Zážitky, inšpirácie, návody
MTBIKER magazín

Najnovšie články z kategórie Cyklistika

XC Pravenec súčasťou Central European Cup

XC Pravenec súčasťou Central European Cup

Pořadatelé Ostravského Chachara reagovali na nedostatek kvalitních závodů cross country na Moravě po svém. Oslovili pořadatele stejně kvalitních závodů v okolních státech. Rakousku, Maďarsku, Polsku a Slovensku. Tak se spojilo 5 kvalitních závodů, v 5 státech, 5 závodů kategorie UCI Class 1 a 2. Vzniknul tak seriál závodů XCO pro kategorie juniorů a do 23 let Středoevropský pohár – Central European Cup (CEC).
Video z olympijského XC okruhu

Video z olympijského XC okruhu

Bikeradar.com zverejnil video z olympijského XC okruhu v Hadleigh Farm v Essexe na východ od Londýna. Na bikerov čaká typicky anglický MTB okruh - rýchly, pseudo-technický, s malým prevýšením a množstvom switch-backov. Video z okruhu v článku...
Peter Sagan šiesty v 1. etape na pretekoch v Holandsku

Peter Sagan šiesty v 1. etape na pretekoch v Holandsku

Víťazom 1. etapy cyklistických pretekov KBC-Driedaagse De Panne v Holandsku sa stal Nemec André Greipel z tímu Omega Pharma-Lotto. V špurte štvorčlennej skupiny skončil druhý Holanďan Lieuwe Westra a tretí Kazach Dmitrij Muraviov. Šiestu priečku v cieli a druhú v špurte hlavného poľa obsadil Slovák vo farbách tímu Liquigas-Cannondale Peter Sagan. Sagan prišiel do cieľa v rovnakom čase ako víťaz. Celkovo patrí Saganovi 9. pozícia s 11-sekundovým odstupom za lídrom Greipelom.
Contador víťazom Okolo Katalánska

Contador víťazom Okolo Katalánska

Španielsky cyklista Alberto Contador z tímu Saxo Bank sa stal celkovým víťazom pretekov Okolo Katalánska. Druhý triumf na tomto podujatí si v nedeľňajšej záverečnej 7. etape z Parets del Valles do Barcelony (124,5 km) v čase 2:33:55 h vyjazdil francúzsky pretekár Samuel Dumoulin (Cofidis), ale na trojnásobného víťaza Tour de France to pri konečnom účtovaní nestačilo. Pre 28-ročného rodáka z Madridu Contadora je to druhé celkové víťazstvo v tejto sezóne, predtým sa radoval z triumfu na Okolo Murcie.
Pozvánka na Cyklo Camp Spiš 2011

Pozvánka na Cyklo Camp Spiš 2011

Ak Vám tento názov nič nehovorí, dovoľte aby som Vám to objasnil. Celý nápad
usporiadať niečo iné ako preteky sa zrodil niekedy v roku 2008, keď sme rekapitulovali našu
bikerskú sezónu. V rámci celoročného jazdenia sme si užili všetko to, čo horská cyklistika
ponúka.
Contador po triumfe v 3. etape na čele Okolo Katalánska

Contador po triumfe v 3. etape na čele Okolo Katalánska

Trojnásobný víťaz Tour de France Alberto Contador za 4:45:31 h triumfoval s náskokom 23 sekúnd v stredajšej 3. etape cyklistických pretekov Okolo Katalánska na trati z La Vall d´en Bas a Vallnordu v Andorre (189,4 km). Španielsky jazdec tímu Saxo Bank prevzal celkové vedenie. Druhý v stredu bol Talian Michele Scarponi (Lampre) a tretí skončil Američan Levi Leipheimer (Radioshack). Contador v týchto dňoch čaká na rozhodnutie Medzinárodnej cyklistickej únie (UCI) o tom, či sa táto organizácia odvolá proti zrušeniu obvinení Španiela z dopingu.
Peter Prívara novým prezidentom SZC

Peter Prívara novým prezidentom SZC

Novým prezidentom Slovenského zväzu cyklistiky (SZC) sa stal Peter Prívara, ktorý vo funkcii po desiatich rokoch nahradil olympijského víťaza Antona Tkáča. Vo verejnom hlasovaní na konferencii SZC dal hlas novému šéfovi slovenskej cyklistiky 33 z 55 delegátov. Proti jeho voľbe sa vyslovilo 14 hlasujúcich. Ďalším kandidátom na post prezidenta SZC bol Milan Novosad, v prospech ktorého sa vzdal prípadnej kandidatúry Anton Tkáč.
Martin víťazom Paríž - Nice, Sagan odstúpil

Martin víťazom Paríž - Nice, Sagan odstúpil

Nemec Tony Martin sa stal víťazom 69. ročníka cyklistických pretekov Paríž - Nice, ktoré vyvrcholili v nedeľu záverečnou etapou. Poslednú ôsmu časť podujatia v okolí Nice (124 km) vyhral francúzsky šampión Thomas Voeckler. Dvadsaťpäťročný Martin kontroloval vývoj pretekov od svojho víťazstva v piatkovej časovke. V konečnom účtovaní si udržal náskok 36 sekúnd pred krajanom Andreasom Klödenom. Tretiu priečku obsadil Brit Bradley Wiggins.
Peter Velits Cyklistom roka 2010

Peter Velits Cyklistom roka 2010

Cyklistom roka 2010 na Slovensku sa stal Peter Velits. Dvadsaťšesťročný rodák z Bratislavy s púchovským domicilom obhájil v ankete Slovenského zväzu cyklistiky prvenstvo z predchádzajúceho roka, najlepším bol aj v roku 2007. Peter Velits súťaží za profesionálny tím HTC - Highroad. Vlani ho zranenie vyradilo z účasti na Tour de France, ale na Vuelta a Espaňa skončil celkove tretí, pričom ak sa potvrdí doping druhého Španiela Ezequiela Mosqueru, posunie sa dokonca na druhé miesto. Na Vuelte vyhral dve etapy, tímovú i individuálnu časovku.
Peter Sagan tretí na 34 Classica Sarda Olbia

Peter Sagan tretí na 34 Classica Sarda Olbia

Slovenský cyklista Peter Sagan má na úvod sezóny skvelú formu. Dokázal to aj v nedeľu na Sardínii na jednodňovej klasike nazvanej Sarda Sassari, ktorá merala 194,4 km. Odchovanec žilinskej cyklistiky prišiel do cieľa na tretej priečke!
Prednášky z konferencie Aby Šport Nebolel sú online

Prednášky z konferencie Aby Šport Nebolel sú online

Prednášky, ktoré odzneli na konferenciii ABY ŠPORT NEBOLEL - sú k dispozícii na web stránke - http://www.imunosport.sk/#/prednasky - v dolnej časti stránky je pri každej prednáške tlačítko - STIAHNUŤ. Otvorené je už aj fórum, kde môžte napísať svoje postrehy, pripomienky, komentáre a jasnééé, že aj pochvaly... ;)
Polc prvý na mestskom downhille vo Valparaiso v Chile

Polc prvý na mestskom downhille vo Valparaiso v Chile

Po mestkom preteku v Santose ma čakal už posledný z mojej zimnej tour vo Valparaise v Čile.
Možno si niekto pamätáte, že som minuli rok vyhral a opisoval tuto trať, ako najťažšiu a najdlhšiu z pomedzi mestkych pretekov. Treba tu ukázať ako človek vie zvládnuť jazdu na hline, schodoch, skokoch klopenkach a k tomu ešte prišliapnuť do pedálov.
Formulár sa odosiela
keyboard_arrow_up