Zážitky, inšpirácie, návody
MTBIKER magazín

Najnovšie články z kategórie Vysledky

Slovenky v krasojazde štvoríc skončili štvrté

Slovenky v krasojazde štvoríc skončili štvrté

Slovenské reprezentantky obsadili v krasojazde štvoríc na majstrovstvách sveta v sálovej cyklistike v nemeckom Aschaffenburgu 6. miesto. Kvarteto Alica Vinczeová, Dóra Szabóová, Eszter Bagitová a Mercedes Szederová dostalo za svoju zostavu 130,20 bodu. Z titulu sa tešili nemecké krasojazdkyne. Slovensko v ďalších disciplínach na tohtoročných MS v Aschaffenburgu nemalo zastúpenie.

Polcster opäť víťazne

Polcster opäť víťazne

O tom že je Filip Polc momentálnym kráľom mestských zjazdov niet pochýb a svoju pozícii potvrdil na akcii Red Bull Descenso del Condor v bolívijskom hlavnom meste La Paz. Trať dlhú 2,2km, ktorej štart bol vo výške 4085m, zdolal vo finálovej jazde časom 2:32. V poradí druhý Yannick Wende (Bolivia) prišiel do cieľa so stratou 14s.
V Plzni dominovali Belgičania

V Plzni dominovali Belgičania

Triumfom belgických cyklokrosárov sa skončili nedeľňajšie druhé preteky Svetového pohára v Plzni. Z víťazstva sa tešil Niels Albert, zástupcovia Belgicka obsadili prvých sedem miest. Až na 8. mieste skončil Francúz Francis Mourey. Z kvarteta slovenských reprezentantov si najlepšie počínal Milan Barényi, ktorý obsadil 40. miesto.

Varga sa stal majstrom sveta, zlato aj pre Kuriačkovú

Varga sa stal majstrom sveta, zlato aj pre Kuriačkovú

Slovenský reprezentant Richard Varga sa stal druhýkrát v kariére majstrom sveta v akvatlone. V novozélandskom Aucklande triumfoval na trati s objemami 1 km plávanie a 5 km beh s náskokom 1 minúty a 1 sekundy pred Britom Richardom Stannardom, bronz získal Srb Ognjen Stojanovič (+1:39). Varga bol svetovým šampiónom už aj v roku 2010. O ďalšie zlato sa pre Slovensko postarala juniorka Ivana Kuriačková.

Polievka vyhral etapu na GP Chantal Biya

Polievka vyhral etapu na GP Chantal Biya

Slovenský cyklista Pavol Polievka vyhral záverečnú 4. etapu pretekov GP Chantal Biya v Kamerune. V celkovom poradí obsadil jazdec tímu KCK Trek Oslany 3. miesto s odstupom 22 sekúnd na víťazného Švajčiara Alexandra Merciera. Slovenskí cyklisti štartovali na podujatí v Kamerune pod hlavičkou národnej reprezentácie. Na pódium sa podarilo dostať aj Milanovi Barényimu, ktorý v druhej etape pretekov kategórie 2.2 obsadil 2. miesto.

Medailová žatva slovenských cyklistov na EP v Prahe

Medailová žatva slovenských cyklistov na EP v Prahe

Slovenskí zdravotne postihnutí cyklisti potvrdili svoju kvalitu aj na pretekoch Európskeho pohára v Prahe, odkiaľ si priviezli deväť medailí.

Dvakrát na najvyšší stupienok vystúpili zrakovo postihnutý Vladislav Janovjak s navádzačom Róbertom Mitošinkom, ktorí triumfovali v časovke aj v cestných pretekoch s hromadným štartom, ktoré sa išli ako mestské kritérium v okolí štadióna na Strahove. Bronzoví medailisti z paralympiády v Londýne v pretekoch s hromadným štartom nastúpili už v treťom okruhu do samostatného úniku, ktorý dotiahli až do konca. V cieli mali náskok pred súpermi viac ako jeden a pol minúty.

