Zážitky, inšpirácie, návody
MTBIKER magazín

Najnovšie články z kategórie Peter Sagan

Majstrom sveta Rui Costa, Peter Sagan šiesty

Majstrom sveta Rui Costa, Peter Sagan šiesty

Majstrom sveta v cyklistike v pretekoch elite mužov sa na šampionáte v talianskej Florencii v nedeľu stal Portugalčan Rui Costa, Peter Sagan skončil šiesty. Costa na nesmierne náročnej 272,26 km dlhej trati z Luccy do Florencie zvíťazil v čase 7:25:44 h, v záverečnom súboji zdolal Španiela Joaquima Rodrígueza. Tretí skončil so odstupom 15 sekúnd ďalší Španiel Alejandro Valverde, ktorý obhájil bronzovú medailu z vlaňajších MS v Holandsku. Až štvrté miesto zostalo pre domáceho favorita Vincenza Nibaliho.
Sagana radia medzi favoritov, cíti sa byť pripravený

Sagana radia medzi favoritov, cíti sa byť pripravený

(od vyslaného redaktora Petra Pašutha) - Vincenzo Nibali, Fabian Cancellara a Peter Sagan sú najčastejšie mená v tipoch na víťaza nedeľňajšieho vrcholu majstrovstiev sveta vo Florencii. Do okruhu favoritov sa radia aj Christopher Froome a Španieli na čele s Albertom Contadorom, Joaquinom Rodríguezom a Alejandrom Valverdem.
Slováci vo štvrtok trénovali, Peter Sagan prednášal

Slováci vo štvrtok trénovali, Peter Sagan prednášal

(od vyslaného redaktora Petra Pašutha) - Štvrtkový voľný deň na majstrovstvách sveta v cyklistike vo Florencii a okolí vyplnili slovenskí reprezentanti tréningom a Peter Sagan i prednáškou a diskusiou na konferencii pre juniorov - účastníkov šampionátu. Slováci majú rozložený svoj stan v hoteli Villa la Reggia v tichom prostredí v Spianate. Z hotela vyrážajú na tréningy po okolitých toskánskych cestách. Vo štvrtok si mohli od 10.00 do 12.30 h vyskúšať aj okruh, na ktorom sa bude od piatka do nedele v jednotlivých kategóriách bojovať o majstrovské tituly.
Sagan v časovke družstiev za Cannondale

Sagan v časovke družstiev za Cannondale

Bratislava (kor) - Úvodnou časovkou družstiev sa v nedeľu 22. 9. začnú vo Florencii 86. majstrovstvá sveta v cestnej cyklistike. Šampionát na toskánskych cestách potrvá do 29. septembra, keď bude vrchol podujatia súťaž Elite o titul majstra.
Slovenský cyklista Peter Sagan nastúpi ešte v drese Cannondale Pro Cycling práve teraz v nedeľu na štart tímovej časovky, potom si už na seba oblečie modrý dres s národnou trikolórou a o týždeň neskôr absolvuje individuálne preteky jednotlivcov s hromadným štartom o svetový primát.
V kanadskom Montreale triumf Petra Sagana

V kanadskom Montreale triumf Petra Sagana

Slovenský cyklista Peter Sagan z tímu Cannondale sa stal víťazom nedeľňajších pretekov GP Montreal, ďalšieho podujatia WorldTour. Dvadsaťtriročný Žilinčan sa 5,5 km pred cieľom odpútal od hlavného poľa, utvoril si až dvadsaťsekundový náskok a sólovou jazdou napokon triumfoval bez väčších problémov.
Na Sagana čaká boj o ďalšie body do svetového rebríčka

Na Sagana čaká boj o ďalšie body do svetového rebríčka

Slovenský cyklista Peter Sagan sa pokúsi na nadchádzajúcich pretekoch v Québecu v piatok 13. septembra a Montreale v nedeľu 15. septembra znížiť náskok Christophera Frooma na čele svetového rebríčka UCI. Dvadsaťtriročný Žilinčan bude patriť medzi favoritov jednorázových podujatí WorldTour. Na kanadských cestách sa stretne aj s Christopherom Froomom. Ďalšími jeho súpermi budú aj Cadel Evans, Ryder Hesjedal, Alberto Contador či Sylvain Chavanel. Pre cyklistov to bude zároveň generálka na majstrovstvá sveta, ktoré sa začnú v nedeľu 22. septembra. V Québecu i Montreale získa víťaz do svetového rebríčka UCI po 80 bodov.
Sagan predviedol v Alberte ďalšie víťazné gesto

