Zážitky, inšpirácie, návody
MTBIKER magazín

Najnovšie články z kategórie Junior

MS: V utorok tituly pre Arndtovú a Wurtz Schmidta

MS: V utorok tituly pre Arndtovú a Wurtz Schmidta

Nemka Judith Arndtová si druhýkrát v kariére vybojovala dúhový dres majsterky sveta v cestnej cyklistike. V utorok zvíťazila v časovke žien na 27,8 km na svetovom šampionáte v Kodani a pridala ďalší úspech k zlatu z pretekov s hromadným štartom na MS 2004. Tridsaťpäťročná Arndtová triumfovala s náskokom 21 sekúnd pred Lindou Melanie Villumsenovou z Nového Zélandu. Bronz si vybojovala obhajkyňa prvenstva Emma Pooleyová z Veľkej Británie.
MS: Titul pre favorizovaného Durbridgea, Schwabik 62.

MS: Titul pre favorizovaného Durbridgea, Schwabik 62.

Austrálčan Luke Durbridge potvrdil úlohu najväčšieho favorita a stal sa v dánskej Kodani majstrom sveta v cyklistickej časovke mužov do 23 rokov. Trať dlhú 35,2 km v centre Kodane zvládol za 42:47 min a triumfoval s 35-sekundovým náskokom pred domácim cyklistom Rasmusom Christianom Quaadem. + Čistiace auto vygumovalo cieľovú čiaru
Juniorské tituly pre Neffovú a Schuermansa, Lami 10.

Juniorské tituly pre Neffovú a Schuermansa, Lami 10.

Majsterkou Európy v cross country horských cyklistov sa pre rok 2011 stala Švajčiarka Jolanda Neffová. Osemnásťročná pretekárka v cieli kontinentálneho šampionátu v slovenských Dohňanoch predstihla svoju krajanku Lindu Indergandovú o 28,186 s, bronzovej Nemke Johanne Techtovej „nadelila“ 1:07,957 min. Jediná Slovenka v štartovom poli Adriana Milotová preteky nedokončila.
Gavenda celkovým víťazom SP juniorov

Gavenda celkovým víťazom SP juniorov

Slovák Róbert Gavenda sa stal celkovým víťazom Svetového pohára juniorov 2005/06 v cyklokrose. V záverečných pretekoch päťdielneho seriálu v holandskom Hoogerheide obsadil úradujúci majster Európy 6. miesto, čo na celkové prvenstvo stačilo. Preteky juniorov v holandských terénoch vyhral Francúz Yannick Martinez. Gavenda si za šiestu priečku pripísal do hodnotenia SP 30 bodov a seriál vyhral s náskokom 49 bodov pred Belgičanom Tomom Meeusenom.
Formulár sa odosiela
keyboard_arrow_up