Kategórie
Bike-techE-diot
Myslim ze netreba vysvetlovat.
posledný komentár: 5. 7. 2023 o 16:53
Novinka CTM WIRE GX Xpert 29 elektrobicykel, matná kovová čierna/lesklá čierna
2 599 €
MOC 2 799 €
Novinka -10% Kellys Tayen R50 27.5 dámsky elektrobicykel, magic pink
2 799 €
-10%
MOC 3 099 €
-13% CTM RUBY 27.5 dámsky elektrobicykel, biela perleť/purpurová
1 399 €
-13%
MOC 2 299 €
Výpredaj -28% GHOST E-Teru Essential Ladies 27.5 EQ dámsky elektrobicykel, dark grey/light grey gloss
2 149 €
-28%
MOC 2 999 €
-34% GHOST E-Teru Advanced 27.5 elektrobicykel, sivá/zlatá
2 699,90 €
-34%
MOC 4 099 €
Akcia -17% Kellys Tayen R50 29 dámsky elektrobicykel, magic pink
2 149 €
-17%
MOC 2 899 €
Novinka CTM PULZE GX 29 elektrobicykel, matná hlbokomodrá perleť
od 1 899 €
MOC 2 199 €
Novinka -8% Raymon Hardray Select 29 elektrobicykel, mint/jade/cotton
1 649 €
-8%
MOC 3 199 €
Výpredaj -19% Rock Machine STORM INT e70-29 elektrobicykel, gloss silver/black/grey
1 449 €
-19%
MOC 1 789 €
Výpredaj savings Bosch PowerTube BBP3760 Horizontal batéria, 625 Wh
467 €
savings
MOC 699,90 €
K popukaniu sú títo “oslaninovaní” borci, bohužiaľ nový trend sa zakorenil aj tu
AMO robia turne s medvedmi po lesoch?
K prvej časti sa nehlasim;) pozerať a fandiť môže hocikto hocico/hocikomu
https://www.forbes.com/sites/carltonreid/2024/02/29/e-bikes-should-not-require-pedalling-proposes-uk-government-diverging-from-eu/?sh=caee9aa18c34
tomu sa hovori motorka...
Preco si neskusil turbo?
Ja to tipujem tak na 7:40 na K1.
Ak chces presne merania, kup si lacny meracik spotrebovanej energie a zapoj medzu baterku a motor.
Ako si meral waty na klukach? Motor, co ukazuje moze byt dost vedla.
A iba taka sranda, mechanicky vykon na kolese je menej ako 80% z elektrickeho prikonu, ktory ukazuje motor.
Jasné len naoko..
Si predstav, že šlapeš kopec bok po boku s o 10kg ťažším biobikerom.
Asi i tebe je jasné, že ten ťažší bio musí permanentne podávať vyšší výkon pri rovnakej trase a priemerke ako ty.
Podľa hejterologiky teda ten čo v tej dvojici je leňoch a odrbáva by si bol ty, keďže si si do batohu nenaložil rozdielových 10kg.
Pokiaľ ide o rôzne formy pluralizmu medzi bikermi, tak napríklad ten hodnotový sa medzi hejtermi nechytá ani náhodou..
No ved prave, ze ten eco mod nie je dorovnanie
Ty si asi srandista =)
Dal som ti tam odkaz na komplet data.
Ty napises, ze tam nie je celkova priemerka, ani celkove km, ze sa ti to nechce zratavat a pod.
JE TAM VSETKO. Len si to treba aj pozriet.
Aby ta nahodou hladanie celkoveho casu, priemerky, km neunavilo, je to ten riadok nad popisom. (3-4 riadok od hora)
https://www.mtbiker.sk/forum/post2029058.html#p2029058
Potom tu ziadas trasy Raca - BK, aby si si to ani nepozrel?
V tom odkaze mas dokonca aj tuto trasu, aj s vykonmi vo WATToch.
Mozete nam tu aj ostatni ukazat svoje vykony na Itovej trase Raca - BK
Na biobiku som to dal za nejakych 33-34 min. uz davnejsie. Na biobiku nemam Wattmeter.
Nemam co skryvat, nepotrebujem si tu vymyslat, mas tam realne podrobne data aj s trasami z E-biku a netvarim sa, ze E-bike je dokonaly.
Od kazdeho tu ziadas udaje a ty nam kedy ukazes tie svoje?
Ty mi tu napises ako je to lahke a ze na ebiku to musis dat s priemerkou 25 kmh.
Nech sa paci. Na Cyprichovej 1 v Raci si pozicaj ebike, stiahni si tie moje gpx a mozes nam to ukazat.
Pre teba brnkacka s prstom v nose. Bez nabijania.
Neviem preco sa chvalis cudzimi vyjazdmi, ale Ixnayove trasy som si pozeral a inspiroval som sa niektorymi.
Nemusis sa rozculovat
Ale tusim som chcel, aby si dal rovnaku trasu aj na vypnutom motore, ale tak ked tam mas wattmeter, tak asi netreba. Blbe je, ze som zabudol, kvoli comu som to vlastne chcel
Takze zrejme vsetci okrem xyz, kt. to vsetkym ukazal.
Scarinko nemas nahodou STRAVU? Ostatni?
xyz a ti co nechapu.
