Zážitky, inšpirácie, návody
MTBIKER magazín

Najnovšie články z kategórie Cyklistika

BikeJam Kuchyňa 2011

BikeJam Kuchyňa 2011

Prvý ročník 3 dňového bike festivalu sa začína už v piatok v Kuchyni na Záhorí. V programe je piatkové XC (až do noci), sobotný MTB maratón a nedeľný triatlon, prípadne pohodový MTB výjazd.
Zdravotný stav športovcov a preventívne prehliadky

Zdravotný stav športovcov a preventívne prehliadky

Milí športovci, vzhľadom k tomu, že sa pohybujem aj pracovne aj ako hobbík (alebo hobbíčka...:-) ) pri športe, nedá sa mi nevyjadriť aj k zdravotnému stavu športovcov a hlavne prevencii, na ktorú sa mi zdá veľa športovcov zabúda.....
Cyklobus už aj v Dunajskej Strede PR článok

Cyklobus už aj v Dunajskej Strede

Mesto Dunajská Streda a SAD Dunajská Streda, a.s. sa rozhodlo vyjsť v ústrety cyklistom a vytvorili na trase Dunajská Streda – Gabčíkovo autobusovú cyklolinku. Špeciálne upravený cyklobus bezpečne dopraví cyklistov, turistov a korčuliarov zo zastávky pri mestskom úrade Dunajská Streda na cyklotrasy začínajúce pri vodnom diele Gabčíkovo.
Slovenský pohár DH - Jasná

Slovenský pohár DH - Jasná

Názov pretekov: DH Jasna

Usporiadateľ: Slovenský zväz cyklistiky

Organizátor: TMR a.s. – TATRYmotion, Demänovská Dolina

Termín konania: Nedeľa 19.6.2011
Keď sa musí jazdiť v cyklistickom pruhu

Keď sa musí jazdiť v cyklistickom pruhu

... tak sa proste musí jazdiť v cyklistickom pruhu... Video po anglicky
SP: Polc v zjazde na 35. mieste

SP: Polc v zjazde na 35. mieste

Slovenský reprezentant Filip Polc obsadil v nedeľňajšom finále zjazdu na pretekoch Svetového pohára horských cyklistov v rakúskom Leogangu 35. miesto. Za víťazným Američanom Aaronom Gwinom zaostal slovenský pretekár o viac ako 18 sekúnd. Druhé miesto obsadil Brit Gee Atherton, tretie Juhoafričan Greg Minnaar. Medzi ženami triumfovala Floriane Puginová z Francúzska pred dvojicou Britiek Rachel Athertonovou a Tracy Moseleyovou.
Skvelé: Sagan vo Philadelphii druhý

Skvelé: Sagan vo Philadelphii druhý

Slovenský cyklista Peter Sagan (21) pokračuje v profesionálnom pelotóne naďalej vo výborných výkonoch. V nedeľu finišoval druhý na 251 km dlhých pretekoch Philadelphia International Championship 2011 v USA, ktoré sú zaradené do kategórie HC kalendára UCI.
Kalús juniorským majstrom Európy

Kalús juniorským majstrom Európy

Slovenský reprezentant Tomáš Kalús sa stal vo švédskom Björkviku majstrom Európy v cyklotriale v kategórii juniorov. Na európskom šampionáte bol vo svojej kategórii suverénny, na jednotlivých sekciách nazbieral šesť trestných bodov. Úspech slovenských farieb medzi juniormi zvýraznil 3. miestom Ladislav Jánoška.
Fort William: Filip Polc 34. v DH

Fort William: Filip Polc 34. v DH

Slovenskému reprezentantovi v horskej cyklistike Filipovi Polcovi sa nedarilo v nedeľňajšom zjazde na pretekoch Svetového pohára v britskom stredisku Fort William. Dvadsaťdeväťročný člen tímu MS Evil Racing skončil s takmer 13-sekundovým mankom na víťazného Juhoafričana Grega Minnaara na 34. mieste. Medzi ženami triumfovala Tracy Moseleyová z Veľkej Británie.
SP XC: V Offenburgu víťazstvá Francúzov

SP XC: V Offenburgu víťazstvá Francúzov

Víťazmi nedeľňajších pretekov Svetového pohára horských cyklistov sa v nemeckom Offenburgu stali Francúzi Julien Absalon a Julie Bressetová. Nedarilo sa Slovákom, keď Michal Lami skončil medzi mužmi na 54. mieste, Janka Števková obsadila 37. pozíciu.
V Sestriere sólo Kirijenku, Contador už takmer víťazom

V Sestriere sólo Kirijenku, Contador už takmer víťazom

Bielorus Vasilij Kirijenka z tímu Movistar sa stal víťazom predposlednej 20. etapy cyklistických pretekov Giro d´Italia z Verbanie do lyžiarskeho strediska Sestriere. Kirijenka odjazdil väčšinu z 242 km sobotňajšej etape v úniku a napokon svoje odvážne sólo dotiahol do úspešného konca. Bieloruský jazdec triumfoval s komfortným náskokom 4:43 min pred Venezuelčanom Josém Rujanom Guillenom.
Contador prenechal premiérový triumf Tiralongovi

Contador prenechal premiérový triumf Tiralongovi

Španiela Alberta Contadora delia už iba dve etapy od druhého celkového prvenstva na pretekoch Giro d´Italia. V piatkovom 19. pokračovaní talianskeho podujatia z Bergama na vrchol Macugnaga (209 km) prišiel do cieľa na 2. mieste za víťazným Talianom Paolom Tiralongom z tímu Astana. Tretí finišoval s odstupom šiestich sekúnd na vedúcu dvojicu Vincenzo Nibali.
Formulár sa odosiela
keyboard_arrow_up