Zážitky, inšpirácie, návody
MTBIKER magazín

Najnovšie články z kategórie Preteky

Pred Amstel Gold Race favorizujú najmä Petra Sagana

Pred Amstel Gold Race favorizujú najmä Petra Sagana

Slovenského cyklistu Petra Sagana čaká jeden z ďalších vrcholov jarnej časti sezóny, v nedeľu sa postaví na štart pretekov Amstel Gold Race. Najväčšie cyklistické podujatie v Holandsku púta pozornosť, trať každoročne lemujú desaťtisíce divákov. Sagan prichádza na preteky v provincii Limburg v pozícii najväčšieho favorita. Na 47. ročníku najmladšej veľkej klasiky sa chce jazdec tímu Cannondale presadiť a môže sa po nej vrátiť na prvé miesto rebríčka UCI, o ktoré ho pred týždňom na Paríž - Roubaix pripravil Fabian Cancellara. V predbežnej štartovej listine figuruje aj meno Petra Velitsa z Omega Pharma-Quick Step.
V pretekoch nádejí tituly pre Cinka a Neffovú

V pretekoch nádejí tituly pre Cinka a Neffovú

Výsledky piatkových pretekov v cross country na majstrovstvách sveta v horskej cyklistike v rakúskom Saalfeldene:

Mladí Slováci sa nepresadili

Mladí Slováci sa nepresadili

Súhrn výsledkov majstrovstiev Európy mužov do 23 rokov a juniorov v cestnej cyklistike v holandskom Zeelande:

Mládežnícke medzinárodné cyklistické preteky Regiónom nitrianskeho kraja PR článok

Mládežnícke medzinárodné cyklistické preteky Regiónom nitrianskeho kraja

V dňoch 30.6.-1. júla zorganizoval Cyklo Klub Nitra v okolí Nitry 6. ročník medzinárodných mládežníckých etapových cyklistických pretekov REGIÓNOM NITRIANSKEHO KRAJA.
Cavendish a Adlingtonová Športovcami roka vo V. Británii

Cavendish a Adlingtonová Športovcami roka vo V. Británii

Cyklista Mark Cavendish získal v stredu ocenenie Športovec roka vo Veľkej Británii, ktoré každoročne udeľujú zástupcovia Asociácie britských športových novinárov (SJA). V kategórií žien sa na prvom mieste v ankete umiestnila Rebecca Adlingtonová, ktorá je svetovou šampiónkou v plávaní na 800 m voľným spôsobom.
Vinokurov na kandidátke do kazašských volieb

Vinokurov na kandidátke do kazašských volieb

Alexander Vinokurov sa síce nedávno rozhodol pokračovať v kariére profesionálneho cyklistu, ale nebráni sa ani politickej dráhe. V piatok zverejnila kazašská vládna strana Nur Otan svoju kandidátku do parlamentných volieb a medzi nováčikmi figuruje aj Vinokurov či dcéra prezidenta krajiny Nursultana Nazarbajeva.
Vinokurov pokračuje v kariére

Vinokurov pokračuje v kariére

Kazašský cyklista Alexander Vinokurov napokon neukončí kariéru a bude súťažiť aj v roku 2012. Po páde na júlovej Tour de France naznačil najlepší kazašský jazdec histórie, že to boli posledné preteky jeho kariéry. Po vyliečení sa chcel rozlúčiť na októbrových pretekoch Okolo Lombardie, ale napokon svoj názor zmenil.
Dohňany: V sobotu tituly pre Kerschbaumera a Bressetovú

Dohňany: V sobotu tituly pre Kerschbaumera a Bressetovú

Majsterkou Európy v cross country horských cyklistov sa pre rok 2011 stala v kategórii žien do 23 rokov Julie Bressetová. Francúzska reprezentantka predstihla v cieli kontinentálneho šampionátu v slovenských Dohňanoch Britku Annie Lastovú o 52 s, bronzovej Nórke Elisabeth Sveumovej "nadelila" 3:53 min. V štartovom poli sa predstavili aj dve Slovenky: Michaela Maláriková obsadila 22. miesto, Monika Kadlecová skončila na 26. pozícii.
MS: Tituly v XCM pre Sausera a Langvadovú

MS: Tituly v XCM pre Sausera a Langvadovú

Majstrami sveta v cross country maratóne horských cyklistov sa v talianskom stredisku Montebelluna stali Švajčiar Christoph Sauser a Dánka Annika Langvadová. Medzi mužmi si striebro vybojoval Jaroslav Kulhavý z Česka, bronz získal Talian Mirko Celestino. V ženskej kategórii putuje strieborná medaila do Nemecka zásluhou Sabine Spitzovej a bronz získala Esther Süssová zo Švajčiarska. Slováci na tomto podujatí neštartovali.
Lapierre Fatranský MTB Maratón

Lapierre Fatranský MTB Maratón

V sobotu 4. júna sa v Stráňavách uskutočnil, medzi bajkermi veľmi obľúbený Fatranský maratón. Akcia je zaradená do domácej Cyklomaratónskej série a do spoločnej česko-slovenskej Valašsko-považskej série. Hlavný organizátor Ľuboš Terry Dupkala svojou povestnou kosťou z mamuta a intenzívnym búchaním o plech opäť vybavil počasie, takže sa mohlo všetkých 783 štartujúcich dosýta vymaratónovať.
MSR XCM Pravenec

MSR XCM Pravenec

V sobotu 14. mája sa uskutočnili v Pravenci otvorené majstrovstvá SR v MTB maratóne. Organizačné skúsenosti chalanov z cyklistického klubu v Pravenci, po týždni opäť ideálne bajkerské počasie a kompletná slovenská maratónska špička v podobe Milana Barényiho, Michla Lamiho, Rada Bíroša a účasť českého borca Karla Hartla boli zárukou kvalitného podujatia. Organizátori si pre štartujúcich pripravili trať dlhú 87 kilometrov so zaujímavou XC pasážou, ktorá preverila technické schopnosti všetkých bajkerov.
Lapierre Fatranský MTB Maratón

Lapierre Fatranský MTB Maratón

Cyklopozitív klub zo Žiliny vás pozýva na 6. ročník MTB maratónu v Stráňavách pri Žiline. Odštartované bude 4.6.2011 na 3 trate: 76, 50 a 27,5 km. Do 28.5 máte možnosť prihlásiť sa na maratón so zvýhodneným štartovným, tak sa poponáhľajte! Informácie v článku.
Formulár sa odosiela
keyboard_arrow_up