Zážitky, inšpirácie, návody
MTBIKER magazín

Najnovšie články z kategórie Brzdy

Cestné bicykle na kotúčových brzdách do 2 500 € - už je naozaj z čoho vyberať PR článok

Cestné bicykle na kotúčových brzdách do 2 500 € - už je naozaj z čoho vyberať

Brzdový systém prenesený z MTB vzbudzuje stále rozporuplné reakcie. Každopádne, netreba sa ho vôbec báť, keďže pre hobby jazdca môže ponúknuť zaujímavé výhody. Navyše je možné vyberať z naozaj širokej ponuky, vrátane modelov s rozumnou cenou.
Video: Rovnač brzdového kotúča a ako s ním vyrovnať ohnutý kotúč

Video: Rovnač brzdového kotúča a ako s ním vyrovnať ohnutý kotúč

Ohnutý kotúč sa dá pomerne ľahko zachrániť, či už francúzskym kľúčom alebo náradím na to presne určeným. Chce to len trošku trpezlivosti a môžete na kotúči opäť jazdiť bez problémov.
Kauza „kotúče“ v pelotóne opäť aktuálna

Kauza „kotúče“ v pelotóne opäť aktuálna

Štvrtková nehoda na pretekoch v Abú Dhabí opäť priliala olej do ohňa.
Novinka: SRAM eTap HRD - elektronické radenie už aj s hydraulickými brzdami

Novinka: SRAM eTap HRD - elektronické radenie už aj s hydraulickými brzdami

SRAM relatívne dlho otáľal s uvedením svojej elektronickej sady, na ktorú mnohí netrpezlivo čakali. Dôvod bol ten, že SRAM chcel opäť o niečo posunúť hranice, čoho výsledkom bola prvá bezdrôtová sada eTap. Tá až doteraz stále brzdila pomocou klasického lanka, čo ale definitívne mení nová verzia eTap HRD.
Brzdy Hayes – aktuálne produkty a novinky PR článok

Brzdy Hayes – aktuálne produkty a novinky

Len máloktorá firma spustila takú revolúciu v cyklistickom priemysle naprieč všetkými odvetviami a disciplínami, tak ako sa to podarilo Hayesu. V dnešnej dobe by sme asi len ťažko hľadali pri kúpe nového horského bicykla model, ktorý by nebol osadený kotúčovými brzdami. Koncom minulého tisícročia to bola práve táto firma, ktorá prišla pred takmer 20-timi rokmi na trh s prvými hydraulickými kotúčovými brzdami Hayes Mag. Hayes pritom vyrába hlavne brzdy pre autá, motorky, premysel a dodáva brzdy aj na Harley Davidson, Caterpillar (CAT) alebo aj snežné skústre Ski-Doo.
Načo sú dobré kotúčové brzdy na cestnom bicykli? PR článok

Načo sú dobré kotúčové brzdy na cestnom bicykli?

Túto otázku som si sám položil a počul som ju z mnohých úst. Kotúčové brzdy sa objavili u niektorých značiek už na minuloročných kolekciách. Väčšina reakcií bola, že je to haluz a výrobcovia už nemajú čo vymyslieť. Až tento rok, pri predstavovaní novej kolekcie bicyklov Rock Machine nám výhody kotúčových bŕzd na cestnom bicykli osvetlil produkt manager BFI Peter Lavička.
Nová kolekcia cestných bicyklov Rock Machine Raceride 2015 aj s kotúčovými brzdami PR článok

Nová kolekcia cestných bicyklov Rock Machine Raceride 2015 aj s kotúčovými brzdami

V novej modelovej rade cestných bicyklov Rock Machine Raceride zaujme niekoľko noviniek. To, že cestné bicykle Rock Machine sú koncipované ako pretekárske špeciály s dôrazom na presné ovládanie a pretekársky ušitú geometriu bolo zrejmé už v predošlej kolekcii. Od sezóny 2015 sú extrémne tuhé, zároveň však pohodlné karbónové modely vybavené aj kotúčovými brzdami, vďaka ktorým budete mať zjazdy pod kontrolou ako nikdy pred tým.
Nové kotúčové brzdy Shimano pre cestných cyklistov

Nové kotúčové brzdy Shimano pre cestných cyklistov

Shimano je dobre známe svojimi vysoko kvalitnými hydraulickými kotúčovými brzdami v horskej cyklistike. Po intenzívnom testovaní dnes s príchodom hydraulických bŕzd a brzdových pák s podporou Di2 Shimano ukazuje ďalšie smerovanie brzdenia v cestnej cyklistike.
Formula Oro Puro

Formula Oro Puro

Recenzia, viac-menej už dlhodobá, vynikajúcich kotúčových bŕzd od Formuly. Tento rok prišla na svet rada Oro, ktorá má troch zástupcov – K18, K24 a Puro. Puro je topmodel s krásnym designom, karbónovou páčkou, titanovými skrutkami a kevlarovou hydraulickou hadičkou. Na XC závodenie a maratóny ideálna brzda.
Formulár sa odosiela
keyboard_arrow_up