Zážitky, inšpirácie, návody
MTBIKER magazín

Najnovšie články z kategórie Pp

Cestné bicykle s cenou okolo 4 500 € - kvalita TOP modelov v dostupnejšom kabáte PR článok

Cestné bicykle s cenou okolo 4 500 € - kvalita TOP modelov v dostupnejšom kabáte

V dnešnom predstavení si trochu priblížime niektoré cestné modely, ktoré už v podstate spadajú do kategórie „dream“. Od tých úplne najvyšších ich oddeľuje použitie rozdielnych komponentov, ale technológie spracovania rámov zostávajú väčšinou úplne rovnaké.
Špecificky ladené bicykle pre nežnejšie pohlavia PR článok

Špecificky ladené bicykle pre nežnejšie pohlavia

Ešte pred pár rokmi sa na ženy v cyklistike príliš nemyslelo a pod pojmom „ženský bike“ sa skrýval bežný model s kratším predstavcom, prípadne v inej farbe. Dnes je situácia poriadne odlišná a takmer každý výrobca ponúka bicykle so špecifickou geometriou, pružením a komponentami.
Gravel a endurance – synonymá pre novú vlnu cesťákov PR článok

Gravel a endurance – synonymá pre novú vlnu cesťákov

Kategória gravel, prípadne špeciálne konštruovaných cestných bicyklov pre maximálne pohodlie, naberá na popularite. Nie je sa čomu diviť, keďže dokážu ponúknuť niečo takpovediac z oboch svetov a pre mnohým môžu byť skutočne ideálnym spoločníkom.
Celoodpružené bicykle okolo 4 500 € - takmer dokonalý stroj pre náročný terén PR článok

Celoodpružené bicykle okolo 4 500 € - takmer dokonalý stroj pre náročný terén

Nie všetci majú záujem na bicykli naháňať sekundy a výškové metre. Väčším lákadlom je v prvom rade cesta nadol a čo najväčší pôžitok z agresívnej jazdy na trailoch a náročných singletrackoch. Lenže k nim je stále potrebné sa dostať vlastnými silami.
Zopár tipov na menšie darčeky PR článok

Zopár tipov na menšie darčeky

Vianoce sa pomaly blížia a kopec z vás určite premýšľa nad nejakým darčekom. Ak máte v rodine cyklistu/cyklistku, máte situáciu celkom jednoduchú, pretože v tomto segmente sú možnosti takmer nekonečné. Prinášame teda zopár tipov a medzi nimi nechýbajú ani menej nákladné produkty, ktoré určite potešia a prídu vhod.
Rukavice určené špeciálne do zimných podmienok PR článok

Rukavice určené špeciálne do zimných podmienok

O tom, ako dlho zostaneme v zime na bicykli vonku, veľmi často rozhodujú naše periférie, teda prsty. Kvalitné zimné rukavice umožnia zostať v sedle poriadne dlhú dobu, aj keď teplota výrazne klesne, takže ich vhodnému výberu sa oplatí venovať pozornosť.
Cestné bicykle do 2 000 € – vstupná brána do sveta cestnej cyklistiky PR článok

Cestné bicykle do 2 000 € – vstupná brána do sveta cestnej cyklistiky

Bicykle v cene do 2 000 € sú takou vstupnou bránou do sveta kvalitných cestných strojov. Taktiež je to ideálna hranica na každodenného tréningového spoločníka a hltača kilometrov. V dnešnom článku si trochu predstavíme, čo nám výrobcovia dokážu v tejto kategórii ponúknuť.
Elektrobicykle – keď už ani trail a náročný terén nie je prekážka PR článok

Elektrobicykle – keď už ani trail a náročný terén nie je prekážka

Elektrobicykle sa stali postupne stabilnou súčasťou ponuky. Vývoj ale pokračuje a zďaleka sa už nejedná len o stroje určené na rýchlejšie presuny po ceste, dochádzanie do práce alebo nákupy. Ich cieľom je čoraz viac priblížiť odľahlejšie chodníčky a traily aj výkonnostne menej zdatným jazdcom.
HT bicykle okolo 2 000 € - rozumná cena a dobrá výbava PR článok

HT bicykle okolo 2 000 € - rozumná cena a dobrá výbava

Asi najviac populárnou kategóriou bicyklov sú tie v cene okolo 2000 €. V prípade HT, teda tých s pevnou zadnou stavbou, už môžeme hovoriť ako o vstupe do sveta ľahkých, tuhých a veľmi dobre vybavených strojov, kde výrobcovia mohli prostriedky použiť na kvalitnú výbavu a stiahnuť hmotnosť na rozumnú úroveň.
Celoodpružené bicykle 2017 v cene okolo 3 000 € PR článok

Celoodpružené bicykle 2017 v cene okolo 3 000 €

Okolo cenovej hladiny 3000 € už začína byť situácia na poli celoodpružených bickyklov (FS) veľmi zaujímavá. Hmotnosť ide dole a nechýbajú ani sofistikované riešenia, ktoré dokážu správanie biku ľahko prispôsobiť rôznym situáciám. Či už sa jedná o športové náčinie alebo poriadny trailbike...
Rukavice, čiapky a ponožky na prechodné obdobie PR článok

Rukavice, čiapky a ponožky na prechodné obdobie

Nenápadnými, ale veľmi dôležitými doplnkami sú tie, ktoré chránia naše periférie, teda čiapky, rukavice a ponožky. Najmä s príchodom jesene na ne netreba zabúdať a možno vás inšpiruje niekoľko zaujímavých tipov.
Zaujímavé doplnky a tuning PR článok

Zaujímavé doplnky a tuning

Tohtoročná sezóna sa nám pomaly neúprosne končí a so skracovaním dĺžky slnečného svitu a poklesu vonkajšej teploty tak máme viac času na nekonečný bikerský kolobeh - a to servisovanie a vylepšovanie bicyklov počas dlhých zimných mesiacov. Ako inšpiráciu vám ponúkame drobnú ochutnávku vybraných dielov a vychytávok stojacich za povšimnutie.
Formulár sa odosiela
keyboard_arrow_up