Zážitky, inšpirácie, návody
MTBIKER magazín

Najnovšie články z kategórie Vysledky

SP: Prvý zjazd sezóny pre Gwina, Polc tridsiaty

SP: Prvý zjazd sezóny pre Gwina, Polc tridsiaty

Víťazmi úvodného zjazdu sezóny v seriáli Svetového pohára sa v juhoafrickom Pietermaritzburgu stali Američan Aaron Gwin a Britka Tracy Moseleyová. V mužskej kategórii sa predstavil aj slovenský reprezentant Filip Polc, s takmer trinásťsekundovým mankom na víťaza ho klasifikovali na 30. priečke.
Gilbert obhájil na Amstel Gold Race, P. Sagan 98.

Gilbert obhájil na Amstel Gold Race, P. Sagan 98.

Belgický cyklista Philippe Gilbert obhájil svoj vlaňajší triumf na klasických pretekoch Amstel Gold Race. Najväčší favorit podujatia sa presadil v pretekoch na 258 km pred Španielom Joaquinom Rodriguezom a Austrálčanom Simonom Gerransom. Gilbert sa presadil vďaka skvelej tímovej taktike. Neustále jazdil na čele pelotónu a jeho kolegovia z družstva Omega Pharma-Lotto postupne likvidovali jeden útok za druhým. Necelých 15 km pred cieľom sa pokúsil o nástup Luxemburčan Andy Schleck, ale aj jeho pokus Gilbert a spol. pred cieľom zlikvidovali. Jediný slovenský reprezentant v štartovom poli Peter Sagan obsadil 98. priečku s odstupom 6:31 min za Gilbertom.
Sagan po 3. mieste v Belgicku končí

Sagan po 3. mieste v Belgicku končí

Slovenský cyklista Peter Sagan finišoval v 2. etape pretekov KBC-Driedaagse De Panne-Koksijde 2011 v Belgicku, ktorá viedla z Oudenaarde do Koksijde a merala 219 km, na 3. mieste. V celkovom poradí patrí jazdcovi tímu Liquigas-Cannondale 5. priečka. Sagan v hromadnom špurte stredajšej etapy prehral iba s Rusom Denisom Galimzjanovom a Nemcom Johnom Degenkolbom. Lídrom pretekov sa stal Holanďan Lieuwe Westra.
Peter Sagan šiesty v 1. etape na pretekoch v Holandsku

Peter Sagan šiesty v 1. etape na pretekoch v Holandsku

Víťazom 1. etapy cyklistických pretekov KBC-Driedaagse De Panne v Holandsku sa stal Nemec André Greipel z tímu Omega Pharma-Lotto. V špurte štvorčlennej skupiny skončil druhý Holanďan Lieuwe Westra a tretí Kazach Dmitrij Muraviov. Šiestu priečku v cieli a druhú v špurte hlavného poľa obsadil Slovák vo farbách tímu Liquigas-Cannondale Peter Sagan. Sagan prišiel do cieľa v rovnakom čase ako víťaz. Celkovo patrí Saganovi 9. pozícia s 11-sekundovým odstupom za lídrom Greipelom.
Evans víťazom Tirreno - Adriatico, P. Velits 17.

Evans víťazom Tirreno - Adriatico, P. Velits 17.

Austrálčan Cadel Evans sa stal celkovým víťazom cyklistických pretekov Tirreno - Adriatico. Majster sveta 2009 vstupoval do záverečnej etapy, ktorou bola časovka na 9,3 km v okolí San Benedetto del Tronto, v pozícii lídra a svoje postavenie v celkovom poradí si udržal. Víťazom časovky sa stal majster sveta v tejto disciplína Fabian Cancellara zo Švajčiarska. Cyklista tímu Leopard Trek triumfoval s náskokom 9 sekúnd pred Larsom Boomom z Holandska, tretí bol v jazde proti chronometru Talian Adriano Malori.
Evans víťazstvom potvrdil vedenie na Tirreno - Adriatico

