Pozvánka: Mesiac jún - leto začína nabitým kalendárom

Jar máme takmer za sebou a dúfajme, že už aj teploty budú viac letné. Nabitý kalendár značí, že v júni sa bude vo veľkom pretekať.

Mesiac máj bol ako na hojdačke. Jeden deň sme jazdili v krátkom a o tri dni už bolo treba obliekať návleky alebo dokonca „čapáky”. Nič to nemení na tom, že leto sa už blíži a s ním aj vrchol cyklistiky. Poďme sa spolu pozrieť na niektoré preteky, ktoré nás čakajú v prvom letnom mesiaci.


2. - 4. jún 2023 - Kálnica - Birell BikeFest 2023

Hneď prvý júnový víkend tu máme najväčší festival v bikeparku Kálnica. Okrem dobrej hudby, testovania bicyklov a iných sprievodných akcií si môžete dať aj preteky. Na výber máte enduro preteky, pumptrack, dual slalom a v nedeľu si okrem zjazdu môžete dať aj maratón. V kategórii slopestyle môžete podporiť našich lokálnych jazdcov aj s tými zahraničnými. Keďže tieto preteky patria na striebornú priečku, každoročne sa tu zíde kvalitná konkurencia a je sa na čo pozerať. Viac informácií nájdete v samostatnej pozvánke v magazíne.

Cyklista na traile

10. - 11. jún 2023 - Jasenská dolina - 2. kolo MTBIKER Hornonitrianska Enduro séria

Preteky v enduro kategórii pribúdajú vďaka svojej atraktivite každý rok. Inak tomu nie je ani v tejto hobby sérii so 4 kolami, ktorá pokračuje druhým kolom v Jasenskej doline. Sobota bude patriť tréningu a večernému programu pre jazdcov. V nedeľu nás už čakajú ostré preteky s poriadnou porciou zábavy. Viac informácií nájdete priamo na MTBIKER stránke.

Škoda Bike Open Tour, pretekári

10. jún 2023 - Slovenský raj - ŠKODA Slovenský raj

Máme tu ďalšiu sériu, tentokrát pre maratóncov, ŠKODA BIKE OPEN TOUR a po Rajeckých Tepliciach pokračujeme v Slovenskom raji. Čakajú nás 3 trate a jedna FAMILY, určená pre rodičov s deťmi. Samozrejmosťou bude zázemie pre pretekárov a ich sprievod v zázemí pretekov. Okrem klasických horských bicyklov si môžete zasúťažiť aj na gravel bicykli alebo e-biku na strednej trati. Viac informácií k výške štartovného a prihláseniu nájdete na stránke organizátora.

MTBIKER preteky Sliezsky kráľ, cyklista na ceste

11. jún 2023 - Sliezsky dom - MTBIKER Sliezsky kráľ

Pestrosť je krásna vec na cyklistike a hneď tu máme časovku do vrchu. Na Sliezsky dom vedie z Tatranskej Polianky veľmi pekný kopec. Môžete si naň spraviť super výjazd na cestnom, horskom a inom bicykli s kvalitným obutím. Prečo nevyskúšať rovno časovku, ktorej premiéra bola len nedávno a už v júni nás čaká znova. Parametre 7 kilometrov, 700 metrov prevýšenia a sklon v priemere 10 % nepotrebujú komentár. Takže, ak máte radi časovky, neváhajte s prihlásením, pretože počet miest je obmedzený na 100 pretekárov. Ako si urobiť pekný víkend a spojiť viac v jednom, sa dozviete v samostatnej pozvánke. Viac o pretekoch nájdete v kalendári.

Detská Tour Petra Sagana, areál pretekov

11. jún a 25. jún 2023 - Demänová a Topoľčianky - 4. a 5. kolo Detskej tour Petra Sagana

Obľúbené detské preteky tentokrát zavítajú do Demänovej a neskôr sa uvidíme v Topoľčiankach. Letné prázdniny sa blížia, a tak netreba poľaviť v tréningu a ešte sa poriadne pripraviť na preteky. Motiváciou na preteky môže byť aj reportáž z minulého roka z Demänovej. Viac informácií organizátor zverejňuje vždy minimálne týždeň pred danou súťažou na webe pretekov a na Facebooku.

