Zážitky, inšpirácie, návody
MTBIKER magazín

Najnovšie články z kategórie Pp

Mazivá vhodné do blata, ale aj suchého a prašného prostredia PR článok

Mazivá vhodné do blata, ale aj suchého a prašného prostredia

Správane zvolené a aplikované mazivo je základný faktor úspešného výjazdu. Suchá a škrípajúca reťaz nikdy na nálade nepridá, čo s pribúdajúcimi kilometrami platí dvojnásobne. Na druhej strane, kompletne čierny pohon od oleja a nalepené nečistoty len zbytočne znižujú životnosť komponentov. V dnešnom článku si priblížime zopár olejov určených do mokrého, ale aj prašného prostredia. Stačí si len dobre vybrať...
Energetické gély – prídu vhod, najmä, ak sa zdvihne tempo PR článok

Energetické gély – prídu vhod, najmä, ak sa zdvihne tempo

Energetické gély sú v cyklistike, ale aj v iných športoch veľmi populárne. Prídu vhod, keď sa poriadne zdvihne tempo, prípadne ako rýchla záchrana, keď už nie je čas na trávenie a potrebujeme dávku energie. Niektoré dodajú okrem energie aj základné elektrolyty, prípadne kofeín a sú vhodné tiež na podporu dlhšie trvajúceho výkonu.
Odolné cestné plášte pre každodenné výjazdy a tréningy PR článok

Odolné cestné plášte pre každodenné výjazdy a tréningy

V množstve rôznych modelov je výber vhodného plášťa taká malá veda. V dnešnom predstavení produktov sa stručne pozrieme na niektoré zaujímavé cestné plášte určené hlavne na každodenný tréning a hltanie kilometrov.
Chrániče kolien vhodné pre enduro a AM PR článok

Chrániče kolien vhodné pre enduro a AM

Chrániče patria medzi základnú výbavu každého enduro jazdca. Vlastnosti, ktoré by takéto chrániče mali mať, sú samozrejme dostatočná ochrana, nízka hmotnosť a ergonomický tvar pre ľahší pohyb. Bonusom je použitie špeciálnych inteligentných materiálov, ktoré pri náraze stvrdnú, ale bežne sú mäkké a pohodlné, príkladom je materiál D3O. Pozrite si vybrané modely chráničov kolien známych značiek, prevažne vhodné na enduro jazdenie alebo AM.
Fotochromatické okuliare - už netreba riešiť, či je práve šero alebo svieti slnko PR článok

Fotochromatické okuliare - už netreba riešiť, či je práve šero alebo svieti slnko

Pri výjazde je fajn, ak sa človek nemusí sústrediť na nič iné ako na samotnú jazdu. Tomu sa prispôsobili dokonca aj výrobcovia okuliarov so svojou ponukou fotochromatických modelov, vďaka ktorým už netreba riešiť, či je práve šero alebo bude svietiť slnko a ktoré sklá si vziať. V dnešnom prehľade produktov si niektoré modely stručne predstavíme.
Prehľad prilieb v štýle All Mountain PR článok

Prehľad prilieb v štýle All Mountain

V dnešnom prehľade produktov sa trochu bližšie pozrieme na niektoré modely prilieb určených pre MTB, resp. All Mountain. Ich spoločným znakom je najmä zvýšená ochrana zadnej časti hlavy, ktorá pri cestných prilbách chýba. Daňou za zvýšenú ochranu je nepatrne vyššia hmotnosť, ktorá ale pri pohodových výletoch v horách nebude na obtiaž. Taktiež pri väčšine nechýba špeciálny port na uchytenie kamery a o čosi väčší a nastaviteľný šilt.
Celoodpružené bicykle do 3 000 € - rozumná výbava za rozumný peniaz PR článok

Celoodpružené bicykle do 3 000 € - rozumná výbava za rozumný peniaz

Prechod na celodpružený bike ponúka úplne nové možnosti jazdenia a je snom mnohých. Tieto modely sú ale vždy o dosť drahšie ako „pevní“ kolegovia, ale netreba ísť vždy do extrémov. V dnešnom predstavení sa pozrieme na niektoré celoodpružené bicykle, ktoré ponúkajú už kvalitné jazdné vlastnosti a rozumnú výbavu.
Univerzálne AM/Enduro plášte PR článok

Univerzálne AM/Enduro plášte

Kategória all mountain a enduro zažíva v poslednom čase skutočný boom. Tomu sa samozrejme prispôsobujú aj výrobcovia, ktorí pre potreby užívateľov ponúkajú široký segment produktov a medzi tie hlavné patria najmä plášte.
Doplnky pre čistenie alebo, aby bike išiel a vydržal dlhšie PR článok

Doplnky pre čistenie alebo, aby bike išiel a vydržal dlhšie

Kto viac jazdí, tak už určite vie, že bez pravidelnej údržby postupne prestanú správne fungovať aj tie najlepšie komponenty. V dnešnom predstavení si stručne priblížime zaujímavé produkty určené na čistenie a základnú starostlivosť. Niektoré sa v podstate uplatnia aj v širšom rozsahu.
Cestné bicykle z vrchnej časti ponuky ako výkladná skriňa nových technológií PR článok

Cestné bicykle z vrchnej časti ponuky ako výkladná skriňa nových technológií

Každý dobrý výrobca sa snaží svoje modely neustále inovovať a ponúknuť niečo odlišné. V dnešnom prehľade sa pozrieme na cestné bicykle reprezentujúce takmer úplný vrchol súčasnej ponuky, v ktorom sa odzrkadľujú tie najlepšie technológie.
Stredne veľké batohy pre AM/Enduro a trailové jazdenie PR článok

Stredne veľké batohy pre AM/Enduro a trailové jazdenie

Pri jazdení trochu hlbšie v horách a na celodenných výjazdoch nájdu uplatnenie batohy, ktoré okrem vodného rezervoáru dokážu „odniesť“ aj potrebné náradie, oblečenie, jedlo a ostatné drobnosti. Objem okolo 20 litrov postačuje aj na väčšie výpady do okolia a pritom na traili nebude batoh na obtiaž.
Krátke nohavice pre dlhé a náročné výjazdy PR článok

Krátke nohavice pre dlhé a náročné výjazdy

Dobrých cyklistických nohavíc nie je nikdy dosť. V súčasnej dobe je na trhu skutočne obrovská ponuka určená pre všetky výkonnostné kategórie cyklistov. V dnešnom malom predstavení sa pozrieme na niektoré produkty, ktoré sú určené na dlhšie a náročné výjazdy a ktorých vlastnosti ocenia najmä cyklisti tráviaci v sedle väčšie množstvo času.  
Formulár sa odosiela
keyboard_arrow_up