Šport je vášeň na celý život, no ten dokáže hodiť polená pod nohy. Svoje o tom vie Tomáš Jurkovič, úspešný reprezentant v triatlone, ktorému sa minulý rok všetko zmenilo doslova zo dňa na deň.


Kto začínal s vytrvalostným športom v okolí Žiliny, určite sa mu neraz donieslo do uší Tomášove meno. Rôzne behy, cyklistické preteky, triatlony, zima aj leto – ak ste dobrý v triatlone, väčšinou podávate dobré výsledky v rôznych športoch a Žilina je športové mesto.

Človek má niekedy predstavu, že pri aktívnom životnom štýle sa mu všetky zdravotné komplikácie vyhnú oblúkom, mňa nevynímajúc. Preto bol pre mňa skutočne šok, keď som sa dozvedel, čo sa minulý rok Tomášovi stalo. Môže to znieť ako klišé, no až potom si na moment skutočne uvedomím, že nič nie je samozrejmé a že zdravie je najcennejšia vec, ktorú máme.

Rok prešiel a už v zime, keď som mu písal, ma potešilo, že sa po malých krôčikoch vracia späť. Bolo pekne vidieť, ako sa pomaličky začína viac a viac hýbať.


Pre pretekára telom aj dušou určite ťažká situácia, začínať nie od nuly, ale doslova z mínusu, no podobný zážitok zmení váš pohľad na veci a priority. A práve v podobnom duchu je aj náš rozhovor, kde sme si dali obľúbené chodníčky v okolí, zaspomínali na „staré časy“ a pozreli sa na Tomášov návrat k športu. Nebojte, nebudeme vás strašiť a pozreli sme sa na veci z tej pozitívnej stránky...myslím, že aj zdravý človek si z neho môže vziať niečo do života. Kto by mal záujem, rozhovor nájde nižšie spracovaný aj ako podcast.

report_problem Našiel si v texte chybu?
Imroman 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné videá

Video: Svalovica po bicyklovaní - čo na ňu pomáha?

Video: Svalovica po bicyklovaní - čo na ňu pomáha?

Čo to je svalovica a ako sa jej vyhnúť alebo ju zmierniť? Čo hovorí odborný svet na masážny valec, pištoľ alebo lymfodrenážne nohavice?
Video: 10 zásad pri plánovaní sezóny - ako na cyklistické ciele a predsavzatia?

Video: 10 zásad pri plánovaní sezóny - ako na cyklistické ciele a predsavzatia?

Ako prekonať lenivosť a nevytvárať si prekážky na ceste do stanoveného cieľa? Čo naopak pomôže, aby sme boli so sezónou spokojní?
Video: Cyklisti a pivo – čo spôsobuje v tele a existuje jeho lepšia náhrada?

Video: Cyklisti a pivo – čo spôsobuje v tele a existuje jeho lepšia náhrada?

Alkohol je pre ľudský organizmus záťažou, to je všeobecne známa vec.
keyboard_arrow_up