Zážitky, inšpirácie, návody
MTBIKER magazín

Najnovšie články z kategórie Technika

Aero budúcnosť od Giantu PR článok

Aero budúcnosť od Giantu

Aerodynamické tvarovanie cestných rámov je zdá sa budúcnosťou a trendom do ďalších sezón. Obrí výrobca neostáva v ničom pozadu a dvoma novými modelmi určite zamieša karty v tejto kategórii
How a Bicycle is Made

How a Bicycle is Made

Píše sa rok 1945 a v britskej továrni Raleigh sa pracuje na plné obrátky.
The Jiggernaut

The Jiggernaut

Máte garáž, náradie, chuť a čas počas zimných večerov ? Jiggernaut tak vyzerá ako ideálna a kreatívna voľba pre vás...
Kross Moon- enduro prototype PR článok

Kross Moon- enduro prototype

Svetlo sveta uzrel nový sprievodca do nepohody a hltač singletrailov od firmy Kross. Táto poľská spoločnosť sa venuje bikom približne 20 rokov a neostáva pozadu ani v stále populárnejšom a rozvíjajúcom sa allmountain/enduro segmente. Do modelu Moon vkladajú svoje dlhoročné skúsenosti a treba uznať že vyzerá naozaj dobre !
Prehľad systémov pruženia

Prehľad systémov pruženia

Rozsiahly sprievodca a radca vo svete celoodpružených rámov, ktorý vám objasní vývoj ale tiež výhody a nevýhody najpoužívanejších systémov celoodpružených rámov ako FSR alebo VPP, no môže vám tiež pomôcť pri výbere rámu s vlastnosťami presne podľa vašich predstáv !
Bicykel práve pre vás PR článok

Bicykel práve pre vás

V posledných rokoch sa ponuka bicyklov rozšírila a v predajni sa nachádza veľké množstvo bicyklov rôznych typov. Delenie na pánsky, dámsky a detský bicykel, prípadne horský či cestný už zďaleka nie je postačujúce. Na jednej strane si tak môžeme vybrať bicykel, ktorý sa nám typovo hodí najviac, na druhej strane je ich v ponuke toľko, že ľahko stratíme prehľad. Podľa čoho si teda vybrať bicykel, ktorý typ a akú veľkosť?
ERW - Airless Bicycle Tires

ERW - Airless Bicycle Tires

Plášte bez duše sú celkom bežné , no plášte bez vzduchu ? Zrejme budúcnosť...
Biky fóristov: HELLBOY22 a jeho KGB Fidel

Biky fóristov: HELLBOY22 a jeho KGB Fidel

Určite veľa ľudí na fóre vie, že vlastním bike Kgb Fidel, v oranžovej fabre. A určite veľa ľudí vie že bike som si skladal, no čo veľa ľudí nevie je, prečo som použil diely aké som použil. Všetko to začalo v júni minulého roku, keď som sa rozhodol vymeniť môj XC rám Mongoose, ktorý si ešte možno niekto pamätá. Vtedy som kúpil street Pells, ktorý mi ale dlho nevydržal a kúpil som už spomínané Kgb, vtedy za cenu 109 eur. Rám je od známeho taiwanského výrobcu Astro, rámy od neho nakupuje veľa značiek, hlavne veľmi populárny DH rám, ktorý má aj CTM či KHS. Ale späť k biku.
Drift HD kamera - megatest časť 1.

Drift HD kamera - megatest časť 1.

Zhruba štyri týždne dozadu som nahovoril moju manželku aby sme sa šli spolu pozrieť na „Outdoor Show“ – výstavu ktorá tu bola počas dvoch víkendových dní otvorená. Ako som sa tak poflakoval pomedzi stánky naďabil som na jeden kde aj niečo reálne ponúkali a nie len letáky s adresou biznisu, alebo letákmi zahraničnej dovolenky. Konkrétne ponúkali Point-Of-View kamery (zaužívaná skratka je POV).
Specialized S-Works Epic 29 Carbon

Specialized S-Works Epic 29 Carbon

Vo svete MTB sa 29tky vyskytovali už veľmi dávno, avšak až v poslednom čase sa viac a viac začínajú presadzovať v širšej verejnosti. Veľmi dlho som váhal či zvoliť Specialized S-works epic 29er alebo ísť skôr tradičnou cestou 26-tky. Napokon zvíťazila zvedavosť a už dva mesiace jazdím 29-nku. Tento úžasný bike je zrodený pre súťažný svet, preteky, XC či maratónové podujatia.
Biky fóristov: Turbiho Klein

Biky fóristov: Turbiho Klein

Gary Klein. Meno ktoré nechcelo robiť to čo všetci ostatní. Dural, trubky veľkého priemeru, zabrusované zvary, lanká vedené vnútrom rámu, výnimočné farby a dizajn, riadidlá s predstavcom z jedného kusu, masívne duralové vidlice, oversize integrované hlavové zloženie poprípade ložiská priamo lisované do stredovej rámovej trubky. To všetko je síce v tejto dobe bežné ale Gary tieto veci robil pred dvadsiatimi rokmi! Seriál článkov
Bike Brno očami Jubeho 2/2

Bike Brno očami Jubeho 2/2

Dokončenie fotoseriálu od JuBeho. Nájdete tu veci od Cannondale, Ridley, YETI, Rudy Project, Intense, De Rosa, Favorit a ďalších. Taktiež si môžete zahrať hru 'uhádni slávneho bikera'
Formulár sa odosiela
keyboard_arrow_up