Zážitky, inšpirácie, návody
MTBIKER magazín

Najnovšie články z kategórie Maraton

Lapierre Fatranský MTB Maratón

Lapierre Fatranský MTB Maratón

Cyklopozitív klub zo Žiliny vás pozýva na 6. ročník MTB maratónu v Stráňavách pri Žiline. Odštartované bude 4.6.2011 na 3 trate: 76, 50 a 27,5 km. Do 28.5 máte možnosť prihlásiť sa na maratón so zvýhodneným štartovným, tak sa poponáhľajte! Informácie v článku.
Author Šela marathon 2011

Author Šela marathon 2011

Tohtoročná Šela sa v sobotu 7.5. už po 12-ty krát odohrávala v mestečku Lipník nad Bečvou a na hrade Helfštýn, ktorý sa týči nad okolitou Moravskou bránou. Pre mňa to bola jubilejná 5-ta účasť, ako inak na dlhej trati a ako obyčajne mal byť mojim sparing partnerom Kajco. Žiaľ, okolnosti to zariadili inak a tak som nakoniec do Lipníka v piatok večer cestoval sám.
Připravuje se boj o železného býka Moravského krasu PR článok

Připravuje se boj o železného býka Moravského krasu

Úspěšných jedenáct ročníků bikemeratonu GT ZASKAR, v nichž startovalo celkem téměř deset tisíc závodníků, má za sebou jejich pořadatel Galant Brno. „Letos jsme chtěli přijít s projektem, který nemá minimálně u nás obdoby....
Author Šela Marathon

Author Šela Marathon

Jeden z najpopulárnejších českých MTB pretekov klope na dvere. Author Šela Marathon sa uskutoční už v sobotu 7.5. v Lipníku nad Bečvou. A keďže je to čo by jeden kameňom dohodil zo Slovenska (80 km), určite na pretekoch nájdete aj známe tváre zo slovenských pretekov. Tu sú propozície akcie.
Report z BIKE Maratónu Medzihorím - Partizánske

Report z BIKE Maratónu Medzihorím - Partizánske

Maratón Medzihorím v Partizánskom je druhým podnikom slovenskej cyklomaratónskej série. Pre mňa to bola tohtoročná maratónska premiéra. Predpoveď počasia niekoľko dní vopred sľubovala dobré počasie, čo sa aj v sobotu ráno potvrdilo. Slnečno a teplota okolo 20 °C boli pre mňa ideálna kombinácia.
BIKE Maratón Medzihorím 2011

BIKE Maratón Medzihorím 2011

Srdečne Vás pozývame v poradí na 8. ročník horského cyklomaratónu s názvom BIKE Maratón Medzihorím, tentokrát s príznačným označením 2011. Už 8. krát Vás pozývame do mesta Partizánske, ktoré sa natrvalo stalo centrom BIKE Maratónu Medzihorím. Pozývame Vás do prekrásnej oblasti medzihoria pohorí Vtáčnik a Tríbeč, pozývame Vás užiť si jeden jarný víkend a prejsť si trate hlavne Vášho cyklomaratónu. Po rokoch organizovania XC pretekov a maratónu Medzihorím, Vám dňa 23. apríla 2011 prinášame už jeho 8. pokračovanie.
Kaktus bike Svätojurský MTB maratón 2011

Kaktus bike Svätojurský MTB maratón 2011

Maratón vo Svätom Jure už niekoľko rokov otvára cyklomaratónsky kolotoč na Slovensku, no
a tento rok som sa aj ja rozhodol, že si preverím jarnú formu práve tu na úpätí Malých Karpát.
Bolo mi jasné, že s cca 500-vkou najazdených kilometrov od začiatku roku to nebude žiadna
prechádzka ružovou záhradou, avšak parametre trate, 75 km a 1800 nastúpaných metrov, sú
ideálnym základom pre ďalšie náročnejšie podujatia v sezóne. Miestny CK Svätý Jur pripravil
okrem už spomínanej dlhej trasy aj kratšiu, 44 km trasu s cca tisícovkou nastúpaných metrov,
kde býva účasť bikerov pravidelne najvyššia.
KAKTUS BIKE Svätojurský MTB maratón 2011

KAKTUS BIKE Svätojurský MTB maratón 2011

5.ročník vytrvalostného preteku horských bicyklov v oblasti Malých Karpát. Pretek sa koná pod záštitou primátora mesta Svätý Jur - Ing.Alexandra Achbergera. Maratón bude otváracím pretekom nasledujúcich sérií: Cyklomaratón - medzinárodná séria 14 mtb maratónov, Slovenský pohár - pre pretekárov s licenciou SZC. Novinkou tohto ročníka je, že sa stáva súčasťou novovzniknutej série - Župný pohár "Na bicykli deťom", kde je hlavnou cenou v záverečnom zlosovaní zapožičanie osobného automobilu na 6 mesiacov.
Video zo Zimného Maratónu 2011

Video zo Zimného Maratónu 2011

Organizátori Zimného Maratónu dali dokopy trojminútové video z akcie z januára tohto roku. A tradične to stojí za to. Video v článku
SÚŤAŽNÉ PRAVIDLÁ SZC MTB

SÚŤAŽNÉ PRAVIDLÁ SZC MTB

A. LICENCIE A KLASIFIKÁCIA PRETEKÁROV

B. VŠEOBECNÉ ZÁSADY

C. PRETEKY

Cross-country

Downhill

Four-cross

Maratóny
1. Zimný MTB Maratón 2011 alebo bez snehu sa viac práši

1. Zimný MTB Maratón 2011 alebo bez snehu sa viac práši

1. Zimný MTB maratón v Mariánke – už 3. rokom otvárací podnik novej sezóny (predtým jeho miesto zaujímala aprílová horská časovka z Ahoja na Kamzík, RC&P uphill, aspoň pre okolie BA). Približne týždeň pred dňom „D“ to už pekne vrelo, na fórach sa diskutovalo: "Bude sneh? Blato? Stihne zem zamrznúť? Aké plášte obuť? Dva alebo 3 páry ponožiek?..." Všetci sa už nevedeli dočkať, tak aspoň takto si vybíjali svoju nedočkavosť a verili v aké-také vyschnutie premáčaného terénu. Príchod mrazov tesne pred víkendom, ako aj predpoveď, dávali nádej na suché preteky. Keď už ten sneh nie je...
V Marianke víťazne Bíroš a Maláriková

V Marianke víťazne Bíroš a Maláriková

Výsledky sobotňajšieho 3. ročníka Zimného MTB maratónu v Marianke (30 km):
Muži: 1. Radovan Bíroš 1:10:37,8 h, 2. Pavel Žák 1:10:59,0, 3. Ondřej Horák 1:11:02,6.
Ženy: 1. Michaela Maláriková 1:33:46,3 h, 2. Veronika Jenčeková 1:37:53,1, 3. Veronika Gandžalová 1:41:45,9.
Formulár sa odosiela
keyboard_arrow_up