Slovák Varga 12. v Jokohame, triumfoval Joao Silva

Slovák Varga 12. v Jokohame, triumfoval Joao Silva

Slovenský olympionik Richard Varga obsadil 12. miesto v sobotňajších pretekoch 8. kola seriálu majstrovstiev sveta v triatlone v japonskej Jokohame a po nedávnom štarte v Štokholme (tam skončil deviaty, pozn.) dosiahol ďalší veľmi dobrý výsledok. Dvadsaťtriročný Bratislavčan v kvalitnej konkurencii už tradične najlepšie zvládol plaveckú časť a potvrdil, že v tejto čiastkovej disciplíne triatlonu je absolútnym lídrom.
Janíčková celkovou víťazkou hodnotenia Svetového pohára

Janíčková celkovou víťazkou hodnotenia Svetového pohára

Slovenská reprezentantka v cyklotriale Tatiana Janíčková sa stala celkovou víťazkou hodnotenia Svetového pohára v roku 2012. Celosezónne prvenstvo potvrdila druhým miestom na záverečných pretekoch päťdielneho seriálu, ktoré sa počas víkendu konali vo švajčiarskej Ženeve. Piata v celkovom hodnotení skončila Kristína Sýkorová, ktorá v Ženeve obsadila tretiu priečku. V kategórii Elite 20 sa osemčlenného finále nepodarilo prebojovať jedinému slovenskému jazdcovi - Ján Kočiš bol deviaty. V celkovom hodnotení SP skončil na 7. mieste

Juniorský titul získala Garnerová

Juniorský titul získala Garnerová

Britka Lucy Garnerová sa stala v holandskom Valkenburgu juniorskou majsterkou sveta v cestnej cyklistike. Po 80,5 km sa presadila v špurte vedúcej 21-člennej skupiny pred Nórkou Eline Brustadovou a a Taliankou Anna Zitou Mariou Strickerovou.

Buček druhý na polovičnom ironmanovi v Indonézii

Buček druhý na polovičnom ironmanovi v Indonézii

Na historických prvých pretekoch v dlhom triatlone - ironmanovi v Indonézii na ostrove Bintan triumfoval Austrálčan Brett Carter časom 8:43:58 h pred Švédom Frederikom Croneborgom 8:59:10 a legendárnym Čechom Petrom Vabrouškom 9:07:33.
T. Martin víťazom časovky, M. Jurčo 30., P. Velits 34.

T. Martin víťazom časovky, M. Jurčo 30., P. Velits 34.

Nemec Tony Martin obhájil v holandskej provincii Limburg titul majstra sveta v cyklistickej časovke. Na 45,7 km dlhej trati medzi Heerlenom a Valkenburgom dosiahol čas 58:38,76 min. S náskokom 5 sekúnd zdolal Američana Taylora Phinneyho, tretiu priečku obsadil Bielorus Vasil Kirijenka, ktorý zaostal o 1:44 min. Časovka vyšla zo slovenských zástupcov lepšie Matejovi Jurčovi, ktorý skončil na 30. mieste s takmer štvorminútovým mankom na víťaza. Nedarilo sa čerstvému majstrovi sveta v časovke družstiev Petrovi Velitsovi. Tímový kolega Martina z Omega Pharma-QuickStep obsadil až 34. post (+4:07,06 min).
Arndtová obhájila časovkársky titul

Arndtová obhájila časovkársky titul

Nemka Judith Arndtová obhájila v holandskom Valkenburgu titul majsterky sveta v cyklistickej časovke. Druhý dúhový dres v rade získala po víťazstve na 24,1 km trati po cestách provincie Limburg o 34 sekúnd pred Američankou Evelyn Stevensonovou. Bronz si vybojovala Linda Melanie Villumsenová z Nového Zélandu. Arndtová bola pred vyše mesiacom na olympijských hrách v Londýne v časovke strieborná za Američankou Kristin Armstrongovou. Celkovo je to jej tretí triumf na majstrovstvách sveta v kariére, v roku 2004 vyhrala preteky s hromadným štartom. Slovensko nemalo v ženskej časovke zastúpenie. Druhýkrát na MS v kariére štartovala česká rýchlokorčuliarka Martina Sáblíková. Dvojnásobná olympijská víťazka napokon skončila na 9. mieste a v porovnaní s vlaňajškom sa výrazne zlepšila.

Formulár sa odosiela
keyboard_arrow_up