Zážitky, inšpirácie, návody
MTBIKER magazín

MTBIKER magazín - Všetky články a videá

Armstrong na triatlonové preteky XTERRA World Champs

Armstrong na triatlonové preteky XTERRA World Champs

Bývalý americký cyklista Lance Armstrong aj po druhom odchode z profesionálnej scény pokračuje v súťažnom nasadení. V nedeľu sedemnásobný víťaz Tour de France oznámil, že sa zúčastní na extrémnom off-road triatlone na havajskom ostrove Maui. "XTERRA World Champs budúci víkend. Budem tam. Teším sa na preteky," napísal Armstrong na svojom twitterovom konte.
Konferencia o MTB v Banskej Štiavnici PR článok

Konferencia o MTB v Banskej Štiavnici

Bajkeri, príďte urobiť niečo užitočné pre budúcnosť horskej cyklistiky! Buďte pri tom, keď sa začne formovať nová história rekreačného využitia lesa. Príďte sa zúčastniť prvej konferencie venovanej rekreačnému využitiu lesa so zameraním na horskú cyklistiku!
Cyklokros: Triumf Nijsa, Slováci sa nepresadili

Cyklokros: Triumf Nijsa, Slováci sa nepresadili

Belgičan Sven Nijs sa stal víťazom úvodných pretekov Svetového pohára v cyklokrose v Plzni. V dramatickom finiši zdolal Nijs krajana Kevina Pauwelsa, tretiu priečku obsadil Čech Zdeněk Štybar. Slovenskí reprezentanti sa v Plzni nedokázali dostať medzi elitu, najlepšie skončil Róbert Gavenda na 39. pozícii.
Slováci s jednou miestenkou na OH, musí ju potvrdiť UCI

Slováci s jednou miestenkou na OH, musí ju potvrdiť UCI

Slovenský cyklista Peter Sagan je v záverečnom koncoročnom vydaní rebríčka UCI na 22. priečke. Slovensku patrí v renkingu krajín po poslednom podujatí sezóny Okolo Lombardie 17. miesto a cyklisti spod Tatier sa na základe výsledkov vo WorldTour nekvalifikovali priamo na olympijské hry 2012 do Londýna, kde si účasť zabezpečilo prvých pätnásť štátov.
Zaugg víťazom Okolo Lombardie, Velitsovci nedokončili

Zaugg víťazom Okolo Lombardie, Velitsovci nedokončili

Víťazom cyklistických pretekov Okolo Lombardie, posledných tohtoročných v rámci elitného kalendára WorldTour, sa stal Švajčiar Oliver Zaugg. Trať z Milána do Lecca s dĺžkou 214 kilometrov zdolal jazdec tímu Leopard Trek za 6:20:02 h. O osem sekúnd za víťazom zaostala pätica v poradí Daniel Martin, Joaquim Rodríguez, Ivan Basso, Przemyslaw Niemiec a Domenico Pozzovivo.
Cyklokros SP: V Petržalke triumf Haringa

Cyklokros SP: V Petržalke triumf Haringa

Martin Haring z CK Banská Bystrica sa stal víťazom 4. pretekov Slovenského pohára v cyklokrose v bratislavskej Petržalke. V spoločných pretekoch mužov a juniorov na 50 minút zdolal o 36 sekúnd Milana Barényiho z Trek KCK Oslany. Najlepším juniorom sa stal Ondrej Glajza, ktorý prišiel v spoločných pretekoch do cieľa na 5. priečke.
Austrália eviduje rekordný počet pozitívnych prípadov

Austrália eviduje rekordný počet pozitívnych prípadov

Počet austrálskych športovcov usvedčených z dopingu dosiahol v uplynulom roku rekordné číslo 42. Podľa výkonnej riaditeľky Austrálskej antidopingovej agentúry (ASADA) Aurory Andruskovej ide alarmujúca bilancia najmä na účet "záťahu" proti užívateľom zakázaného stimulantu metylhexanamínu.
Aminostar Šprintpolom 2011

Aminostar Šprintpolom 2011

Dňa 8.10.2011 usporiadal ŠK Cyklopozitív Žilina už 7. ročník MTB časovky do vrchu – Aminostar Šprintpolom. 164 zúčastnených absolvovalo 6,9 kilometra dlhú trať od obecného úradu v Stráňavách do sedla Javorina, na ktorej prekonali stúpanie 521 metrov. Na rozdiel od ročníka 2010, kedy sa súťažilo v krásnom počasí babieho leta, hrozilo tento rok dokonca sneženie. Sneh sa našťastie nekonal, ale aj tak bolo celú sobotu chladné, sychravé, jesenné počasie.
Organizátorom TdF unikol program nasledujúceho ročníka

Organizátorom TdF unikol program nasledujúceho ročníka

Organizátori prestížnych cyklistických pretekov Tour de France v pondelok omylom na chvíľku zverejnili itinerár budúcoročnej edície TdF. Program bol prístupný na viacerých stránkach, po krátkom čase však zo všetkých táto informácia zmizla. Organizátori odmietli celú záležitosť komentovať.
Sagan v rebríčku UCI na 21. mieste

Sagan v rebríčku UCI na 21. mieste

Slovenský cyklista Peter Sagan je v najnovšom vydaní rebríčka UCI po vystúpení na pretekoch Okolo Pekingu na 21. priečke. V Číne si 21-ročný jazdec Liquigasu vybojoval 4 body do rebríčka, oproti poslednému vydaniu spred majstrovstiev sveta si pohoršil o jednu priečku. Slováci sa chceli na Okolo Pekingu priblížiť k ďalších miestenkám na olympijské hry.
V Rakovej triumf Gavendu

V Rakovej triumf Gavendu

Výsledky pretekov 3. kola Slovenského pohára v cyklokrose v Rakovej:

Muži: 1. Róbert Gavenda KDL Landbouwkrediet) 54:01 min, 2. Milan Barényi (Trek KCK Oslany) +42 s, 3. Ján Nesvadba (Madeta-Fittness/Specialized) +1:16 min, 4. Martin Haring (CK Banská Bystrica) +1:27, 5. Tomáš Medek (Madeta-Fittness/Specialized) +1:27, 6. Róbert Glajza (CK Banská Bystrica) +2:25
Na Okolo Pekingu triumf Martina, Saganovci ukončili sezónu

Na Okolo Pekingu triumf Martina, Saganovci ukončili sezónu

Celkovým víťazom etapového cyklistického podujatia Okolo Pekingu sa stal favorizovaný Nemec Tony Martin pred britskou dvojicou - David Millar a Chris Froome. Zo Slovákov sa najvyššie umiestnil Peter Velits, ktorý bol 60. a za Martinom zaostal o 4:25 min. Petra Sagana klasifikovali na 110. priečke (+14:28) a Juraj Sagan je 136. (+15:58).
Formulár sa odosiela
keyboard_arrow_up