Dvaja cyklisti na lesnej ceste

17. - 18. jún 2023 - Stupava - ŠKODA Stupava Maraton MTB & RUN

Preteky v Stupave neďaleko Bratislavy sú známe aj svojou zimnou verziou. Teraz necháme zimné veci, sneh a mráz v skrini a užijeme si letné teploty. V sobotu nás čaká MTB maratón s 3 dĺžkami tratí, kde sa na strednej môžu zúčastniť aj e-bike alebo gravel pretekári v samostatných kategóriách. V nedeľu prídu na rad bežci, na ktorých čakajú dve trate. Prezentácia pretekov bude v Stupave a následne ich čaká transfer autobusom na štart v Záhorskej Bystrici. Vyhodnotenie bude prebiehať samostatne pre cyklistov, bežcov alebo ako kombinácia oboch športov. Viac informácií nájdete v propozíciách na stránke organizátora.

Cyklisti na ceste

24. jún 2023 - Topoľčianky - ŠKODA MTB cyklomaratón Topoľčianky

O dva týždne nás čaká už 4. kolo série ŠBOT v známom zázemí v Topoľčiankach. Organizátor si pripravil 3 rôzne dĺžky tratí, na ktorých si dajú poriadne do tela skúsení maratónci alebo začiatočníci. Okrem toho je pripravená aj trať FAMILY a tešiť sa môžete na kvalitné zázemie v priestoroch cieľa, kde čaká zábava všetky vekové kategórie. Okrem toho nás čaká aj bohatá tombola s vecnými cenami. Viac informácií si prečítate na stránke pretekov.


24. jún 2023 - Kraľovany - Faster than a Train 2023

Tak konečne cestné preteky, ale tentokrát s poriadnym súperom. Tým sa stáva regionálny vlak z Kraľovian na Oravu do Trstenej. Celková dĺžka trate je 57,8 kilometra s prevýšením do 400 metrov. Plánovaný štart majú tri pelotóny a ich názov sa odvíja od priemernej rýchlosti. Prvý je 33, ďalší 36 a posledný VIP. V rámci štartovného dostanete aj limitovanú edíciu dresu k podujatiu. Viac detailov nájdete v samostatnej pozvánke alebo v nedávnom rozhovore s Michalom Holubom.

Cyklisti na ceste

25. jún 2023 - Tlmače - Spoločné majstrovstvá SR a ČR v kategórii elite

Ak bývate neďaleko mesta Tlmače, môžete si prísť pozrieť súboj našich a českých elitných pretekárov o dres majstra republiky. Okrem nášho Petra Sagana sa pretekov zúčastní aj Martin Svrček, Zdeněk Štybar a mnoho ďalších. Okrem toho čakajú na deti a hobby pretekárov samostatné preteky v sobotu a celý program majstrovstiev začína už vo štvrtok časovkou jednotlivcov.


25. jún 2023 - Mýto pod Ďumbierom - 3. kolo Slovenského pohára v downhille a MSR

Kráľovská disciplína sa z Veľkej Rače presunie do Mýta pod Ďumbierom a rovno sa bude pretekať aj o rukáv majstra Slovenska. Ak radi jazdíte z kopca, môžete svojou účasťou podporiť pretekárov pri ich výkonoch. Uvidíme, či nás čaká slnečné počasie, alebo naopak dážď ako minulý rok. Viac k podujatiu nájdete na stránke Slovenského pohára.

Samozrejme, to nie sú všetky preteky a v kalendári ich nájdete omnoho viac. Niektoré sa môžu konať aj vo vašom okolí. Tak neváhajte a vyskúšajte si pretekovú atmosféru na vlastnej koži v kruhu cyklistov a rovnako zapálených nadšencov cyklistiky.
report_problem Našiel si v texte chybu?
redakcia 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Pozvánka: Mesiac október - koniec sezóny je ešte ďaleko

Pozvánka: Mesiac október - koniec sezóny je ešte ďaleko

Vrchol pretekov už máme viac-menej za sebou, ale sezóna rozhodne nekončí.
Reportáž: Enduro v puberte alebo Scott Enduro Race 2023

Reportáž: Enduro v puberte alebo Scott Enduro Race 2023

Číslo 13 je magické a presne taký bol aj ďalší ročník Birell BikeFestu v Kálnici. Od počiatkov tejto najväčšej cyklistickej udalosti (nielen na Slovensku) sa jej zúčastňujem a nebolo tomu inak ani tento rok.
Pozvánka: Birell BikeFest 2023 - nebude to len o bicykloch

Pozvánka: Birell BikeFest 2023 - nebude to len o bicykloch

Najväčší festival cyklistiky na Slovensku sa koná v „mekke“ tohto športu, vo Freeride Bikepark v Kálnici.
keyboard_arrow_up