Rozhovor: Tomáš Višňovský – tréning, novinky ale aj nečakané komplikácie

Úspechy, horšie dni, príchod Jaroslava Kulhavého do tímu, ale aj nečakané zdravotné komplikácie, ktoré Tomáša poslali z Kanárskych ostrovov do nemocnice. Aj o tom bude rozhovor počas jedného krásneho výjazdu.

Za ten čas nájdete u nás v obsahu viacero článkov alebo videí s „Višňom“. Dalo by sa povedať, že postupne mapujeme jeho kariéru, ktorá sa výrazne nakopla jeho úspechom na Cape Epic. Len dodám, že ak vás zaujíma, ako to vyzerá na najslávnejšom MTB etapáku, mrknite na tento starší rozhovor. Je práve z toho zlomového roku a pekne odkrýva štýl, akým sa v Juhoafrickej republike preteká a čo všetko to obnáša.

Následne prišla ponuka od českého tímu Česká Spořitelna Accolade, v ktorom je Tomáš dodnes. Od toho momentu išla jeho výkonnosť skutočne hore, čo si určite všimli všetci, čo sa orientujú v XC a XCM scéne. Vďaka Tomášovi sa tak otvára možnosť pozrieť sa na fungovanie profesionála v rámci špičkového MTB tímu a som rád, že sa o svoje dojmy neváha podeliť.

Ale že je niekto profesionál, neznamená len, že vám platia za to, aby ste trénovali a jazdili. Najväčším rozdielom je schopnosť podriadiť všetko jedinému cieľu, čo ani medzi pretekármi nedokáže každý. Práve dôslednosť a systematickosť je dôvod, prečo Tomáša rád používam ako príklad v rámci nahliadnutia do „profi“ scény. Ale nejde len o úspechy. Prídu zmeny, smola a niekedy aj zdravotné komplikácie, s ktorými sa treba vysporiadať.


O všetkom sa dozviete vo videjku nižšie, ako inak v rámci parádneho výjazdu na žiletkách po našich obľúbených cestičkách.


Podobný obsah:


Na záver už len poprajem Tomášovi rýchly návrat, veľa úspechov a čo najmenej zrušených pretekov.
report_problem Našiel si v texte chybu?
Imroman 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Video: Reprezentanti Slovenska o príprave, zraneniach a hlavne pretekoch na pumptracku

Video: Reprezentanti Slovenska o príprave, zraneniach a hlavne pretekoch na pumptracku

Pumptrack je disciplína, ktorá začína mať na Slovensku veľký rozmach. Je to zvyčajne asfaltová dráha, na ktorej nešliapete do pedálov ale jazdíte pomocou pumpovania.
Ako byť rýchlejší - čo som zmenil v tréningu?

Ako byť rýchlejší - čo som zmenil v tréningu?

V rámci prípravy na etapové podujatie BIKE Transalp sa pozrieme, aké zmeny v tréningu u mňa nastali počas zimy s jasným cieľom – postupne zrýchliť a zvýšiť výkonnosť.
Video: Ľuboš Staňo a MTBIKER tím - nová kapitola pretekania

Video: Ľuboš Staňo a MTBIKER tím - nová kapitola pretekania

Aké mal Luboš bikerské začiatky, čo mu prichystal pretekársky život? Prečo MTBIKER tím a aké sú plány?
keyboard_arrow_up