chcem sa opýtať ake plášte by ste mi odporučili na Meridu TFS 300 s ktorou jazdim XC, 60% cesta a 40% lahsi teren? viac -menej tvrdý a suchy povrch, a nech to ma cim nizsi valivý odpor aby som to mohol vypeckovat na asfalte aj bez prilisneho tlacenia na pedal. dik
No ja uz som testol na dlhsie vyjazdy vpredu ardent race a v zadu ikon. asfalt super. oproti hr2 som mal pocit, ze ma bajk ”tlaci” ist rychlejsie. dnes som odskusal aj na mokrom a musim povedat, ze celkom slusne drzia. ardent je lenivejsi, ale predvidatelny. ikom dole smykne, ale to nevadi a hore drzi celkom obstojne. v nedelu ich beriem testnut na biely kriz a nejake ine traily, tak som zvedavy ako sa budu chovat
Mám ho vzadu...vpredu mám klasický Ardent 2,4. Dobrý plášť, rýchly aj so slušným gripom. Na také to XCčko dobrý plášť. Poprípade kombinácia Ardent Race predok a Ikon zadok
Mám ho vzadu...vpredu mám klasický Ardent 2,4. Dobrý plášť, rýchly aj so slušným gripom. Na také to XCčko dobrý plášť. Poprípade kombinácia Ardent Race predok a Ikon zadok
Skús popísať terén, ktorý jazdíš (lokalitu) a možno aj štýl....Minion je ozaj super, ale na to čo jazdíš asi predimenzované
Napadá ma ešte jedna kombinácia: Ardent Race/predok + Ikon/zadok.
Na asfalte s tým trpieť výrazne nebudeš a v teréne podrží aj za "vlhkých podmienok"
Nemyslím, že Minion je predimenzovaný, keďže u nás (Kysuce) je väčšinu roka na vrchoch blato, ešte aj keď aj keď je mesiac krásne slnečno , no teraz predpokladám, že bude dlhé a suché leto, tak preto uvažujem, čo prezuť. A terén - to je ťažko povedať, najprv cesta, kým sa dostaneme k nejakému lepšiemu necestnému výšľapu a potom zvážnice, makadam, lesné cesty a teraz pri kvantách vyťaženého dreva už tie zvážnice vyzerajú "troška" ináč, takže v takomto počasíčku, je Minion celkom dobrá voľba.
Alžbeta v tomto počasí jasné, to je bez debaty. Myslel som predimenzovaný na to, že jazdíš 50/50 asfalt les, no pokiaľ ti to vyhovuje, kľudne si ho nechaj, aspoň budeš mať istotu v zákrutách v mäkkom podklade. Daj dozadu Ardent 2,25. Budeš mať dobré plášte do terénu, na asfalte možno ponadávaš na mňa
AdMich jasné, teraz mi to vyhovuje, už menej mi vyhovuje tá cesta, ktorú musím absolvovať, kým som v teréne ale tak aj tak to mám do terénu relatívne blízko, ale k veci, vpredu si teraz určite nechám Minion, vzadu ešte zoderiem Crossmark, ale čo si mám dať v lete dopredu a potom aj dozadu? To čo si písal predtým? Ardent Race/predok + Ikon/zadok. To chcem ale čisto na sucho.
Ja som vcera testol ardent race a ikon 2.2 v totalnom blate na bielom krizi, krasnanskom traily atd. ardent prekvapivo drzal stopu aj ked ho dost smykalo choval sa predvidatelne a nemal som problem ukocirovat trail na bomby. ikon lietal jak besny pes smerom dole, pri vyslapoch celkom slusne drzal. celkovy dojem bol ale skvely, tal dobre som sa uz davno nezabavil. podotykam ze je to moja druha sada kolies na enduro biku. normalne jazdim highroller 2, 2,4.
Pali65
potom som zvedavy na porovnanie x-king vs. crossmark
Preniesol som tú debatu do správnej témy...
Zatiaľ len statický test: Vonkajší priemer oboch obutých kolies je rovnaký (čo sa dalo čakať). Na šírku je Crossmark od X-Kinga o 2,5mm užší. Teoreticky mal byť rozdiel až 0,3 palca = 7,62mm, ale tie Maxxisy sú dosť veľké balóny.
