Jazda na horskú chatu je už podľa mňa taká samostatná disciplína cyklistiky a má svoje jedinečné čaro, rovnako aj špecifiká. Stačí vyladiť niekoľko detailov a máte aktivitu na celý rok.

Veľkou výhodou je, že sa jedná v podstate o celoročnú zábavku. Cesty hore bývajú aj v zime veľmi často vydupané, či vyjazdené od zásobovania a paradoxne môžu byť ešte lepšie ako v lete – stačí jeden príklad za všetky, teda Chata pri Zelenom plese.

Kto chatu v dosahu nemá, to isté platí aj pre kombináciu dlhých výšľapov a následných zjazdov, čo vie byť najmä v chlade „ošemetná“ situácia a veľa cyklistov už pri nej doslova vymrzlo na kosť, vrátane mňa. Pekným príkladom sú rôzne „epické“ stúpania a nemusia byť zrovna na teplomere hodnoty pod bodom mrazu. Tam hore môžu byť úplne iné podmienky, vietor, navyše cestou na kopec si väčšinou „dávame" a samozrejme treba sa dostať potom dole.

Po čase sa vie človek na viacero vecí pripraviť, dať dokopy potrebnú výbavu, trošku sa zocelí a razom sú také výjazdy doslova pohladením na duši. Teda aspoň mňa taký výjazd nikdy nesklamal, vyjsť si hore, niečo si dať, spokojný doma...formát „tréningu“, ktorý veľmi často uplatňujem napríklad na domácej Chate pod Suchým. Veľakrát som nevedel, kam ísť a či sa mi vôbec chce a práve vtedy je výbornou motiváciou spomínaná odmena. Nakoniec som nikdy neľutoval. Niekoľko základných tipov vrátane výbavy, ktorá sa mi osvedčila, sme dali do videjka nižšie. Pod ním nájdete ešte odkazy na relevantné videá, ktoré sa môžu hodiť.


Odkazy na relevantné články a videá:


Ak sa vám video páčilo, pozrite sa aj na ďalšie v našom playliste a nezabudnite nás podporiť svojím odberom.
report_problem Našiel si v texte chybu?
Imroman 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné videá

Video: 10 zásad pri plánovaní sezóny - ako na cyklistické ciele a predsavzatia?

Video: 10 zásad pri plánovaní sezóny - ako na cyklistické ciele a predsavzatia?

Ako prekonať lenivosť a nevytvárať si prekážky na ceste do stanoveného cieľa? Čo naopak pomôže, aby sme boli so sezónou spokojní?
Ako si poskladať oblečenie pre celoročné jazdenie

Ako si poskladať oblečenie pre celoročné jazdenie

Začali ste s cyklistikou a radi by ste komfortne jazdili aj vtedy, keď sa ochladí či keď spadne pár kvapiek dažďa? Dnes vám skúsim poradiť, ako si dať dokopy výbavu, ktorá bude dostatočne univerzálna pre širokú škálu teplôt.
Video: Ľuboš Staňo a MTBIKER tím - nová kapitola pretekania

Video: Ľuboš Staňo a MTBIKER tím - nová kapitola pretekania

Aké mal Luboš bikerské začiatky, čo mu prichystal pretekársky život? Prečo MTBIKER tím a aké sú plány?
keyboard_arrow_up