Zážitky, inšpirácie, návody
MTBIKER magazín

Najnovšie články z kategórie Vysledky

Froome vyzliekol v Ománe Sagana z červeného dresu

Froome vyzliekol v Ománe Sagana z červeného dresu

Slovenský cyklista Peter Sagan prišiel vo štvrtkovej 4. etape pretekov Okolo Ománu o červený dres lídra. V etape s náročným dojazdom na vrchol Jabal Al Akhdar za najlepšími zaostal a novým lídrom podujatia sa stal Brit Chris Froome z tímu Sky.
Nádherná zimná bikovačka na Čergovskej stope

Nádherná zimná bikovačka na Čergovskej stope

Zas nám na našom malom Slovensku napadol jemný poprašok snehu, očividne je jar už za rohom. Koniec irónie. Ďalšiu veľkú šancu sa poriadne zaboriť do snehu mali cyklisti 09.02.2013 na zimnom šprinte – Čergovskej stope v Raslaviciach. Pekná príležitosť vrhnúť sa na bicykli do bielej krajiny. A čo mám vlastne robiť, keď lyžovať ani bežkovať neviem a sánkovanie ma už nebaví?
Peter Sagan vyhral aj 3. etapu Okolo Ománu

Peter Sagan vyhral aj 3. etapu Okolo Ománu

Slovenský cyklista Peter Sagan dosiahol na pretekoch Okolo Ománu druhý čiastkový úspech, po druhej vyhral aj stredajšiu tretiu etapu, ktorá viedla z Nakhal Fortu do Wadi Dayqah Damu a merala 190 km. Dvadsaťtriročný jazdec tímu Cannondale potvrdil prvenstvom postavenie lídra pretekov a aj vo štvrtok si oblečie červené tričko. Obhajca vlaňajšieho celkového víťazstva na Okolo Ománu Peter Velits figuroval v stredu vo výsledkoch na 9. mieste.
Peter Sagan víťazom 2. etapy Okolo Ománu a novým lídrom

Peter Sagan víťazom 2. etapy Okolo Ománu a novým lídrom

Slovenský cyklista Peter Sagan zvíťazil v utorňajšej 2. etape pretekov Okolo Ománu na trati z Fanja in Bidbid do Al Busanu (146 km) a prepracoval sa na čelo celkového poradia tohto podujatia, vedie s 9-sekundovým náskokom.
Slovenský pohár pre Jurkoviča a Lipárovú

Slovenský pohár pre Jurkoviča a Lipárovú

Víťazmi štvorkolového seriálu pretekov Slovenského pohára v zimnom triatlone (krosový beh - horská cyklistika - beh na lyžiach) sa stali Tomáš Jurkovič (KPŠ Nereus Žilina) a Svetlana Lipárová (Trian ŠK UMB Banská Bystrica).
Peter Velits zdolal v špurte Petra Sagana

Peter Velits zdolal v špurte Petra Sagana

Nemec Marcel Kittel sa stal víťazom úvodnej etapy cyklistických pretekov Okolo Ománu, ktorá viedla z Al Musannahu do sídla univerzity Sultan Qaboos a merala 162 km. Tričko lídra podujatia získal po víťaznom špurte, v ktorej zdolal Davida Appollonia a Francúza Nacera Bouhanniho. Hromadnú koncovku zvládol z dvojice Slovákov lepšie Peter Velits. Obhajca prvenstva na Okolo Ománu finišoval na 30. mieste, Peter Sagan prišiel do cieľa na 32. pozícii.

Cavendish víťazom 6. etapy aj pretekov Okolo Kataru

Cavendish víťazom 6. etapy aj pretekov Okolo Kataru

Britský cyklista Mark Cavendish vyhral záverečnú šiestu etapu na pretekoch Okolo Kataru zo Sealine Beach Resortu do Dauha Corniche a suverénne obhájil pozíciu celkového lídra pretekov. Špurtérsky špecialista a majster sveta z roku 2011 je po návrate do tímu Omega Pharma-Quick-Step zo Sky opäť vo svojej koži, dokázal to štyrmi etapovými víťazstvami na katarskom podujatí za sebou, čo sa v histórii pretekov ešte nikomu nepodarilo.
Cavendish zavŕšil etapový hetrik na Okolo Kataru

Cavendish zavŕšil etapový hetrik na Okolo Kataru

Nezastaviteľný Brit Mark Cavendish vyhral na cyklistických pretekoch Okolo Kataru už tretiu etapu za sebou. Štvrtková bola už celkovo piata, merala 154 km, viedla z Al Zubara Fortu do Madinat Al Šamalu a líder priebežného poradia v jej závere prešpurtoval Bielorusa Jevgenija Hutaroviča aj Litovčana Aidisa Kruopisa. Slovák Martin Velits zaostal v cieli za svojím tímovým kolegom z Omega Pharma-Quick-Step o 37 sekúnd a klasifikovali ho na 104. priečke. Celkovo je 60.

Cavendish sa stal novým lídrom Okolo Kataru

Cavendish sa stal novým lídrom Okolo Kataru

Brit Mark Cavendish z tímu Omega Pharma-Quick Step sa stal víťazom 4. etapy cyklistických pretekov Okolo Kataru a je novým držiteľom zlatého trička lídra podujatia. Cavendish prešpurtoval v závere stredajšej etapy Holanďana Barryho Markusa a Andreu Guardiniho z Talianska. Slovák Martin Velits počas celého dňa pomáhal Britovi na ceste za jeho úspechom, napokon skončil v pelotóne na 99. mieste a celkovo mu zatiaľ patrí 61. pozícia s odstupom 2:22 min.

Cavendish víťazom 3. etapy na Okolo Kataru

Cavendish víťazom 3. etapy na Okolo Kataru

Brit Marc Cavendish sa stal víťazom utorňajšej 3. etapy na cyklistických pretekoch Okolo Kataru. Jazdec tímu Omega Pharma-Quick Step dosiahol čas 3:05:14 h. Druhú pozíciu obsadil Holanďan Barry Markus a tretí skončil Aidis Kruopis z Litvy, obaja v zhodnom čase ako víťaz.
Časovka družstiev na Okolo Kataru pre BMC

Časovka družstiev na Okolo Kataru pre BMC

Tím BMC sa stal víťazom časovky družstiev na 14 km na cyklistických pretekoch Okolo Kataru. Lídrom podujatia zostal Američan Brent Bookwalter. Slovenský zástupca Martin Velits, ktorého tím Omega Pharma-QuickStep skončil v jazde proti chronometru, je v celkovom poradí na 60. mieste.

Bookwalter vyhral úvod Okolo Kataru

Bookwalter vyhral úvod Okolo Kataru

Američan Brent Bookwalter sa stal víťazom 1. etapy cyklistických pretekov Okolo Kataru. Slovák Martin Velits patril medzi najaktívnejších jazdcov nedeľňajšej etapy, v jej prvej polovici bol s Mattom Haymanom (Sky) a Zakom Dempsterom (NetApp-Endura) v úniku a napokon skončil na 60. mieste s odstupom 43 sekúnd na víťaza.

Formulár sa odosiela
keyboard_arrow_up