Evans víťazstvom potvrdil vedenie na Tirreno - Adriatico

Austrálčan Cadel Evans sa stal víťazom 6. etapy cyklistických pretekov Tirreno - Adriatico z Ussity do Maceraty (178 km) a potvrdil tým svoje postavenie lídra podujatia. Majster sveta z roku 2009 zdolal v závere pondelňajšej časti tohto podujatia Talianov Giovanniho Viscontiho a Michela Scarponiho a vybojoval pre svoj tím BMC prvý tohtoročný vavrín. Evans sa presadil v záverečnom stúpaní v cieľovom meste. V celkovom poradí pred záverečnou utorňajšou časovkou vedie Austrálčan s náskokom 9 sekúnd pred Scarponim, tretí je zatiaľ Ivan Basso.
Klöden víťazom 5. etapy, Sagan až na 144. mieste

Klöden víťazom 5. etapy, Sagan až na 144. mieste

Nemec Andreas Klöden z tímu RadioShack sa stal víťazom štvrtkovej 5. etapy cyklistických pretekov Paríž - Nice, ktorá po 193 km vrcholila v Coise do Vernoux-en-Vivarais. Klöden v stupňovanom špurte vedúcej skupinky v miernom stúpaní zdolal olympijského víťaza, Španiela Samuela Sáncheza, a tiež Taliana Mattea Carraru.
Sagan spadol pred cieľom na druhej pozícii...

Sagan spadol pred cieľom na druhej pozícii...

Tomu sa povie smola! Slovenský cyklista Peter Sagan z tímu Liquigas-cannondale spadol v záverečnom špurte 3. etapy (202 km) pretekov Paríž – Nice, vo chvíli, keď bol na 2. mieste a mal výbornú pozíciu na záverečný špurt. Keďže však k incidentu došlo tesne pred cieľom za poslednou zákrutou pred špurtom, Saganovi vo výsledkovej listine nenabehne žiadna strata. Víťazom etapy sa stal Austrálčan MatthewHarley Goss, ktorý sa zároveň stal aj novým lídrom pretekov.
V 2. etape Paríž - Nice Sagan na 5. mieste, celkovo 13.

V 2. etape Paríž - Nice Sagan na 5. mieste, celkovo 13.

Slovenský reprezentant Peter Sagan z tímu Liquigas - Cannondale obsadil 5. miesto v pondelkovej 2. etape tradičných cyklistických pretekov Paríž - Nice. V záverečnom špurte 199 km dlhej etapy z Montfort l´Amaury do Amilly útočil Sagan na pozície v prvej trojke, ale napokon v tlačenici hlavného poľa tesne neuspel. Napriek tomu si po 4. mieste z nedeľňajšej 1. etapy pripísal ďalší solídny šprintérsky úspech. V celkovom poradí patrí 21-ročnému Slovákovi 13. priečka s odstupom 14 sekúnd za lídrom Thomasom de Gendtom z Belgicka.
Peter Sagan tretí na 34 Classica Sarda Olbia

Peter Sagan tretí na 34 Classica Sarda Olbia

Slovenský cyklista Peter Sagan má na úvod sezóny skvelú formu. Dokázal to aj v nedeľu na Sardínii na jednodňovej klasike nazvanej Sarda Sassari, ktorá merala 194,4 km. Odchovanec žilinskej cyklistiky prišiel do cieľa na tretej priečke!
Peter Sagan celkovým víťazom Giro di Sardegna

Peter Sagan celkovým víťazom Giro di Sardegna

Peter Sagan v poslednej etape prišiel do cieľa na 4. priečke, čo mu stačilo na udržanie celkového prvenstva na etapových pretekoch Giro di Sardegna. Peťo predviedol famóznu formu, keď získal etapové vavríny v 1., 3. a 4. etape. Gratulujeme Peťo!
Peter Sagan už druhýkrát víťazne a je lídrom

Peter Sagan už druhýkrát víťazne a je lídrom

Slovenský cyklistický reprezentant Peter Sagan z tímu Liquigas-Cannondale sa stal víťazom štvrtkovej 3. etapy podujatia Okolo Sardínie z Orani do Lanusei (173,0 km) a vrátil sa na pozíciu lídra na týchto päťetapových pretekoch. Dvadsaťjedenročný rodák zo Žiliny triumfoval v záverečnom špurte pelotónu pred Kolumbijčanom Josém Serpom Perezom, tretí skončil Talian Damiano Cunego. Práve pred Cunegom vedie Sagan celkovú klasifikáciu so štvorsekundovým náskokom, tretí je Serpa Perez.
Formulár sa odosiela
keyboard_arrow_up