Užite si výhľady na hrebeň Malej Fatry

Tento výlet v sebe kombinuje pekné jazdenie po trati Snežnického maratónu, výhľady na hrebeň, či obidva Rozsutce, novú cyklotrasu do Terchovej a ešte si pekný program môže vytvoriť aj vaša rodina.

Len včera sa konal 10. ročník Snežnického maratónu, ktorý ponúka naozaj parádne jazdenie a niektoré už doslova legendárne úseky. Účastníkom zrejme zostane v pamäti najmä cieľová „rovinka“, no keď sa z nej spamätáte, spomeniete si, že trať vedie cez naozaj pekné miesta.


Rovnako sa v podstate len nedávno otvorila nová cyklotrasa do Terchovej, ktorá umožní vyhnúť sa hlavnej ceste a rozhodne má potenciál zaujať. Mám na mysli najmä majestátne mosty, ktoré vzbudzujú aj trochu „kontroverzie“. A rovnako som chcel konečne prejsť z Terchovej po cyklotrase a následnom hrebeni do Zázrivej.


Výsledkom je kombinácia nižšie, pričom opäť zdôrazňujem, že cieľom je najmä inšpirácia. Trasa sa dá totiž doladiť podľa chuti a možností, otvára sa ich naozaj neúrekom. Všetko potom nájdete vo videu, ktoré sa pre podobný obsah myslím hodí najlepšie. Len pre doplnenie celkového obrazu...tesne pred maratónom boli búrky a doslova menšia kalamita, kde popadalo množstvo stromov priamo na chodník. Ale chalani stihli všetko upratať a vyčistiť, čo bola poriadna fuška. A preto ich určite poteší, ak ich úsilie nájde využitie aj mimo pretekov.


Možnosť stiahnuť GPX na tomto odkaze.

Cyklistika môže byť pestrá a rovnako, ak máte rodinu, viete, že musíte hľadať rôzne spôsoby a kombinácie, aby zostala zachovaná rovnováha, teda „koza celá a vlk sýty". Určite chápete, čo mám na mysli. To bol aj jeden zo základných atribútov nasledujúceho výletu. Okrem krásneho prostredia sa dajú výborne využiť rôzne kúpaliská, skanzeny, alebo aj taký minigolf, aby sa rodina zabavila, kým vy spoznávate okolie na biku. Existujú rôzne benefity, ktoré môžete ku tomu využiť, napríklad aj zamestnanecká karta Multisport. Viac o nej sa dozviete na tomto odkaze.

Ďalšie tipy na výlety v okolí

Zdroj fotografií: archív autora
report_problem Našiel si v texte chybu?
Imroman 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Video: MTBIKER na trailoch – Trail Biely Kríž v Bratislave

Video: MTBIKER na trailoch – Trail Biely Kríž v Bratislave

Trailcentrum v hlavnom meste Bratislava? 5 trailov rôznych obtiažností? V tomto videu si predstavíme TBK alebo Trail Biely kríž.
Rozhovor: História a budúcnosť Žilina OKO TRAILS

Rozhovor: História a budúcnosť Žilina OKO TRAILS

Realizácia trailcentra nie je vôbec jednoduchým procesom. O to náročnejšia je legalizácia a výstavba trailcentra priamo v meste – Žiline.
Trailovanie alla Sardegna – Monte Doglia, Alghero (1. časť)

Trailovanie alla Sardegna – Monte Doglia, Alghero (1. časť)

Sardínia – snehobiele pláže, krásne počasie, každodenné cestoviny a pizza. No ostrov skrýva aj skvelé traily – dovoľte mi, aby som vám ich v tejto sérii predstavil.
keyboard_arrow_up