Zážitky, inšpirácie, návody
MTBIKER magazín

Najnovšie články z kategórie Vysledky

Okolo Sardínie - Sagan v stredu štvrtý, celkovo druhý

Okolo Sardínie - Sagan v stredu štvrtý, celkovo druhý

Slovenský cyklistický reprezentant Peter Sagan z tímu Liquigas-Cannondale prišiel do cieľa stredajšej 2. etapy podujatia Okolo Sardínie z Porto Rotondo do Monte Ortobene (197,5 km) na štvrtej priečke, v celkovom poradí mu zatiaľ patrí druhá pozícia. Dvadsaťjedenročný rodák zo Žiliny v stredu zaostal za víťazným Talianom Damianom Cunegom (Lampre - ISD), ktorý sa zároveň stal novým lídrom hodnotenia, o osem sekúnd, v priebežnej klasifikácii mu na spomenutého súpera chýbajú dve sekundy. Sagan sa v utorok tešil z triumfu v úvodnej etape.
Peter Sagan víťazom úvodnej etapy Giro di Sardegna

Peter Sagan víťazom úvodnej etapy Giro di Sardegna

Skvelý úspech dosiahol slovenský cyklista Peter Sagan v službách talianskeho tímu Liquigas-Cannondale. V 1. etape pretekov Giro di Sardegna 2011 z Olbia do Porto Cervo, ktorá merala 138 km zvíťazil vo výbornom záverečnom špurte pred Alessandrom Ballanom (BMC) a oddielovým kolegom Danielom Ossom.
Polc prvý na mestskom downhille vo Valparaiso v Chile

Polc prvý na mestskom downhille vo Valparaiso v Chile

Po mestkom preteku v Santose ma čakal už posledný z mojej zimnej tour vo Valparaise v Čile.
Možno si niekto pamätáte, že som minuli rok vyhral a opisoval tuto trať, ako najťažšiu a najdlhšiu z pomedzi mestkych pretekov. Treba tu ukázať ako človek vie zvládnuť jazdu na hline, schodoch, skokoch klopenkach a k tomu ešte prišliapnuť do pedálov.
Sagan jedenásty na Trofeo Laigueglia

Sagan jedenásty na Trofeo Laigueglia

Slovenský cyklista Peter Sagan obsadil 11. miesto v pretekoch Trofeo Laigueglia na 183,8 km v Taliansku. Jazdec tímu Liquigas-Cannondale priviedol do cieľa 25-člennú skupinu, ktorá za najlepšou desiatkou zaostala o 52 sekúnd. Víťazom sa stal Talian Daniele Pietropolli.
Gilbertovo víťazstvo, Velitsovci v pelotóne

Gilbertovo víťazstvo, Velitsovci v pelotóne

Belgičan Philippe Gilbert sa stal víťazom úvodnej etapy cyklistických pretekov Volta ao Algarve, ktorá sa išla z Algarve do Albufeiry a merala 157,5 km. Cyklista tímu Omega Pharma-Lotto si výborne načasoval záverečný atak a vyhral s náskokom 5 sekúnd pred Nemcami Geraldom Ciolekom a Andrém Greipelom. Gilbert vybojoval pre seba i celý svoj tím prvé víťazstvo v roku 2011 a stal sa lídrom pretekov. Slovenskí bratia Peter a Martin Velitsovci prišli do cieľa s minimálnou stratou ako súčasť pelotónu. Peter Velits obsadil 42. miesto a Martin Velits bol šesťdesiaty piaty.
Nijs desiatykrát celkovým víťazom Superprestige

Nijs desiatykrát celkovým víťazom Superprestige

Belgičan Sven Nijs sa stal desiatykrát v kariére celkovým víťazom série Superprestige v cyklokrose. V záverečných pretekoch v belgickom Middelkerke skončil na 6. mieste a tešil sa z celkového prvenstva. Slovák Róbert Gavenda obsadil v sobotu v Middelkerke 26. miesto.
Peter Sagan pomohol Vivianimu a skončil štvrtý