Miesto toho aby som sa spoliehal na papierove hodnoty od vyrobcu, tak som si jednoducho otestoval svoj E-bike.
Co je na tom zvlastne? Viem kolko vyskovych metrov na akom rezime zvladnem.
Viem si naplanovat rozne trasy podla vm.
To je akoze zle, ze to viem a nemusim sa nikoho pytat?
Kedze kazdy ti povie ine, lebo nemaju rovnaku vahu, nesli rovnaky profil trasy, atd.
Ked si na biobiku date napr. 2 000 vm (100 km) a budete na kašu, tak o tyzden si naplanujete trasu s 5 000 vm (200 km)? Asi nie.
Najprv zistite co ste schopny prejst a ci vas to bude bavit.
Tu mate priklad ako sa "odpalili"
https://youtu.be/Iv6cylS2yrU?t=1196
---
Ito
Praveze nemas skusenosti s E-bikom =)
Na tej trase co som isiel ja, priemerku 25 km/h nedas bez nabijania alebo dalsej baterky.
Mam 625 Wh.
Pozicaj si e-bike a vyskusaj si to.
Raca - BK
Stravu nepouzivam, takze som netusil, ze su tam nejake segmenty. Zacal som to merat odtial ako je na fotke, kvoli autam.
Tak som odvtedy meral vzdy odtial.
Raz som to dal skoro po parkovisko (0,74 km v tab) ale dalej sa mi uz nechcelo.
S tym hebedom bez dopomoci by som to na BK nedal.
Ale ty mozes dorovnat vahu ebiku do 25kg a mozes to skusit, ked ches vediet ake to je =))
Volakedy som bol aj ja mlady =)
Napis mi PM, mozeme sa stretnut, poziciam ti moj ebike a vyskusas si ECO (dopomoc je napevno nastavena, neviem to menit ako Double) na tej mojej trase Raca - BK.
Nie je nad vlastnu skusenost.
Nejdem sa tu porovnavat, je mi jedno ci budes rychlejsi ale budes mat vlastnu skusenost.
Potom ti napisem do PM co nameriame.
---
DaDo.Bzz
na tom nie je nic vedecke, vid vyssie.
Vychadzam len z toho co mi poskytuje aplikacia od Boschu.
V TURBE som nevidel zmysel.
Ked som si testoval dostup, vm na jednotlive rezimy tak pri ~ 230W na e-MTB mi da motor max. vykonu
Velky roziel v case medzi e-MTB a TURBO by na tomto stupani nebol.
Na vyssom priemernom stupani by bol.
Mne v pohode stacia prve 2 stupne dopomoci na jazdy.
Skus to na K1 a napis cas. (ale nie odblokovany e-bike).
---
Nemali by sme si tu nahodou pomahat a radit si navzajom ked nemame nahodou tu konkretnu skusenost.
Miesto toho sa tu hejtuje a nielen v tomto vlakne.
Lebo nema take oblecenie, vidlu, ram, brzdy, farbu, znacku ako mam ja, lebo toto co mam ja je najlepsie.
Len proste som v roznych skupinach kde sa jazdí s e-bikom a ti ludia sa naozaj myslia ked daju 100km aki su borci. Nehovorim ,ze 100km na e-biku je zadarmo ale neda sa to porovnavat s klasickym bicyklom.
Ved si skus dat niekedy tu Bukovu na klasike a porovnaj si to s e-bikom a napis dojmy ked mas rad cisla. Skoda ze kazdy e-biker sa odvolava na to video co spravil dávnejšie trail hunter kde meranim prisiel k tomu ze vlastne na e-biku makáš rovanako.
toto by bol test, ze uplne skrtit aby len pokrylo vyssiu vahu a straty eb+pneu...
ze dupes ako na bio xc, ale sedis na endure.
ze dupes ako na bio xc, ale sedis na endure.
Pokrývať motorom straty valivého odporu a vyššej hmotnosti? Nepokryjeme už rovno aj straty ložísk a pruženia?
Každopádne, aký by bol zmysel toho testu? Vziať normálny FS bicykel, pridať tam 10kg kazítko, ktoré ale zároveň presne na nulu (haha) eliminuje vplyv toho 10 kg kazítka, takže z fyzikálneho pohľadu sa to vyneguje a si číselne na tom istom, takže dupeš vlastne na normálnom neskazítkovanom FS bicykli? Malo by to dokázať, že x+y-y=x?
A dupať na ňom môžeš aj rovnaké watty ako XC, ale pomalší budeš, lebo ťa znevýhodňujú vyššie kilogramy/odporovejšie plášte/neefektívnejší posed. Pokiaľ teda tieto negatíva neeliminuješ motorom... To ale potom úplne poprieš zmysel cyklistiky a základné rozdiely v rámci kategórií bicyklov.
A začíname sa aj po 318 stranách točiť opäť okolo toho, že si motorom uľahčuješ výjazd (teda, nevravím, že priamo ty, ale gro električkárov), nech to zaobalíš akokoľvek, lebo "veď ti LEN pokryje straty toho, toho a toho". Dostávame sa na úroveň chlapíka kdesi spred 100-150 strán, ktorý opisoval, jak sa namaká na električke rovnako ako na bicykli, ale na segmentoch mu klesli tepy zo Z3 na Z1.
Ďakujem za objasnenie, ak som niečomu z tvojich úvah úplne neporozumel.