Zážitky, inšpirácie, návody
MTBIKER magazín

Najnovšie články z kategórie Doping

Sörensen priznal po rokoch užívanie dopingu

Sörensen priznal po rokoch užívanie dopingu

Jeden z najúspešnejších dánskych cyklistov histórie Rolf Sörensen po roku odmietania priznal v pondelok užívanie dopingu. V 90. rokoch 20. storočia mu k zvyšovaniu výkonnosti pomáhalo EPO a kortizóny. "EPO som pravidelne užíval v 90. rokoch. V niekoľkých prípadoch som zobral aj látku kortizón. Neexistuje na to žiadna výhovrka. Bral som doping, aby som sa vyrovnal súperom," uviedol dnes 47-ročný Sörensen v stanovisku.
Na OH 2004 mali užiť doping traja z piatich Dánov

Na OH 2004 mali užiť doping traja z piatich Dánov

Až traja z piatich členov dánskej reprezentácie v cestnej cyklistike na olympijských hrách 2004 v Aténach mali dopovať. Kajúcnik Michael Rasmussen to údajne povedal antidopingovým orgánom pri svojej spovedi. Dánsko v Grécku pred deviatimi rokmi reprezentovali okrem neho aj Frank Hoj, Bo Hamburger, Nicki Sörensen a Lars Michaelsen.
Boogerd sa priznal k desiatim rokom dopovania

Boogerd sa priznal k desiatim rokom dopovania

Bývalý holandský cyklista Michael Boogerd sa spätne priznal k dlhodobému využívaniu nedovolených podporných prostriedkov - EPO, kortizónu a transfúzií okysličenej krvi.
Podľa Armstronga dopovali všetci špičkoví jazdci

Podľa Armstronga dopovali všetci špičkoví jazdci

Každý špičkový cyklista počas éry Lancea Armstronga dopoval. Pre mnohých najväčší klamár v histórii športu to uviedol v najnovšom rozhovore pre magazín Sports Illustrated, ktoré sa dostáva v stredu do predaja. "Armstrong povedal, že jeho dopingové metódy neboli nezvyčajné, možno len viac konzervatívne ako u iných. O dopingu klamal podľa vlastných slov viac ako iní, ale to len preto, lebo dostával najviac otázok," zverejnil na webe Sports Illustrated (SI) pasáže rozhovoru jeho autor Michael McCann.
Dvanásťročný dištanc pre Ricca potvrdil aj CAS

Dvanásťročný dištanc pre Ricca potvrdil aj CAS

Taliansky cyklista Riccardo Ricco nepochodil na Športovom arbitrážnom súde v Lausanne (CAS) s odvolaním proti 12-ročnému zastaveniu činnosti za porušenie antidopingových pravidiel. Tribunál odmietol Riccov argument, že antidopingová autorita Talianskeho olympijského výboru používa nevyhovujúce metódy a nepostupuje nestranne.
Proti Armstrongovi vraj aj americké vládne orgány

Proti Armstrongovi vraj aj americké vládne orgány

Do súdnej kauzy voči niekdajšiemu cyklistovi Lanceovi Armstrongovi v súvislosti s jeho dopingovými previneniami sa údajne zapoja aj americké vlády orgány.
CONI si posvieti na obvinenia o Cipollinim

CONI si posvieti na obvinenia o Cipollinim

Taliansky olympijský výbor (CONI) začal preverovať pravdivosť medializovaných informácií, že bývalý cyklista Mario Cipollini patril ku klientom španielskeho lekára namočeného do dopingovej aféry Eufemiana Fuentesa.
Cipollini mal využívať rozsiahly dopingový program

Cipollini mal využívať rozsiahly dopingový program

Bývalý vynikajúci taliansky cyklista Mario Cipollini mal počas kariéry využívať na dosiahnutie úspechov sofistikovaný dopingový program. Lekára Eufemiana Fuentesa, ktorý program pripravil, v súčasnosti vyšetrujú v Španielsku. Fuentesove služby využívalo množstvo popredných športovcov a najmä cyklistov. Podľa denníka Gazzetta dello Sport bol jedným z jeho klientov aj Cipollini. Majster sveta 2002 nechcel obvinenia komentovať, najskôr si ich chcel prečítať.

Armstrong čelí žalobe a novému vyšetrovaniu

Armstrong čelí žalobe a novému vyšetrovaniu

Lance Armstrong má na krku dvanásťmiliónovú žalobu a jeho dopingový prípad vyšetrovatelia znovu otvorili, dobrou správou pre amerického cyklistu sú iba dva týždne navyše na výpoveď pod prísahou od Antidopingovej agentúry USA (USADA).

Dán Rasmussen sa priznal k dopingu

Dán Rasmussen sa priznal k dopingu

Dánsky cyklista Michael Rasmussen sa vo štvrtok priznal, že v rozpätí rokov 1998 až 2010 užíval zakázané podporné látky. Tridsaťosemročný jazdec vzápätí dodal, že ukončí aktívnu činnosť. "Podvádzal som a klamal. Som pripravený to odčiniť a akceptovať akýkoľvek trest. Som rád, že už vám nemusím ďalej klamať, ako som to robil celé roky," povedal Rasmussen na tlačovej konferencii a dodal, že bude spolupracovať s antidopingovými orgánmi.

Fränk Schleck s ročným trestom za doping

Fränk Schleck s ročným trestom za doping

Luxemburský cestný cyklista Fränk Schleck dostal od disciplinárnej komisie národnej antidopingovej agentúry ALAD ročný trest za použitie nepovolených podporných prostriedkov. Oznámil to prezident spomenutej organizácie Robert Schuler. Prehrešok sa udial počas vlaňajšej Tour de France a dištanc uplynie 14. júla 2013. Nájdenou zakázanou látkou bolo diuretikum Xipamide. Fränk Schleck poprel nekalé praktiky.

Dopingový hriešnik Dekker prezradí mená

Dopingový hriešnik Dekker prezradí mená

Cyklistom s dopingovou minulosťou sa začínajú rozväzovať jazyky, Thomas Dekker však na rozdiel od Lancea Armstronga ponúka detailnú schému svojho podvodu. Holanďan si v rokoch 2009 - 2011 odpykal dištanc za pozitívny nález na erytropoetín (EPO) z roku 2007 a po odhalení neskrýval, že ho užíval. Naopak, pridal aj priznanie ku krvným transfúziám v čase, keď jazdil za Rabobank. Teraz sľubuje, že Holandskej antidopingovej agentúre prezradí mená všetkých osôb, ktoré mu pri tom asistovali.

Formulár sa odosiela
keyboard_arrow_up