Zážitky, inšpirácie, návody
MTBIKER magazín

Najnovšie články z kategórie Peter Sagan

Peter Sagan celkovým víťazom Giro di Sardegna

Peter Sagan celkovým víťazom Giro di Sardegna

Peter Sagan v poslednej etape prišiel do cieľa na 4. priečke, čo mu stačilo na udržanie celkového prvenstva na etapových pretekoch Giro di Sardegna. Peťo predviedol famóznu formu, keď získal etapové vavríny v 1., 3. a 4. etape. Gratulujeme Peťo!
Okolo Sardínie - Sagan triumfoval aj vo 4. etape

Okolo Sardínie - Sagan triumfoval aj vo 4. etape

Slovenský cyklista Peter Sagan z tímu Liquigas Cannondale sa stal v piatok víťazom 4. etapy pretekov Okolo Sardínie a upevnil si vedenie v priebežnom poradí. Dvadsaťjedenočný Sagan na tomto podujatí triumfoval aj v 1. a 3. etape. Teraz sa presadil na trati z Lanusei do Oristana (174,2 km) v špurte pelotónu za 4:47:07 h a pred domácim Damianom Cunegom (Lampre - ISD) má v celkovej klasifikácii už 14-sekundový náskok.
Peter Sagan už druhýkrát víťazne a je lídrom

Peter Sagan už druhýkrát víťazne a je lídrom

Slovenský cyklistický reprezentant Peter Sagan z tímu Liquigas-Cannondale sa stal víťazom štvrtkovej 3. etapy podujatia Okolo Sardínie z Orani do Lanusei (173,0 km) a vrátil sa na pozíciu lídra na týchto päťetapových pretekoch. Dvadsaťjedenročný rodák zo Žiliny triumfoval v záverečnom špurte pelotónu pred Kolumbijčanom Josém Serpom Perezom, tretí skončil Talian Damiano Cunego. Práve pred Cunegom vedie Sagan celkovú klasifikáciu so štvorsekundovým náskokom, tretí je Serpa Perez.
Okolo Sardínie - Sagan v stredu štvrtý, celkovo druhý

Okolo Sardínie - Sagan v stredu štvrtý, celkovo druhý

Slovenský cyklistický reprezentant Peter Sagan z tímu Liquigas-Cannondale prišiel do cieľa stredajšej 2. etapy podujatia Okolo Sardínie z Porto Rotondo do Monte Ortobene (197,5 km) na štvrtej priečke, v celkovom poradí mu zatiaľ patrí druhá pozícia. Dvadsaťjedenročný rodák zo Žiliny v stredu zaostal za víťazným Talianom Damianom Cunegom (Lampre - ISD), ktorý sa zároveň stal novým lídrom hodnotenia, o osem sekúnd, v priebežnej klasifikácii mu na spomenutého súpera chýbajú dve sekundy. Sagan sa v utorok tešil z triumfu v úvodnej etape.
Peter Sagan víťazom úvodnej etapy Giro di Sardegna

Peter Sagan víťazom úvodnej etapy Giro di Sardegna

Skvelý úspech dosiahol slovenský cyklista Peter Sagan v službách talianskeho tímu Liquigas-Cannondale. V 1. etape pretekov Giro di Sardegna 2011 z Olbia do Porto Cervo, ktorá merala 138 km zvíťazil vo výbornom záverečnom špurte pred Alessandrom Ballanom (BMC) a oddielovým kolegom Danielom Ossom.
Sagan jedenásty na Trofeo Laigueglia

Sagan jedenásty na Trofeo Laigueglia

Slovenský cyklista Peter Sagan obsadil 11. miesto v pretekoch Trofeo Laigueglia na 183,8 km v Taliansku. Jazdec tímu Liquigas-Cannondale priviedol do cieľa 25-člennú skupinu, ktorá za najlepšou desiatkou zaostala o 52 sekúnd. Víťazom sa stal Talian Daniele Pietropolli.
Peter Velits veľmi aktívny, napokon 28.

Peter Velits veľmi aktívny, napokon 28.

Slovenský cyklista Peter Velits bol veľmi aktívny v závere stredajších pretekov Trofeo Deia (143 km) na Mallorke. Počas posledných 15 km sa snažil o nástupy z vedúcej 40-člennej skupiny, ktoré mu však rovnako ako tímovému kolegovi z HTC - Highroad Tejayovi van Garderenovi nevyšli. V záverečnom špurte sa presadil Španiel José Joaquín Rojas Gil. Peter Velits napokon finišoval na 28. mieste v čase víťaza, jeho brata Martina klasifikovali na 64. pozícii s odstupom 3:24 min.
Peter Sagan pomohol Vivianimu a skončil štvrtý

Peter Sagan pomohol Vivianimu a skončil štvrtý

Slovenský cyklista Peter Sagan začal sezónu 2011 4. miestom na pretekoch G.P. Costa degli Etruschi v Taliansku. Cyklista zoskupenia Liquigas-Connondale dopomohol v záverečnom finiši k víťazstvu svojmu tímovému kolegovi Eliovi Vivianimu, ktorý na páske zdolal ďalších dvoch Talianov Roberta Ferrariho a Eliu Favalliho.
Saganovci sa pripravovali na velodróme v Brescii

Saganovci sa pripravovali na velodróme v Brescii

Slovenský cyklista Peter Sagan strávil spolu so svojimi kolegami z tímu Liquigas-Cannondale jednodňovú prípravu na velodróme v Brescii, kde zdokonaľoval svoje časovkárske umenie. Na testoch nechýbala ani najväčšia hviezda tímu Ivan Basso či Petrov brat Juraj. Celkovo na dráhe v Brescii hľadalo trinásť jazdcov ideálne nastavenia na nových časovkárskych špeciáloch.
Peter Sagan sa v úvode roka sústredí na klasiky

Peter Sagan sa v úvode roka sústredí na klasiky

Slovenský cyklista Peter Sagan bude mať 26. januára len 21 rokov, ale vďaka svojmu inštinktu, agresívnemu štýlu pretekania sa a úspechom v minulej sezóne bude na jarných klasikách lídrom tímu Liquigas Cannondale. Informuje o tom portál cyclingnews.com. Na rozdiel od vlaňajška nebude sezónu začínať v Austrálii, ale na starom kontinente.
Saganovci v bielom-zeleno-modrých farbách

Saganovci v bielom-zeleno-modrých farbách

Taliansky cyklistický tím Liquigas-Cannondale, v ktorom pôsobia aj slovenskí bratia Peter a Juraj Saganovci, predstavil v talianskom Miláne novú kolekciu dresov pre sezónu 2011. Lídri zoskupenia Ivan Basso, víťaz Giro d´Italia 2006 a 2010, a Vincenzo Nibali, prvý muž poslednej Vuelty a Espaňa, prezentovali nové dresy v bielo-zeleno-modrých farbách.
MS: Peter Sagan juniorským majstrom sveta

MS: Peter Sagan juniorským majstrom sveta

Peter Sagan sa stal v talianskom Val di Sole juniorským majstrom sveta v horskej cyklistike v disciplíne cross country. Na 29,38 km dlhej trati si od úvodu počínal suverénne, kontroloval si čelo pretekov a od druhého kola prakticky až do záveru viedol.
Formulár sa odosiela
keyboard_arrow_up