Sagan predviedol v Alberte ďalšie víťazné gesto

Slovenský cyklista Peter Sagan vyhral záverečnú piatu etapu pretekov Okolo Alberty, ktorá viedla z Okotoksu do Calgary a merala 129,4 km. Dvadsaťtriročný Žilinčan dosiahol tretí triumf na premiérovom ročníku kanadského podujatia a definitívne potvrdil zelený dres víťaza bodovacej súťaže. Jazdec tímu Cannondale sa presadil v špurte pelotónu pred Slovincom Lukom Mezgecom a Nemcom Robertom Försterom. Sagan dosiahol tento rok už 21. triumf.
Sagan prišiel v Alberte o žltý dres, zelený udržal

Sagan prišiel v Alberte o žltý dres, zelený udržal

Austrálčan Rohan Dennis z tímu Garmin-Sharp vyzliekol slovenského cyklistu Petra Sagana zo žltého dresu lídra pretekov Okolo Alberty. Jazdec tímu Garmin-Sharp vyhral veternú 3. etapu zo Strathmore do Drumhelleru (169,8 km) pred Američanom Brentom Bookwalterom a Saganovým talianskym tímovým kolegom z Cannondalu Damianom Carusom. Peter Sagan prišiel do cieľa v pelotóne s takmer desaťminútovou stratou na najlepších. Dvadsaťtriročný Žilinčan je naďalej lídrom bodovacej súťaže o zelený dres.
Dillier prerušil Saganovu víťaznú šnúru

Dillier prerušil Saganovu víťaznú šnúru

Švajčiar Silvan Dillier prerušil víťaznú šnúru slovenského cyklistu Petra Sagana a triumfoval v 2. etape na pretekoch Okolo Alberty, ktorá viedla z Devonu do Red Deeru a merala 174,8 km. Jazdec tímu BMC vyťažil z dlhého 80-kilometrového úniku, ku ktorému sa odhodlal spoločne so Sergejom Tvetcovom z Moldavska.
Peter Sagan dosiahol dvadsiaty triumf v roku 2013

Peter Sagan dosiahol dvadsiaty triumf v roku 2013

Slovenský cyklista Peter Sagan dosiahol dvadsiate víťazstvo v sezóne 2013, keď triumfoval v 1. etape zo Strathcona County do Camrose (158,1 km) na pretekoch Okolo Alberty. Dvadsaťtriročný jazdec tímu Cannondale prvenstvom potvrdil žltý dres lídra, ktorý si vybojoval v utorkovom prológu. V hromadnom špurte pelotónu triumfoval Sagan pred Američanom Ericom Youngom a Holanďanom Morenom Hoflandom.
Na MS sa predstaví 14 Slovákov vrátane Sagana

Na MS sa predstaví 14 Slovákov vrátane Sagana

Štrnásť slovenských cyklistov v kategóriách muži-elite, muži do 23 rokov, juniorov a junioriek sa predstaví od 22. do 29. septembra 2013 na majstrovstvách sveta vo Florencii, v širšom výbere figuruje šestnásť jazdcov.
Peter Sagan deklasoval súperov v prológu na Okolo Alberty

Peter Sagan deklasoval súperov v prológu na Okolo Alberty

Slovenský cyklista Peter Sagan vyhral utorňajší večerný prológ na 7,3 km na pretekoch Okolo Alberty. Jazdec tímu Cannondale v Edmontone potvrdil, že mu krátke a technické časovky sedia. V uliciach mesta na trati s dvanástimi ostrými zákrutami, dlhším klesaním a kilometrovým ľahším stúpaním bol suverénny a súperov jasne zdolal.
Formulár sa odosiela
keyboard_arrow_up