Zážitky, inšpirácie, návody
MTBIKER magazín

Najnovšie články z kategórie Lami

Majstrovstvá Európy XC Dohňany - fotoreport

Majstrovstvá Európy XC Dohňany - fotoreport

Fotografie zo všetkých štyroch dní Majstrovstiev Európy zachytené objektívom mathosha (a v nedeľu aj Martina Goffu). Podľa všetkých výborne zvládnutá akcia (gratulujeme CK Epic Dohňany) kulminovala v nedeľu pretekmi žien a mužov, ktoré vyhrali Gunn-Rita Dahle-Flesja a Jarda Kulhavý. Nájdete tu výsledky, odkazy na reportáže a vyše 650 fotiek.
Kulhavý a Dahle-Flesja majstrami Európy v XC

Kulhavý a Dahle-Flesja majstrami Európy v XC

Majsterkou Európy v cross country horských cyklistov na kontinentálnom šampionáte v slovenských Dohňanoch sa v kategórii ženy-elite stala skúsená nórska pretekárka Gunn-Rita Dahleová-Flesjová. Janka Števková skončila na 17. mieste a Elena Ondášová 44. V mužoch Jarda Kulhavý porazil Juliena Absalona a pripísal si ďalší veľký triumf. Michal Lami skončil 37., Milan Barényi 47.
Juniorské tituly pre Neffovú a Schuermansa, Lami 10.

Juniorské tituly pre Neffovú a Schuermansa, Lami 10.

Majsterkou Európy v cross country horských cyklistov sa pre rok 2011 stala Švajčiarka Jolanda Neffová. Osemnásťročná pretekárka v cieli kontinentálneho šampionátu v slovenských Dohňanoch predstihla svoju krajanku Lindu Indergandovú o 28,186 s, bronzovej Nemke Johanne Techtovej „nadelila“ 1:07,957 min. Jediná Slovenka v štartovom poli Adriana Milotová preteky nedokončila.
Majstrami SR v cross country M. Lami a Števková

Majstrami SR v cross country M. Lami a Števková

Majstrami Slovenska v cross country horských cyklistov sa vo Valčianskej doline stali Michal Lami a Janka Števková. Obaja triumfovali vo svojich elitných kategóriách na pretekoch, ktoré boli súčasťou Slovenského pohára v cross country. Medzi jazdcami do 23 rokov si tituly vyjazdili Tomáš Kubek a Michaela Maláriková.
Obhliadnutie za Svetovými pohármi MTB XCO v Amerike PR článok

Obhliadnutie za Svetovými pohármi MTB XCO v Amerike

V pondelok v noci sa vrátila slovenská mini výprava z amerického kontinentu. Pretekári Michal Lami a František Lami sa zúčastnili dvoch zámorských kôl seriálu Svetového pohára MTB XCO. Po nádejných vystúpeniach na európskych kolách SP v Anglicku a v Nemecku – Michal bodované 58 a 54. miesto v kategórii muži elite a František 19. a 17. miesto v kategórii juniori - sa pri menšej účasti európskych pretekárov očakával štedrejší prísun bodov do olympijskej kvalifikácie štátov i do rebríčkov jednotlivcov.
V Kanade triumf Čecha Kulhavého, M. Lami 73.

V Kanade triumf Čecha Kulhavého, M. Lami 73.

Výsledky sobotňajších pretekov Svetového pohára v horskej cyklistike v kanadskom Monte Saint Anne.
SP XC: V Offenburgu víťazstvá Francúzov

SP XC: V Offenburgu víťazstvá Francúzov

Víťazmi nedeľňajších pretekov Svetového pohára horských cyklistov sa v nemeckom Offenburgu stali Francúzi Julien Absalon a Julie Bressetová. Nedarilo sa Slovákom, keď Michal Lami skončil medzi mužmi na 54. mieste, Janka Števková obsadila 37. pozíciu.
SP: V Dalby Forest sa Slovákom nedarilo

SP: V Dalby Forest sa Slovákom nedarilo

Slovenský reprezentant Michal Lami obsadil v nedeľňajších pretekoch Svetového pohára v cross country horských cyklistov v britskom stredisku Dalby Forest 58. miesto, Janka Števková skončila medzi ženami na 44. pozícii. Víťazmi sa stali Čech Jaroslav Kulhavý a Francúzka Julie Bressetová.
SP XC: F. Lami v sobotu devätnásty

SP XC: F. Lami v sobotu devätnásty

Výsledky sobotňajších pretekov 2. kola Svetového pohára v cross country horských cyklistov v britskom Dalby Forest
Formulár sa odosiela
keyboard_arrow_up