Zážitky, inšpirácie, návody
MTBIKER magazín

Najnovšie články z kategórie Vysledky

Peter Sagan v Argentíne aj v utorok piaty

Peter Sagan v Argentíne aj v utorok piaty

Slovenský cyklista Peter Sagan skončil aj v 2. etape pretekov Tour de San Luis v Argentíne na 5. mieste. Po 171,4 km vyhral súboj z Tilisaraoy do Terraza del Portezuelo Talian Sacha Modolo, ktorý v cieľovej rovinke v menšom stúpaní zdolal Brita Marka Cavendisha. Na 3. mieste finišoval Austrálčan Howard, pred Sagana sa dostal ešte Belgičan Jens Debusschere.

Peter Sagan začal rok 5. miestom, triumf Cavendisha

Peter Sagan začal rok 5. miestom, triumf Cavendisha

Slovenský cyklista Peter Sagan finišoval v pondelkovej prvej etape pretekov Tour de San Luis v Argentíne na 5. mieste. V hromadnom špurte 164 km dlhej etapy zo San Luis do Villa Mercedes sa presadil britský šprintér v službách Omega Pharma-QuickStep Mark Cavendish. Sagana zdolali aj Taliani Sacha Modolo a Alessandro Petacchi a Austrálčan Leigh Howard. V pelotóne prišiel do cieľa aj Martin Velits, ktorý v etape pomáhal Cavendishovi.

Úvod v Adelaide pre Greipela, Slováci v pelotóne

Úvod v Adelaide pre Greipela, Slováci v pelotóne

Nemec André Greipel vyhral predohru cyklistických pretekov Tour Down Under v okolí austrálskeho Adelaide. Dvojnásobný víťaz úvodného podujatia svetového kalendára WorldTour prešprintoval v cieli nedeľňajšieho kritéria domáceho Matthewa Gossa a Novozélanďana Gregoryho Hendersona. Preteky Tour Down Under majú úvodnú etapu na programe v utorok.

Pavlendová skončila 16. v omniu

Pavlendová skončila 16. v omniu

Slovenská reprezentantka v dráhovej cyklistike Alžbeta Pavlendová obsadila 16. miesto v omniu na záverečnom treťom podujatí Svetového pohára 2012/13 v mexickom Aguascalientes. V nadmorskej výške 1770 m dosiahla v šiestich disciplínach omnia Pavlendová najlepší výsledok vo vylučovacích pretekoch, v ktorých bola štvrtá. V ďalších disciplínach sa už do popredia nedostala a v celkovom hodnotení sa musela uspokojiť so 16. priečkou. Umiestnením v Aguascalientes si zabezpečila účasť na majstrovstvách sveta v bieloruskom Minsku.
Aj v 3. kole Slovenského pohára víťazstvo Jurkoviča

Aj v 3. kole Slovenského pohára víťazstvo Jurkoviča

Víťazom sobotňajších pretekov 3. kola Slovenského pohára v zimnom triatlone v Predajnej sa stal Tomáš Jurkovič. Trať pozostávajúcu zo 6 km krosového behu, 8 km horskej cyklistiky a 8 km behu na lyžiach zvládol za 58:02 min.
Máme víťaza súťaže o dve štartovné na 1. Zimnom MTB maratóne PR článok

Máme víťaza súťaže o dve štartovné na 1. Zimnom MTB maratóne

A máme to za sebou- poznáme víťaza súťaže o dve štartovné na 1. Zimnom MTB maratóne, ktorý odštartuje už 19. januára !
Varga štvrtýkrát kráľom, premiérovo Ivana Kuriačková

Varga štvrtýkrát kráľom, premiérovo Ivana Kuriačková

Víťazmi ankety Najlepší športovec Slovenskej triatlonovej únie za rok 2012 sa stali podľa očakávania Richard Varga a Ivana Kuriačková. Výsledky jej jubilejného 20. ročníka slávnostne vyhlásili v piatok predpoludním v Bratislave.

Aj v 2. kole Slovenského pohára víťazstvo Jurkoviča

Aj v 2. kole Slovenského pohára víťazstvo Jurkoviča

Víťazom sobotňajšieho 2. kola Slovenského pohára 2013 v zimnom triatlone sa v rámci pretekov Mürzer Wintertriathlon v rakúskom stredisku St. Jakob im Walde v lyžiarskom bežeckom areáli Jogllandloipen stal Tomáš Jurkovič.
Na úvod sezóny triumf Tomáša Jurkoviča

Na úvod sezóny triumf Tomáša Jurkoviča

Víťazom pretekov 1. kola Slovenského pohára 2013 v zimnom triatlone - Memoriálu Dr. Antona Ihringa v Králikoch neďaleko Banskej Bystrice sa stal Tomáš Jurkovič. Trať pozostávajúcu zo 6 km krosového behu, 12 km horskej cyklistiky a 9 km behu na lyžiach zvládol za 48:41,8 min. O 2:42,5 min pomalší bol Matúš Jurečka, bronz si v konkurencii dvanástich pretekárov vybojoval Norbert Gröne. Rýchlejšou z dvojice žien v štartovom poli bola Andrea Hrúzová.
Na slovenský trón zasadla Štefečeková

Na slovenský trón zasadla Štefečeková

Strelkyňa Zuzana Štefečeková sa stala ako štvrtá žena v histórii najlepšou športovkyňou Slovenska. Strieborná olympijská medailistka v trape žien vystriedala na tróne v tradičnej ankete Klubu športových redaktorov Slovenského syndikátu novinárov OVB Športovec roka 2012, ktorej výsledky vyhlásili v piatok večer v novej budove Slovenského národného divadla v Bratislave, vodných slalomárov Petra a Pavla Hochschornerovcov. Najlepším kolektívom roka sa v 20. ročníku prestížnej ankety stala hokejová reprezentácia SR, ktorá na majstrovstvách sveta 2012 skončila na 2. mieste.
Peter Sagan skončil v Mole piaty

Peter Sagan skončil v Mole piaty

Slovenský cyklista Peter Sagan obsadil v sobotňajších exhibičných pretekoch v cyklokrose, ktoré organizoval vo svojom rodnom meste Mole bývalý majster sveta na ceste Tom Boonen, konečné 5. miesto. Sagan patril spoločne so spomenutým Belgičanom medzi najväčšie hviezdy charitatívneho podujatia. Z triumfu sa tešil dvojnásobný majster sveta v cyklokrose Zdeněk Štybar. Cyklista tímu Omega Pharma-QuickStep, ktorý tento týždeň absolvoval tímbuilding vo vojenskom priestore Lešť, vyhral napriek úvodnému hendikepu. Ako excelentný terenár štartoval s minútovým odstupom na súperov. Boonen napokon nejazdil, keďže počas predchádzajúcich dní pre žalúdočné problémy schudol o 4 kg.
Polc úspešne zakončil sezónu

Polc úspešne zakončil sezónu

3B- Brazília, Bolívia, Bulharsko. Nezastaviteľný Polcster sa po nedávnom úspechu na Red Bull Descenso del Condor presunul do bulharského hlavného mesta kde RedBull organizoval ďalšiu výnimočnú akciu. Tentokrát sa jazdci presunuli pod strechu a to rovno do národného kultúrneho paláca.
Formulár sa odosiela
keyboard_arrow_up