Zážitky, inšpirácie, návody
MTBIKER magazín

Najnovšie články z kategórie Horská cyklistika

Beskidy MTB Trophy 2009

Beskidy MTB Trophy 2009

Už čoskoro začne ďalší, už tretí ročník Beskidy MTB Trophy. Tento štvordenný etapový závod organizovaný podľa špecifických pravidiel (štart a cieľ všetkých etáp sa nachádza v jednom mieste) sa v krátkom čase výrazne zapísal do športového kalendára stredoeurópskeho MTB.
MA-KA-DO

MA-KA-DO

MA-KA-DO sú orientačné preteky dvojíc na bicykloch. Počas časového limitu - kategória rodič + dieťa maximálne 120 minút, ostatné kategórie max. 180 minút resp. 300 minút, majú pretekári úlohu získať čo najvyšší počet bodov tak, že navštívia čo najviac kontrolných stanovíšť (KS) podľa možnosti s čo najvyšším bodovým ohodnotením. Svoju trasu si určí každá dvojica sama podľa svojich síl, orientačných schopností, logického myslenia a obodovania jednotlivých KS.
Beskidy MTB Trophy 2008 - súťaž ukončená

Beskidy MTB Trophy 2008 - súťaž ukončená

Koniec mája, srdce Beskýd, malebná Istebna...
VÝZVA PRE OZAJSTNÝCH BIKEROV. A teraz aj výzva pre návštevníkov MTBiker.sk, ktorí majú možnosť vyhrať štartovný balík v hodnote 4.000 Sk a zúčastniť sa tak na tejto ojedinelej akcii. Súťaž ukončená - máme víťaza
Beskidy MTB Trophy 2008

Beskidy MTB Trophy 2008

Beskydy sú kultovým miestom poľských bikerov. Vysoké hory sú popretkávané sieťou turistických ciest, ktoré ponúkajú i množstvo príležitostí ako preveriť svoje zručnosti. Takmer každý vrchol v tejto oblasti ponúka všetko, čo potrebujete k ozajstnej jazde na biku! Naviac je táto oblasť, kde sa koná jeden z najkrajších a najobtiažnejších cyklistických závodov v Poľsku, obohatená o chodníky vedúce po území Českej a Slovenskej republiky.
GAZÁRKA Off Road H-TRIATHLON 2007

GAZÁRKA Off Road H-TRIATHLON 2007

Terénny triatlon v rekreačnej oblasti Gazárka je ozajstná výzva pre každého, kto má rád 100% off road na piesku. Tieto preteky poriadame v spolupráci s priateľmi zo Šaštína a hlavnú zásluhu na tom, že sa terénny triatlon na Gazárke udomácnil má Vojtech Stacha. Všetky trate sú situované do areálu rekreačnej oblasti. Profil cyklistickej a bežeckej časti je rovinatý ale vďaka piesočnatému podkladu je trať preteku pomerne náročná. Súčasťou hlavného preteku jednotlivcov je aj pretek trojčlenných štafiet JA-TY-ON.
Nová Shimano XT 2008 séria odhalená!

Nová Shimano XT 2008 séria odhalená!

Ubehlo dvadsaťpäť rokov od uvedenia prvej série Shimano XT. Shimano túto štvrťstoročnicu oslavuje svojsky - kompletne inovovaná séria XT 2008. Všetko od 20mm nábojov po celkom nový systém prehadzovania...
FESTIVAL CYKLISTIKY POČTVRTÉ

FESTIVAL CYKLISTIKY POČTVRTÉ

Mistrovství ČR v MTB maratónu, Orientační závod dvojic, pohodový Freestyle Jam, koncerty Dana Bárty a skupiny Gaiah Mesiah, to vše pod záštitou pražského primátora Pavla Béma. Nejen toto bude letošní čtvrtý ročník Festivalu cyklistiky.
SP: Vitko, Števková a Polc bodovali v Schladmingu

SP: Vitko, Števková a Polc bodovali v Schladmingu

Slovenský horský cyklista Matej Vitko obsadil na finálových pretekoch Svetového pohára v rakúskom Schladmingu v disciplíne four cross 11. miesto. Druhý Slovák Filip Polc obsadil v záverečných bojoch sezóny konečné 20. miesto, keď nepostúpil z osemfinálovej jazdy. V cross-country žien bodovala po štvrtý raz v sezóne olympionička z Atén 2004 Janka Števková, ktorá zásluhou 35. miesta zopakovala svoj druhý najlepší výsledok z aktuálnej sezóny z belgického Spa.
Grand Prix Slovalco

Grand Prix Slovalco

Cyklistický Klub MŠK Žiar nad Hronom v spolupráci s hlavnými sponzormi Slovalco, a.s. Žiar nad Hronom, Mesto Žiar nad Hronom a 3N Trading, s.r.o., pozýva všetkým priaznivcom horskej cyklistiky na 1.ročník preteku GRAND PRIX SLOVALCO - cross country, ktorý sa uskutoční dňa 16.9.2006 o 13.hodine. Pretek je zaradený do seriálu 1.liga MTB. Medzi registrovanými cyklistami radi uvítame aj neregistrovaných a pre neregistrované deti od 8 do 13 rokov je pripravený náborový pretek a množstvo cien. Viac informácii nájdete v propozíciach preteku.
Report DH Bratislava

Report DH Bratislava

Specialized DH Cup 2006 bol úspešne ukončený šiestym kolom v Bratislave. Ráno mierne postrašil dážď a búračka BA gangstaz ;) (gangstri neodhadli povrch vozovky, dali “do”, zatarasili prístupovú cestu na Železnú studienku a tým spôsobili, že pár jazdcov meškalo na “zahrievacie jazdy” a prezentáciu...), ale zvyšok dňa bol bez kvapiek a bez problémov.
Horal už túto sobotu!

Horal už túto sobotu!

Hoci bez Kráľovej hole, aj tak jeden z najťažších a jeden z najkrajších maratónov odštartuje svoj historicky siedmy ročník v sobotu 12.8.2006. Žial, dátumovo sa stretli so Slovenským Rajom, a tak budú mať bikeri o niečo ťažšiu voľbu...
GAZÁRKA OFF ROAD TRIATHLON 2006

GAZÁRKA OFF ROAD TRIATHLON 2006

Sobota 17.6.2006 bude v rekreačnej oblasti Šaštín-Gazárka patriť druhému podujatiu seriálu H-TRIATHLON TOUR 2006 - terénnemu triatlonu , ktorého názov je GAZÁRKA OFF ROAD TRIATHLON . Šaštínské piesky sa tak premenia na jednu veľkú výzvu pre všetkých, ktorý sa odhodlajú zdolať 900 metrové plávanie na hlavnom jazere, 21 km horskej cyklistiky v piesočnatých lesoch a záverečný 7 km terénny beh po brehoch jazier. Viac informácii o tomto podujatí nám poskytol jeden z hlavných organizátorov celej H-TRIATHLON TOUR 2006 Peter Hertl junior.
Formulár sa odosiela
keyboard_arrow_up