Zážitky, inšpirácie, návody
MTBIKER magazín

Najnovšie články z kategórie Horská cyklistika

GAZÁRKA Off Road H-TRIATHLON 2007

GAZÁRKA Off Road H-TRIATHLON 2007

Terénny triatlon v rekreačnej oblasti Gazárka je ozajstná výzva pre každého, kto má rád 100% off road na piesku. Tieto preteky poriadame v spolupráci s priateľmi zo Šaštína a hlavnú zásluhu na tom, že sa terénny triatlon na Gazárke udomácnil má Vojtech Stacha. Všetky trate sú situované do areálu rekreačnej oblasti. Profil cyklistickej a bežeckej časti je rovinatý ale vďaka piesočnatému podkladu je trať preteku pomerne náročná. Súčasťou hlavného preteku jednotlivcov je aj pretek trojčlenných štafiet JA-TY-ON.
Nová Shimano XT 2008 séria odhalená!

Nová Shimano XT 2008 séria odhalená!

Ubehlo dvadsaťpäť rokov od uvedenia prvej série Shimano XT. Shimano túto štvrťstoročnicu oslavuje svojsky - kompletne inovovaná séria XT 2008. Všetko od 20mm nábojov po celkom nový systém prehadzovania...
FESTIVAL CYKLISTIKY POČTVRTÉ

FESTIVAL CYKLISTIKY POČTVRTÉ

Mistrovství ČR v MTB maratónu, Orientační závod dvojic, pohodový Freestyle Jam, koncerty Dana Bárty a skupiny Gaiah Mesiah, to vše pod záštitou pražského primátora Pavla Béma. Nejen toto bude letošní čtvrtý ročník Festivalu cyklistiky.
SP: Vitko, Števková a Polc bodovali v Schladmingu

SP: Vitko, Števková a Polc bodovali v Schladmingu

Slovenský horský cyklista Matej Vitko obsadil na finálových pretekoch Svetového pohára v rakúskom Schladmingu v disciplíne four cross 11. miesto. Druhý Slovák Filip Polc obsadil v záverečných bojoch sezóny konečné 20. miesto, keď nepostúpil z osemfinálovej jazdy. V cross-country žien bodovala po štvrtý raz v sezóne olympionička z Atén 2004 Janka Števková, ktorá zásluhou 35. miesta zopakovala svoj druhý najlepší výsledok z aktuálnej sezóny z belgického Spa.
Grand Prix Slovalco

Grand Prix Slovalco

Cyklistický Klub MŠK Žiar nad Hronom v spolupráci s hlavnými sponzormi Slovalco, a.s. Žiar nad Hronom, Mesto Žiar nad Hronom a 3N Trading, s.r.o., pozýva všetkým priaznivcom horskej cyklistiky na 1.ročník preteku GRAND PRIX SLOVALCO - cross country, ktorý sa uskutoční dňa 16.9.2006 o 13.hodine. Pretek je zaradený do seriálu 1.liga MTB. Medzi registrovanými cyklistami radi uvítame aj neregistrovaných a pre neregistrované deti od 8 do 13 rokov je pripravený náborový pretek a množstvo cien. Viac informácii nájdete v propozíciach preteku.
Report DH Bratislava

Report DH Bratislava

Specialized DH Cup 2006 bol úspešne ukončený šiestym kolom v Bratislave. Ráno mierne postrašil dážď a búračka BA gangstaz ;) (gangstri neodhadli povrch vozovky, dali “do”, zatarasili prístupovú cestu na Železnú studienku a tým spôsobili, že pár jazdcov meškalo na “zahrievacie jazdy” a prezentáciu...), ale zvyšok dňa bol bez kvapiek a bez problémov.
Horal už túto sobotu!

Horal už túto sobotu!

Hoci bez Kráľovej hole, aj tak jeden z najťažších a jeden z najkrajších maratónov odštartuje svoj historicky siedmy ročník v sobotu 12.8.2006. Žial, dátumovo sa stretli so Slovenským Rajom, a tak budú mať bikeri o niečo ťažšiu voľbu...
GAZÁRKA OFF ROAD TRIATHLON 2006

GAZÁRKA OFF ROAD TRIATHLON 2006

Sobota 17.6.2006 bude v rekreačnej oblasti Šaštín-Gazárka patriť druhému podujatiu seriálu H-TRIATHLON TOUR 2006 - terénnemu triatlonu , ktorého názov je GAZÁRKA OFF ROAD TRIATHLON . Šaštínské piesky sa tak premenia na jednu veľkú výzvu pre všetkých, ktorý sa odhodlajú zdolať 900 metrové plávanie na hlavnom jazere, 21 km horskej cyklistiky v piesočnatých lesoch a záverečný 7 km terénny beh po brehoch jazier. Viac informácii o tomto podujatí nám poskytol jeden z hlavných organizátorov celej H-TRIATHLON TOUR 2006 Peter Hertl junior.
APACHE JESTŘEBÍ HORY 2006

APACHE JESTŘEBÍ HORY 2006

Již dvakrát se v podkrkonošské Úpici konal cyklistický festival Apache Jestřebí hory a jinak tomu nebude ani letos. Třetí ročník se uskuteční ve dnech 23. – 25. června a vězte, že se opět můžete těšit na pořádnou bajkovou pařbu.
BBB Otvorenie XC sezóny až 22.4!

BBB Otvorenie XC sezóny až 22.4!

Kvôli zlým poveternostným podmienkam (stále haldy snehu na trati) sa termín otvorenie XC sezóny presúva na 22.4. Konať sa bude tradične pri Turčianskych Tepliciach, všetko podstatné nájdete v tomto článku.
SCOTT Chřibská 50 MTB

SCOTT Chřibská 50 MTB

Už po čtvrté a opět jinak. Se spoustou novinek, které budou doufám ke spokojenosti účastníků vstupujeme 15.dubna 2006 do bikové závodní sezóny ve Chřibech.
Chřibská 50 MTB

Chřibská 50 MTB

Túto sobotu (16.4.2005) sa konal 3.ročník Chřibskej 50 MTB kúsok za českým mestom Kroměříž. Keď som si o tomto preteku čítal z upútavky a reportáží z minulých ročníkov, myslel som si že pôjde o menší lokálny pretek. Mýlil som sa a bol som veľmi príjemne prekvapený.
Formulár sa odosiela
keyboard_arrow_up