zase vsetko slapalo ako hodinky.
X01 AXS. Stalo sa to uz niekomu? Toto som zazil za 3 sezony a 6000km pouzivania prvy krat.
Ja to rovnako registrujem. Z casu na cas ked sa mi zda, ze retaz trieska viac ako je zdrave, tak skontrolujem B skrutku a dotiahnem. Ja by som povedal, ze to robim tak 2x rocne.
No rozmyslam, ze na ten zavit dam Loctite. Lebo akoze to islo behom chvilky z normalu az do stavu ze bola retaz pricviknuta medzi kazetu a kladku prehadzovacky a musel som nasrobovat skrutku naspat do pol zavitu.
Ano Sram tvrdil, ze to nie je mozne a aj to tvrdi. Vyriesili to tym ze down shift je dropper, up a blip su na radenie.
Isiel som podla videa bez ich drziaka a ano vsetko funguje skusim namontovat iba blip s tym co uz mam uvidim ako sa to bude ovladat a podla toho objednam 🙂
Update, 😁, mozno ani novy adapter nebude treba, vyuzil som stary od leapcomponents
Foto 3
A ako to vyzeralo pred tymto foto 4
Tak som to dnes testoval. Fungovat to funguje, ale, lavy blip je dost daleko, musim natahovat palec. Plus som si asi 15x namiesto preradenia sadol nadol 😂😂😂😂. Objednal som quad shift od leap, uvidime.
Uz je to doma, kvoli blipu je problem pouzit 2hu dierku na axs controlleri na posunutie radenia viac dolava (naraza potom na objimku) . Bolo to na moj vkus prilis doprava, posunul som trochu brzdy, uvidime. Finkcne je to tip top, ale realne to vyskusam az v piatok.
ahojte, pri prehadzovani z 12 do 11 stupňa mi to nejak rapká(dost neprijemny zvuk,len pri jazde,ked skusam v doma,tak prehodi bez problémov)asi 2-3 sekundy,kým preradi,ziadne nastavenia nepomohli...a este zo 4 do 5,casto nepreradi,az po chvili to tam skoci...nemá s tým niekto skúsenosť, neviem to odstrániť, díky..kazeta aj šalter majú cca 8.000km
Musis pri skusani doma zatlacit zadnu stavbu (asi len ufuknutim tlaku) tak, aby to simulovalo zataz pri jazde. Zrejme sa ti kladka posunie tak, ze o nieco drhne , co normalne neni vidno.
kamikazeNR Kazeta bude po 8tisic km na 99% uz znicena na malych pastorkoch. Lahko zistis vymenou retaze za novu. Predpokladam ze nova retaz bude strielat a preskakovat zuby. Cize tam asi bude potrebne vymenit kazetu.
A tiez skontroluj B skrutku ci nie je salter daleko od kazety.
keď dám novu reťaz,tak to radi trochu lepšie,ale asi po 200km to začne zase..vždy mením po 1.000km,uz s tým maturujem asi tretiu reťaz.Moze byť problém v tom,že nastavujem v sagu b-skrutku s tym bielym štelovátkom?Niekde som čítal,ze pre kazetu 10-50 sa ma použiť to červené.Skusal som pootocit b-skrutku o pol otáčky na obe strany,ale nepomohlo..
kamikazeNR: na tychto systemov je prave problem ked sa radi medzi druhym najlahsim a najlahsim, ze kladka zachyti zuby pastorku. A bud sa zasroubuje b-skrutka, alebo skrati retaz (vtedy je viac natiahnute ramienko a posunie excentricku kladku). Ak si menil 34->32, tak pol otacky je velmi malo, to je tak na uplne minimalne doladenie.
nemenil som nič, cca 5.000 km to radilo super...ten rapot medzi 12-11 prevodom myslím najťažšie prevody,prechod z 10 na 12 zubov,potom radi super a ďalši problém je len pri prechode dole z 4.najlahsieho na 5.Iba tieto 2 preradenia su problem.Skusim to ešte postelovat najbližšie na výjazde.
Ja si myslim iné bude vytlačený horny čap prehadzovača su v nom gumičky ak sa vytlacia vznikne vola a uz to neradi. Ja som mal to iste ale 4500km . Ale ťažko radiť takto na dialku.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
https://support.sram.com/hc/en-us/articles/6225013965211-Can-I-use-SRAM-eTap-AXS-Wireless-Blips-with-my-Reverb-AXS-or-Reverb-AXS-XPLR-seatpost
Foto 3
X01 AXS. Stalo sa to uz niekomu? Toto som zazil za 3 sezony a 6000km pouzivania prvy krat.
Foto 3
Tak som to dnes testoval. Fungovat to funguje, ale, lavy blip je dost daleko, musim natahovat palec. Plus som si asi 15x namiesto preradenia sadol nadol 😂😂😂😂. Objednal som quad shift od leap, uvidime.
A tiez skontroluj B skrutku ci nie je salter daleko od kazety.
treba ju viac zarroubovat , ci sa kladka dostane dalej od kazety