chcem sa opýtať ake plášte by ste mi odporučili na Meridu TFS 300 s ktorou jazdim XC, 60% cesta a 40% lahsi teren? viac -menej tvrdý a suchy povrch, a nech to ma cim nizsi valivý odpor aby som to mohol vypeckovat na asfalte aj bez prilisneho tlacenia na pedal. dik
moje XC14 a XC12 stále super-ešte jedna info,ktorá sa zabúda uvádzať-len málo plášťov v tej cene má TPI: 210 / 375 a je to teda sakra cítiť,ako sa ten plášť chová bezdušovo pri správnom tlaku na trailoch,asfaltke,prípadne v kamenistom teréne
Ak na tom nejazdíš nejaké kamenné úseky, tak pár gramov úspora na tejto XC-Race verzii poteší. Ešte som sa čudoval, že prečo predávaš tú pôvodnú sivú (XC-trail) verziu a robil si aj zálusk, že to odkúpim od teba
Boli prec za hodinu od uverejnenia inzeratu. Ozvali sa 3-ja ludia ?
Inak ten valivy odpor je fakt až chorý. Tie trail verzie ktoré su nepatrne pomalšie, od Race. Podarilo sa mi nechtiac vyobracat nejedneho cestneho cyklistu pri Morave (na tych trailovych) ? Pridavam aj nejake screeny zo stravy kde je vidno priemerne bpm voci priemerkam na segmentoch.
Tie Race som zatial prebehol iba raz po trailoch a takmer vsetky PR opat hore, priemer 21 km/h 80% po lese.
Viem, kazdy moze mat na to iny nazor a ine skusenosti, respekt! Mne tieto plaste proste sedia mega. Co sa tyka trakcie, v hlbokom blate urcite ze nevedu najlepsie, ale ktore z tych XC su v tomto ine? Vtedy treba mat odjazdene a viac ist na to technicky. Ale! Stale su velmi, velmi predvidatelne. Na povrchoch akych jazdim cely rok, vlho/sucho su genialne. OK uz dost Vittoria mi za to neplati, snad pomozem niekomu pri rozhodovani. p.s. za 2 roky ani jeden defekt, bezduse of course
St_Peter
Som myslel, že tie plášte trochu postoja, lebo tu sa tvária ľudia, že kde to také plášte a som prekvapený, že ako rýchlo zmizli - by som ťa ich ináč zbavil Aj keď ja vpredu jazdím dokonca Barzo 2,6, ale tak by som sa uskromnil
Mne sa v týždni tiež podaril zajazdiť taký podobný výjazd ako tebe, len trochu viac výškových som tam mal, tak menšia priemerka, ale v podstate takýto výjazd ja považujem za oddych od endura https://www.strava.com/activities/7307683089
St_Peter
Som myslel, že tie plášte trochu postoja, lebo tu sa tvária ľudia, že kde to také plášte a som prekvapený, že ako rýchlo zmizli - by som ťa ich ináč zbavil Aj keď ja vpredu jazdím dokonca Barzo 2,6, ale tak by som sa uskromnil
Mne sa v týždni tiež podaril zajazdiť taký podobný výjazd ako tebe, len trochu viac výškových som tam mal, tak menšia priemerka, ale v podstate takýto výjazd ja považujem za oddych od endura https://www.strava.com/activities/7307683089
Pekneeeee, klobuk dole!
Si v kraji nadiktoval ako sa patrí Dolezita je radost z jazdy. A samozrejme kazdy z nas aj ked sa tvari ze ho to nezaujima, sa potesi dobrej kondicii Nech sa nam vsetkym jazdí v kazdom veku, co najlepsie, nacomkolvek co ho potesí a hlavne v zdraví.
Akoze na asfalte alebo tvrdom suchom povrchu su mezcal dobre plaste aj dopredu ale do lesa mi velmi nesli. Skusal som ich vpredu napr na svatom vrchu a skoro som sa tam na niektorych miestach vydr...l. na barze som tam nikdy problem nemal.
Akoze na asfalte alebo tvrdom suchom povrchu su mezcal dobre plaste aj dopredu ale do lesa mi velmi nesli. Skusal som ich vpredu napr na svatom vrchu a skoro som sa tam na niektorych miestach vydr...l. na barze som tam nikdy problem nemal.
Kombinacia Mezcal (R)/Barzo(F). Mezcal je vhodny na zadné, jeho vzor, resp. stred tvorí takú hladkú líniu. Barzo vedie stopu.
Tiež som nahodil 2,25 a na asfalte sú pre mňa trocha pomalšie ako iné. No akonáhle zmením terén idú fajn, krásne sa odhaľujú a barzo pekne drží aj keď idem na hrane plášťa. Tá ich 4zmes či koľko ich majú funguje. Pekne drží stopu a zatiaľ ma vôbec neprekvapil v zjazde žeby na niečom ustrelil.