RaddySVK Prvá skúšobná jazda, Crossmark vzadu, X-King vpredu. Bolo to len pár km, potreboval som nastaviť kufre na nových tretrách. Mimochodom, nasadil som ten Crossmark naopak, lebo v strminách mi to zvyklo prešmykovať. Teraz to mám otočené, teda hrany sa lepšie zahryznú v zábere, čo znamená, že to trošku horšie brzdí, ale to ma na zadnej aj tak príliš netrápi. Tá guma má v strede prakticky súvislý hrebeň, teda na tvrdom povrchu pri vyšších tlakoch priam letí. Nízky valivý odpor, to je hlavný dôvod, prečo som ju nechal ako zadnú gumu. Nepáčilo sa mi správanie prednej na mäkkom podklade, mal som vyslovene nedotáčavý bicykel. ennio X-King na asfalte hučí viac ako Crossmark, čo logicky vedie k záveru, že tam bude väčší valivý odpor. Odmerať to nemám ako, ale aj subjektívne je to tak. V kopcoch som dnes nebol, ani sa mi nechcelo liezť do nejakého blata, tak som sa prešiel len pár km trávnatým terénom pod hrádzou VD Gabčíkovo. Pocitovo fajn, skúšal som ostrejšie zákruty a drží to dobre, určite lepšie ako Crossmark. Uvidíme zajtra, možno sa mi podarí vybehnúť do malokarpatského blata na vianočný výjazd.
Včera 40+ km po dunajských ramenách. X-King drží stopu omnoho lepšie, hovoríme o blate a mäkkom podklade. Na otázku, či som mohol odskúšať rôzne blato odpovedám, že áno veeeeľa blata každého druhu. A vo fiktívnom interview odpovedám ešte na otázku, či mám rád lesákov, tak nie. Neznášam ich mániu rozdrbať všetky možné lesné cesty po príchode jesenných pľuští.
S obutím som teraz spokojný.
Rad by som si nechal poradit ohladne mtb plastov, 29 kolesa, do sirky 2.2 max 2.3. Jazdim tak 70% teren(lesne chodniky) a 30% asfalt (vacsinou do kopca). Nie nejake tazke technicke zjazdy, mam hardtail, ale rychlejsej jazde dole kopcom sa nevyhybam.Rovnako mi neprekaza voda ci blato, takze asi budem potrebovat nieco univerzalnejsie.
Doteraz som jazdil na tom co prislo, teraz som si povedal ze skusim kupit nieco cielene, preto sa chcem poradit. Som tazsi cyklista, mam 95kg. Na doterajsich plastoch som mal 5 defektov za sezonu, a to jadzim rekreacne do 1000 km rocne.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
http://www.mtbiker.sk/shop/plaste-a-duse/mtb/29/maxxis-ardent-race-29x2-20-exo-tr-plast-kevlar.html
Jazdil som doteraz Conti RaceKing 2,2 ale chcem niečo ine,skuste poradit,jazdim vacsinou les,traily na Dev.Kobyle obcas Male Karpaty,dakujem
Diki zatial
Napadá ma ešte jedna kombinácia: Ardent Race/predok + Ikon/zadok.
Na asfalte s tým trpieť výrazne nebudeš a v teréne podrží aj za "vlhkých podmienok"
Nemyslím, že Minion je predimenzovaný, keďže u nás (Kysuce) je väčšinu roka na vrchoch blato, ešte aj keď aj keď je mesiac krásne slnečno
potom som zvedavy na porovnanie x-king vs. crossmark
Preniesol som tú debatu do správnej témy...
Zatiaľ len statický test: Vonkajší priemer oboch obutých kolies je rovnaký (čo sa dalo čakať). Na šírku je Crossmark od X-Kinga o 2,5mm užší. Teoreticky mal byť rozdiel až 0,3 palca = 7,62mm, ale tie Maxxisy sú dosť veľké balóny.
Zážitky z asfaltu a blata dodám neskôr.
ennio X-King na asfalte hučí viac ako Crossmark, čo logicky vedie k záveru, že tam bude väčší valivý odpor. Odmerať to nemám ako, ale aj subjektívne je to tak. V kopcoch som dnes nebol, ani sa mi nechcelo liezť do nejakého blata, tak som sa prešiel len pár km trávnatým terénom pod hrádzou VD Gabčíkovo. Pocitovo fajn, skúšal som ostrejšie zákruty a drží to dobre, určite lepšie ako Crossmark. Uvidíme zajtra, možno sa mi podarí vybehnúť do malokarpatského blata na vianočný výjazd.
S obutím som teraz spokojný.
Rad by som si nechal poradit ohladne mtb plastov, 29 kolesa, do sirky 2.2 max 2.3. Jazdim tak 70% teren(lesne chodniky) a 30% asfalt (vacsinou do kopca). Nie nejake tazke technicke zjazdy, mam hardtail, ale rychlejsej jazde dole kopcom sa nevyhybam.Rovnako mi neprekaza voda ci blato, takze asi budem potrebovat nieco univerzalnejsie.
Doteraz som jazdil na tom co prislo, teraz som si povedal ze skusim kupit nieco cielene, preto sa chcem poradit. Som tazsi cyklista, mam 95kg. Na doterajsich plastoch som mal 5 defektov za sezonu, a to jadzim rekreacne do 1000 km rocne.
Budem rad za kazdu odpoved.
Dakujem.