Zážitky, inšpirácie, návody
MTBIKER magazín

MTBIKER magazín - Všetky články a videá

Sagan vyhral Zlatý bicykel nádejí časopisu Vélo Magazine

Sagan vyhral Zlatý bicykel nádejí časopisu Vélo Magazine

Slovenský cyklista Peter Sagan sa zaradil medzi laureátov ocenení pre najlepších pretekárov sezóny 2011, keď sa mu ušiel Vélo d'Or Espoir - Zlatý bicykel nádejí pre jazdca do 26 rokov - udeľovaný každoročne prestížnym francúzskym časopisom Vélo Magazine.
Memorial Juzeka Hutníka

Memorial Juzeka Hutníka

V nedeľu 16. októbra sa pod hradbami Ľubovnianskeho hradu konal 1.ročník Memoriálu Juzeka Hutníka tzv. cross country open. „Ide o cyklistický pretek na horských bicykloch na počesť Juzeka Hutníka, ktorý bol zanietený cyklista a horolezec. Takto sme si chceli zaspomínať a uctiť jeho pamiatku. Juzek sa dožil 49 rokov a symbolicky sa vás dnes 49 pretekárov postavilo na štart,“ znelo za hlasitého potlesku z úst štartujúceho organizátora Ferka Krafčíka. Odštartované!
Landisovi hrozí 18-mesačné väzenie

Landisovi hrozí 18-mesačné väzenie

Žalobca navrhol udeliť bývalému americkému cyklistovi Floydovi Landisovi 18-mesačný trest odňatia slobody za pokus o neoprávnený vstup do počítačového systému antidopingového laboratória v Chatenay-Malabry. Pojednávanie s piatimi obvinenými sa začalo vo štvrtok vo Francúzsku, ale Landis rovnako ako jeho bývalý tréner Arnie Baker neboli prítomní, pretože na výzvy súdu nereagovali.
10 vecí, ktoré ťa naučí mountainbiking

10 vecí, ktoré ťa naučí mountainbiking

Video: Protivietor je inšpirujúci jav. Zakaždým, keď som sa vrátil z jazdenia na horách, bola moja myseľ plná nových dojmov. Tento krátky film obsahuje jednoduchý, ale komplexný pohľad, na horské bicyklovanie ako také. Všetky použité myšlienky ma napadli pri jazde na horskom bicykli. Čo naučil MTB teba?
Cyklokros: V Tábore triumf Pauwelsa a Nashovej

Cyklokros: V Tábore triumf Pauwelsa a Nashovej

Výsledky nedeľňajších pretekov Svetového pohára cyklokrosárov v českom Tábore:
Peter Sagan na exhibícii v Madride druhý

Peter Sagan na exhibícii v Madride druhý

V nedeľu na pravé poludnie sa z metropoly Španielska vrátil slovenský cyklista Peter Sagan, ktorý ukončil výbornú sezónu 2011 skvelým druhým miestom na exhibičnom podujatí v Madride pod názvom Critérium de Alcobenda. Pretekár tímu Liquigas-Cannondale vyhral vyraďovaciu prvú časť, ale v kritériu napokon prehral s domácim Juanom Josém Cobom, inak tohtoročným víťazom Vuelty, ale i Talianom Alessandrom Petacchim.
Šprintérske tituly pre Sireaua a Šulikovú

Šprintérske tituly pre Sireaua a Šulikovú

Slovenka Alžbeta Pavlendová figuruje po úvodných troch disciplínach omnia na majstrovstvách Európy v dráhovej cyklistike na 15. mieste. V sobotu sa udeľovali medaily v šprintoch. V mužskej kategórii si zlato vybojoval Kévin Sireau z Francúzska, medzi ženami sa presadila Ľubov Šuliková z Ukrajina
Cyklokros SP: V Miezgovciach triumf Bátoru

Cyklokros SP: V Miezgovciach triumf Bátoru

Lukáš Bátora z Outsiterz Novatec Bratislava sa stal víťazom sobotňajších 5. pretekov Slovenského pohára v cyklokrose, ktoré sa konali v Miezgovciach pri Bánovciach nad Bebravou. Bátora zdolal o 28 sekúnd Martina Haringa z CK Banská Bystrica. Favorizovaný Milan Barény musel pre technické problémy odstúpiť hneď v úvode.
Pavlendová trinásta v bodovacích pretekoch

Pavlendová trinásta v bodovacích pretekoch

Slovenská reprezentantka Alžbeta Pavlendová obsadila 13. miesto v bodovacích pretekoch na 25 km na majstrovstvách Európy v dráhovej cyklistike v holandskom Apeldoorne. V desiatich bodovaných šprintoch získala 21-ročná Pavlendová 2 body. Z titulu sa tešila Ruska Jevgenija Romaňutová. Počas piatkového úvodného dňa bola najúspešnejšou krajinou Veľká Británia, ktorej dráhari získali tri tituly. Britky sa presadili v tímovom šprinte i stíhacích pretekoch družstiev, v tejto disciplíne ich napodobnili aj ich krajania.
Demo bike Specialized 2012 odcizen! PR článok

Demo bike Specialized 2012 odcizen!

V pátek 14. října 2011 byl v Praze 4 odcizen demo bike firmy Specialized Eastern Europe s.r.o., model Stumpjumper FSR Expert Carbon 29“ pro rok 2012, ve velikosti XL a barevném provedení červená/karbon/bílá, viz přiložená fotografie.
Landisa súdia vo Francúzsku v neprítomnosti

Landisa súdia vo Francúzsku v neprítomnosti

Bývalý americký cyklista Floyd Landis ignoruje súdne pojednávanie v prípade, v ktorom figuruje medzi obžalovanými z pokusu o neoprávnený vstup do počítačového systému antidopingového laboratória v Chatenay-Malabry. Pojednávanie s piatimi obvinenými sa začalo vo štvrtok, ale Landis rovnako ako bývalý tréner Arnie Baker neboli prítomní, pretože na výzvy súdu nereagovali.
Jesenný mini Bike Fest Košice PR článok

Jesenný mini Bike Fest Košice

Milí bikeri a bikerky, pozývame vás na nesúťažnú rozlúčku so sezónou, ktorá sa uskutoční už túto sobotu pod názvom Jesenný mini bike fest v Košiciach. Pripravených je niekoľko cyklotrás a singletrackov s doprovodom, pretek pre deti, jazda zručnosti, nordic walking túra a bike servis. Ide o športovo spoločenskú akciu určenú pre celé rodiny. Oficiálny začiatok akcie je o 11:00, hromadný štart a detský pretek od 12:00, predpokladané ukončenie o 15:00.
Formulár sa odosiela
keyboard_arrow_up