Peter Sagan pomohol Vivianimu a skončil štvrtý

Slovenský cyklista Peter Sagan začal sezónu 2011 4. miestom na pretekoch G.P. Costa degli Etruschi v Taliansku. Cyklista zoskupenia Liquigas-Connondale dopomohol v záverečnom finiši k víťazstvu svojmu tímovému kolegovi Eliovi Vivianimu, ktorý na páske zdolal ďalších dvoch Talianov Roberta Ferrariho a Eliu Favalliho.
Gavenda v Lille na 23. mieste

Gavenda v Lille na 23. mieste

Výsledky sobotňajších cyklokrosárskych pretekov GVA Trofee - Krawatencross v belgickom Lille:
Muži-elite: 1. Kevin Pauwels (Belg.) 58:47, 2. Zdeněk Štybar (ČR), 3. Sven Nijs (Belg.) obaja čas ako víťaz, ... 23. Róbert Gavenda (SR) +3:51 min
Úspešná obhajoba Štybara, Slováci neuspeli

Úspešná obhajoba Štybara, Slováci neuspeli

Čech Zdeněk Štybar obhájil v nemeckom St. Wendeli titul majstra sveta v cyklokrose. V pretekoch kategórie elite odsunul na ďalšie medailové priečky Belgičanov Svena Nijsa a Kevina Pauwelsa. Trio Slovákov skončilo v piatej desiatke s výraznou stratou na víťaza. Na náročnej trati najlepšie skončil Milan Barényi, ktorého klasifikovali na 41. mieste. O šesť priečok nižšie sa umiestnil Róbert Gavenda, Václavovi Metličkovi patrila 49. pozícia. Slovenskí reprezentanti tak nenaplnili svoj cieľ, aby aspoň jeden z nich skončil v prvej polovici výsledkovej listiny.
Albert celkovým víťazom SP 2010/11

Albert celkovým víťazom SP 2010/11

Belgičan Niels Albert sa stal celkovým víťazom Svetového pohára v cyklokrose 2010/11. Albert vyhral aj záverečné ôsme preteky Svetového pohára v holandskom Hoogerheide a potvrdil svoje prvenstvo v seriáli. V Hoogerheide i celkovo v SP za ním skončili jeho krajania Kevin Pauwels a Sven Nijs. Albert bojoval v prvej polovici sezóny o líderskú pozíciu s Čechom Zdeňkom Štybarom, úradujúci majster sveta sa však potom zranil a vynechal časť seriálu. Zo Slovákov štartoval v Hoogerheide len Róbert Gavenda, ktorého klasifikovali na 30. mieste. Bývalý úspešný mládežník skončil zo Slovákov najlepšie aj v hodnotení celého SP, keď mu patrí 38. priečka.
Meyer víťazom Tour Down Under

Meyer víťazom Tour Down Under

Austrálčan Cameron Meyer sa stal celkovým víťazom cyklistických pretekov Tour Down Under, ktoré sú už tradične prvým veľkým podujatím svetového kalendára UCI. V záverečnom kritériu v Adelaide si cyklista tímu Garmin-Cervelo udržal svoje vedenie a pred krajanom v službách HTC-Highroad Matthewom Gossom mal v konečnom účtovaní dvojsekundový náskok.
V Marianke víťazne Bíroš a Maláriková

V Marianke víťazne Bíroš a Maláriková

Výsledky sobotňajšieho 3. ročníka Zimného MTB maratónu v Marianke (30 km):
Muži: 1. Radovan Bíroš 1:10:37,8 h, 2. Pavel Žák 1:10:59,0, 3. Ondřej Horák 1:11:02,6.
Ženy: 1. Michaela Maláriková 1:33:46,3 h, 2. Veronika Jenčeková 1:37:53,1, 3. Veronika Gandžalová 1:41:45,9.
Formulár sa odosiela
keyboard_arrow_up