Zážitky, inšpirácie, návody
MTBIKER magazín

Najnovšie články z kategórie Junior

Juniorský titul pre Decraeneho, Slováci zaostali

Juniorský titul pre Decraeneho, Slováci zaostali

Belgičan Igor Decraene sa stal prvýkrát v kariére majstrom sveta, na šampionáte v talianskej Florencii vyhral časovku juniorov. Na 22,06 km dlhej trati zdolal o 8,66 sekundy Dána Mathiasa Krigbauma, tretí s odstupom 20,97 s skončil Zeke Mostov z USA. Sedemnásťročný Decraene dosiahol najväčší úspech svojej kariéry, doteraz ním bolo striebro z tohtoročného európskeho šampionátu v časovke na Morave.
Juniorský titul v časovke pre Eraudovú, Medveďová 35.

Juniorský titul v časovke pre Eraudovú, Medveďová 35.

Francúzka Séverine Eraudová sa stala vo Florencii majsterkou sveta v cyklistickej časovke junioriek. Na 16,19 km trati si zlato vybojovala s náskokom 2,69 sekundy pred Austrálčankou Alexandrou Nichollsovou. Bronz získala ďalšia cyklistka z Austrálie Alexandra Manlyová. Eraudová bola favoritkou časovky, tento rok vyhrala túto disciplínu aj na majstrovstvách Európy na Morave. Trať absolvovala rýchlostným priemerom 42,773 km/h.
Slovenská reprezentácia na ME mládeže v Grazi

Slovenská reprezentácia na ME mládeže v Grazi

V Rakúskom meste Graz sa konali v dňoch 12 -16.08.2013 majstrovstvá Európy mládeže. Slovenská reprezentácia nominovala dva tými starších žiakov a jeden tím kadetov.
Nový seriál MTB pretekov pre mládež PR článok

Nový seriál MTB pretekov pre mládež

Klub priateľov horskej cyklistiky Turčianske Teplice sa rozhodol spolu so spriatelenými klubmi v tomto roku usporiadať prvý ročník pilotného projektu 1.Mládežníckej MTB TOUR, súťaže určenej pre deti a mládež do 15. rokov.
Growing Up Whistler

Growing Up Whistler

Čo sa za mlada vo Whistleri naučíš...
Juniorský titul získala Garnerová

Juniorský titul získala Garnerová

Britka Lucy Garnerová sa stala v holandskom Valkenburgu juniorskou majsterkou sveta v cestnej cyklistike. Po 80,5 km sa presadila v špurte vedúcej 21-člennej skupiny pred Nórkou Eline Brustadovou a a Taliankou Anna Zitou Mariou Strickerovou.

Arndtová obhájila časovkársky titul

Arndtová obhájila časovkársky titul

Nemka Judith Arndtová obhájila v holandskom Valkenburgu titul majsterky sveta v cyklistickej časovke. Druhý dúhový dres v rade získala po víťazstve na 24,1 km trati po cestách provincie Limburg o 34 sekúnd pred Američankou Evelyn Stevensonovou. Bronz si vybojovala Linda Melanie Villumsenová z Nového Zélandu. Arndtová bola pred vyše mesiacom na olympijských hrách v Londýne v časovke strieborná za Američankou Kristin Armstrongovou. Celkovo je to jej tretí triumf na majstrovstvách sveta v kariére, v roku 2004 vyhrala preteky s hromadným štartom. Slovensko nemalo v ženskej časovke zastúpenie. Druhýkrát na MS v kariére štartovala česká rýchlokorčuliarka Martina Sáblíková. Dvojnásobná olympijská víťazka napokon skončila na 9. mieste a v porovnaní s vlaňajškom sa výrazne zlepšila.

Titul v časovke junioriek získala Barkerová

Titul v časovke junioriek získala Barkerová

Britská cyklistka Elinor Barkerová sa stala juniorskou majsterkou sveta v časovke. V holandskej provincii Limburg triumfovala na 15,6 km dlhej trati do Valkenburgu pred Dánkou Cecile Uttrup Ludwigovou a Holanďankou Demi De Jongovou. Slovensko nemalo zastúpenie.

Svendsen juniorským šampiónom, Daško 34.

Svendsen juniorským šampiónom, Daško 34.

Nór Oskar Svendsen sa stal juniorským majstrom sveta v časovke cestných cyklistov. Trať dlhú 26,6 km v holandskej provincii Limburg medzi Landgraafom a Valkenburgom zvládol za 35:34 min a o 7 sekúnd zdolal Slovinca Mateja Mohoriča. Bronz si vybojoval Nemec Maximilian Schachmann. Slovenský reprezentant Mário Daško obsadil 34. miesto, za novým šampiónom zaostal o 1:45 min.

Triatlon: Kuriačková skončila tretia v Španielsku

Triatlon: Kuriačková skončila tretia v Španielsku

Slovenská reprezentantka v triatlone Ivana Kuriačková obsadila 3. miesto v pretekoch Európskeho pohára junioriek v španielskom Aquilase. Slovákom sa v tomto španielskom mestečku darí, v sobotu v ňom získal Richard Varga na majstrovstvách Európy mužov do 23 rokov striebornú medailu. Informáciu priniesla oficiálna webová stránka Slovenského zväzu triatlonu.
Mladí Slováci sa nepresadili

Mladí Slováci sa nepresadili

Súhrn výsledkov majstrovstiev Európy mužov do 23 rokov a juniorov v cestnej cyklistike v holandskom Zeelande:

MS: Ženy, Juniori, Juniorky a Muži do 23 poznajú víťazov

MS: Ženy, Juniori, Juniorky a Muži do 23 poznajú víťazov

Francúz Pierre-Henri Lecuisinier sa stal v dánskom Rudersdale na predmestí Kodane novým majstrom sveta v cestnej cyklistike juniorov. V dramatickom finiši sobotňajších predpoludňajších pretekov odsunul na ďalšie pódiové priečky Belgičana Martijna Degreveho a Holanďana Stevena Lammertinka. Osemnásťročný talent Lecuisinier potvrdil úlohu jedného z favoritov, tento rok vyhral už aj majstrovstvá Európy.
Formulár sa odosiela
keyboard_arrow_up