To Barzo ma novú zmes? Lebo kamarát ich jazdil cca pred 2 rokmi. Rýchlosť si chválil no grip že nič moc a mokro blato to bola vraj bieda. Ináč ma prekvapuje ako píšete podaktorí, plášť 1000km a dobre. To by som musel kupovať každý mesiac pomaly ? Samozrejme dosť urobí prostredie terén kto čo jazdí ?
Nie sú to plášte na mokrý terén, ale na suchý a tvrdý. Väčšina XC plastov v blate nieje dobrá. Dokonalý plášť neexistuje na všetky povrchy. Mne napríklad racing Ralph v červenej verzii na zadnom cca +-2500. Všetko je to o tom kde človek jazdí, čo jazdí a akú má aj váhu. Myslím že viac kg človeku na zadnom vydrží menej, ako ľahšiemu.
Caute, prosim co si myslite o stave tohto mojho DHFka? Ma za sebou 1 sezonu aj nejake drobne. Jazdeny bez duse s tlakom cca 1,7 bar. Tie "vrasky" sa mi moc nepacia. Je to na vymenu uz teraz alebo staci az po sezone?
Dnes nahodené dopredu Schwalbe Rocket Ron 29x2,1 Super Ground. V popise váha 600g a mne doma 2 váhy ukázali 695g.
Dozadu Racing Ralph 29x2,1 Super Grond. Takisto v popise 595g a 2 váhy mi ukázali 695g ako aj pri predošlom plášti.
Až taký rozdiel vs popis som teda nečakal.
Žeby mi prišli iné verzie?
Schwalbe deklaruje vahu s presnostou 13% ak si dobre pamatam.. cize oba spominane su mimo limit - bud su to ine verzie, alebo zle kusy.. v oboch pripadoch reklamovatelne..
peniakfoto Dík za info. V podstate asi na zadný plášť nebudem môcť použiť celoročnú variantu. Vpredu som to už našiel, ale vzadu neviem nájsť kompromis grip, hmotnosť, valivý odpor. V súvislosti s témou by som to zhrnul, že vzhľadom na to, že bike výrazne priberá na pružení musím uberať z plášťov. Potrebujem vykompenzovať 400-500g, aby som bike držal v rozumných približne 15kg.
Branomelis - DHR2 je brutalna kotva este aj po traile to spomaluje dole kopcom, ale ten grip pri brzdeni je brutalny, a na HT aj pekne tlmia narazy...
No neviem, mne to ako brutálna kova nepríde Mám ich na Spectrale na oboch kolesách a 3C zmes. . Teda samozrejme nie je to XC plášť, ale zas na to na čo je určený myslím, že zas nepatrí medzi nejaké lenivé a že by bol na tom konkurencia nejak lepšie, neviem. Možno to tak bude, no DHR II vie držať vpredu aj v zadu. Len vzadu vďaka mäkkšej zmesy je je skôr vidieť opotrebenie. Keď budem brať dozadu nový plášť, tak zoberiem asi tiež tento ale 2C ktoré som jazdil aj predtým a vydržia dlhšie.
Ale ak máš tip na nejaké podobné plášte s dobrým gripom a rýchlejším odvalovaním, tak napíš. Aj keď neviem či to potom nebude trochu o kompromise a menšej odolnosťi . Ale rád sa poučím
peniakfoto Dík za info. V podstate asi na zadný plášť nebudem môcť použiť celoročnú variantu. Vpredu som to už našiel, ale vzadu neviem nájsť kompromis grip, hmotnosť, valivý odpor. V súvislosti s témou by som to zhrnul, že vzhľadom na to, že bike výrazne priberá na pružení musím uberať z plášťov. Potrebujem vykompenzovať 400-500g, aby som bike držal v rozumných približne 15kg.
A aka je to vpredu ta celorocna varianta?
Ja som teraz objednal 29x2.5 DHF maxxgrip ,tak som zvedavy ako to bude lepit
a neodvalovat?. BTW karbonovy bike nad 15 kg,to bude asi tou strunou ,vsak? Ja mam hlinikove riťmo teraz na 14.1 kg, strunu dostane na buduci rok na pajdu,kedze ten DW link bol na strunu navrhnuty a chlapci to na strune vychvaluju do nebies ,ale to uz budem na 15 kg,ako ty ?.
@kajto Celoročný plášť na predné koleso je WTB Verdict, prípadne ešte mám pripravené na extra blatá a sneh WTB Verdict Wet. Líšia sa len výškou dezénu.
