Zážitky, inšpirácie, návody
MTBIKER magazín

Najnovšie články z kategórie Komponenty

EUROBIKE 2017: Ďalšia várka technických zaujímavostí

EUROBIKE 2017: Ďalšia várka technických zaujímavostí

O zaujímavostiach, kuriozitách a komponentoch vystavovaných na tohtoročnom EUROBIKU, ktoré stálo za to vidieť, by sa dalo písať ešte veľmi dlho. Všetkého však veľa škodí, a tak je tu posledná várka noviniek a pokračovanie série technických zaujímavostí.
Odmasťovač – kde nájde využitie a na čo si dať pozor? PR článok

Odmasťovač – kde nájde využitie a na čo si dať pozor?

Znie to možno ako jasné vec, no príde mi vhod napísať zopár tipov na jeho efektívne využitie.
R.S.P. – Kompletná starostlivosť o bicykel a odpruženie PR článok

R.S.P. – Kompletná starostlivosť o bicykel a odpruženie

Rakúska značka postavila svoje meno v prvom rade na kvalite a vďaka spolupráci s výrobcami – výsledkom je ucelená rada starostlivosti, a to aj pre tých, ktorí sa púšťajú do náročných „detailov“.
EUROBIKE 2017: Technické zaujímavosti - Komponenty Hope

EUROBIKE 2017: Technické zaujímavosti - Komponenty Hope

Venovať tejto britskej klasike iba samostatný odstavec by bolo vyslovene hriech, vzhľadom na počet chuťoviek, ktoré si so sebou páni zo Spojeného kráľovstva na EUROBIKE doviezli.
Komponenty Deore M6000 – kompletne prepracovaná sada na rok 2018

Komponenty Deore M6000 – kompletne prepracovaná sada na rok 2018

O novej komponentovej sade Shimano Deore M6000 sme vás stihli pred pár mesiacmi informovať v rámci článku s pripravovanými novinkami Shimana na sezónu 2018.
Výnimočný úspech pre Shimano na Tour de France PR článok

Výnimočný úspech pre Shimano na Tour de France

Jazdci používajúci komponenty Shimano získali na Tour de France všetky dôležité dresy – žltý, zelený, bodkovaný a biely. Rovnako im patria aj všetky etapové víťazstvá.
Test: PRO Turnix Carbon – komfortné a ľahké športové sedlo

Test: PRO Turnix Carbon – komfortné a ľahké športové sedlo

Patrím medzi typ bikerov, ktorí príliš nemenia osvedčené „kľúčové“ komponenty, medzi ktoré jednoznačne patrí sedlo. Ale teraz v zime je ideálny čas vyskúšať niečo iné a prípadne porovnať. Na test sa ku mne dostal kvalitný model Turnix Carbon od výrobcu PRO, ktorý by mal ponúknuť pre mňa ideálne spojenie – športový komfort.
Bike katalóg z roku 1896

Bike katalóg z roku 1896

Pozrite si možnosti, ktoré mali cyklisti pred viac ako 100 rokmi. Niektoré komponenty sa zdajú zvláštne menej a niektoré viac... Napríklad predné svetlo resp. lampa na petrolej.
Užitočná pomôcka: Naučte sa časti biku po anglicky

Užitočná pomôcka: Naučte sa časti biku po anglicky

Takmer každý hľadá informácie aj na anglických stránkach a preto sa určite hodí poznať dobre jednotlivé časti biku v angličtine. Táto výborná pomôcka príde vhod nie len začiatočníkom, ale aj pokročilým. Všetky komponenty biku pekne na jednom mieste v prehľadnej grafike. Prinášame taktiež verziu pre cestných cyklistov.
Komponentový mix.

Komponentový mix.

Rozhodol som sa, že Vám budem v pravidelných intervaloch (týždenných) pripravovať novinky v oblasti cyklistických komponentov a doplnkov. Vždy sa pokúsim predstaviť aspoň tri veci, aby to vyšlo aspoň na jednu stranu. V tomto úvodnom mixe Vám predstavím nové MTB sedlo od Specializedu a dve veci určené pre chladnejšie počasie.
Formulár sa odosiela
keyboard_arrow_up