Hmotnosť môjho biku beriem ako prevádzkovú a teda aj s tým čo je schované v ráme a na ráme. Takže možno pôjdem aj nad 15kg. Napísal by som to asi tak, že aktuálne sa to bojím zavesiť aj na váhu. To číslo bude hrozné...Včera som dal dozadu WTB Judge a bolo to už priam otravné na tom šlapať do kopca Takže po jednej jazde som to dal dolu. Teraz ešte chcem ušetriť na prednom kolese použitím Verdictu Slash Guard -100g a pripraviť ešte miesto na poslednú úpravu a tou je prerobenie vidlice na pružinu. To by malo byť +400g. Prestavbový kit bude doma niekedy v pondelok, alebo utorok.
Ešte ten zadný plášť si budem musieť vybrať z nasledovných: Bontrager SE5, Hutchinson Griffus, Vittoria Mazza - tam sú v pohode hmotnosti, ale veľmi čudná životnosť a rozpačitý grip na mokrých trailoch.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Boli prec za hodinu od uverejnenia inzeratu. Ozvali sa 3-ja ludia ?
Inak ten valivy odpor je fakt až chorý. Tie trail verzie ktoré su nepatrne pomalšie, od Race. Podarilo sa mi nechtiac vyobracat nejedneho cestneho cyklistu pri Morave (na tych trailovych) ? Pridavam aj nejake screeny zo stravy kde je vidno priemerne bpm voci priemerkam na segmentoch.
Tie Race som zatial prebehol iba raz po trailoch a takmer vsetky PR opat hore, priemer 21 km/h 80% po lese.
Viem, kazdy moze mat na to iny nazor a ine skusenosti, respekt! Mne tieto plaste proste sedia mega. Co sa tyka trakcie, v hlbokom blate urcite ze nevedu najlepsie, ale ktore z tych XC su v tomto ine? Vtedy treba mat odjazdene a viac ist na to technicky. Ale! Stale su velmi, velmi predvidatelne. Na povrchoch akych jazdim cely rok, vlho/sucho su genialne. OK uz dost Vittoria mi za to neplati, snad pomozem niekomu pri rozhodovani. p.s. za 2 roky ani jeden defekt, bezduse of course
Som myslel, že tie plášte trochu postoja, lebo tu sa tvária ľudia, že kde to také plášte a som prekvapený, že ako rýchlo zmizli - by som ťa ich ináč zbavil
Mne sa v týždni tiež podaril zajazdiť taký podobný výjazd ako tebe, len trochu viac výškových som tam mal, tak menšia priemerka, ale v podstate takýto výjazd ja považujem za oddych od endura
https://www.strava.com/activities/7307683089
Som myslel, že tie plášte trochu postoja, lebo tu sa tvária ľudia, že kde to také plášte a som prekvapený, že ako rýchlo zmizli - by som ťa ich ináč zbavil
Mne sa v týždni tiež podaril zajazdiť taký podobný výjazd ako tebe, len trochu viac výškových som tam mal, tak menšia priemerka, ale v podstate takýto výjazd ja považujem za oddych od endura
https://www.strava.com/activities/7307683089
Pekneeeee, klobuk dole!
Si v kraji nadiktoval ako sa patrí
Kombinacia Mezcal (R)/Barzo(F). Mezcal je vhodny na zadné, jeho vzor, resp. stred tvorí takú hladkú líniu. Barzo vedie stopu.
Nikto nic k tomuto??
Dozadu Racing Ralph 29x2,1 Super Grond. Takisto v popise 595g a 2 váhy mi ukázali 695g ako aj pri predošlom plášti.
Až taký rozdiel vs popis som teda nečakal.
Žeby mi prišli iné verzie?
No neviem, mne to ako brutálna kova nepríde
Ale ak máš tip na nejaké podobné plášte s dobrým gripom a rýchlejším odvalovaním, tak napíš. Aj keď neviem či to potom nebude trochu o kompromise a menšej odolnosťi . Ale rád sa poučím
A aka je to vpredu ta celorocna varianta?
Ja som teraz objednal 29x2.5 DHF maxxgrip ,tak som zvedavy ako to bude lepit
a neodvalovat?. BTW karbonovy bike nad 15 kg,to bude asi tou strunou ,vsak? Ja mam hlinikove riťmo teraz na 14.1 kg, strunu dostane na buduci rok na pajdu,kedze ten DW link bol na strunu navrhnuty a chlapci to na strune vychvaluju do nebies ,ale to uz budem na 15 kg,ako ty ?.
Hmotnosť môjho biku beriem ako prevádzkovú a teda aj s tým čo je schované v ráme a na ráme. Takže možno pôjdem aj nad 15kg. Napísal by som to asi tak, že aktuálne sa to bojím zavesiť aj na váhu. To číslo bude hrozné...Včera som dal dozadu WTB Judge a bolo to už priam otravné na tom šlapať do kopca
Ešte ten zadný plášť si budem musieť vybrať z nasledovných: Bontrager SE5, Hutchinson Griffus, Vittoria Mazza - tam sú v pohode hmotnosti, ale veľmi čudná životnosť a rozpačitý grip na mokrých trailoch.