Zážitky, inšpirácie, návody
MTBIKER magazín

Najnovšie články z kategórie Vysledky

Slovenský pohár v XCM – zhrnutie prvej časti sezóny

Slovenský pohár v XCM – zhrnutie prvej časti sezóny

Po dlhých rokoch úpadku sa tento rok konečne podarilo naštartovať kvalitný seriál pretekov v MTB maratóne pod záštitou Slovenského zväzu cyklistiky. Pretekári kategórie Elite už nie sú miešaní s hobíkmi ale majú vlastnú kategóriu, čo je prvý krok vpred. Všetci registrovaní pretekári majú zároveň zúčastneným organizátorom, pre najlepších v konečnom hodnotení sú garantované finančné odmeny. Pretekári sú takto viacej motivovaní, aby sa stali registrovanými členmi zväzu cyklistiky.
Majstrovstvá sveta v MTB XCM

Majstrovstvá sveta v MTB XCM

Len týždeň po vynikajúcom 10. mieste na ME cross-country dosiahol Michal Lami ďalší výborný výsledok. Na Majstrovstvách sveta v MTB maratóne v rakúskom Kirchbergu prišiel do cieľa na 15.
mieste, keď zdolal mnoho špecialistov na maratóny zo svetovej špičky. Michal sa viac venuje pretekom XCO a v tejto sezóne to bol len jeho 2. maratónsky štart.
Michal Lami v TOP 10 na Majstrovstvách Európy MTB XCO

Michal Lami v TOP 10 na Majstrovstvách Európy MTB XCO

Vynikajúci výsledok dosiahol slovenský reprezentant Michal Lami, keď sa na Majstrovstvách Európy v švajčiarskom hlavnom meste Berne umiestnil v najprestížnejšej kategórii Muži Elite na 10. mieste. Na pretekoch, kde s výnimkou Jaroslava Kulhavého,(cestné majstrovstvá Slovenska a Česka v Dubnici), štartovala kompletná európska špička, dokázal predstihnúť množstvo pretekárov zvučných mien a dosiahol doteraz svoj najväčší športový úspech.
Fotogaléria z časovky juniorov, junioriek a žien na MSR v cestnej cyklistike

Fotogaléria z časovky juniorov, junioriek a žien na MSR v cestnej cyklistike

Fotogaléria z úvodného dňa spoločných majstrovstiev SR a ČR v cestnej cyklistike. Ako prvá bola na programe časovka kategórie juniori, juniorky, ženy. S traťou v okolí Novej Dubnice a tropickým počasím sa najlepšie vysporiadal SCHLEGEL Michal v kategórii juniorov, DRAHOTOVÁ Aneška za juniorky a SÁBLÍKOVÁ Martina za kategóriu ženy Elite.
Okolo Švajčiarska - Sagan víťazom 8. etapy, Velits siedmy

Okolo Švajčiarska - Sagan víťazom 8. etapy, Velits siedmy

Slovák Peter Sagan z tímu Cannondale sa časom 4:33:26 h stal víťazom sobotňajšej 8. etapy cyklistických pretekov Okolo Švajčiarska, ktorá viedla zo Zernezu do Bad Ragazu a merala 180,5 km. Dvadsaťtriročný Žilinčan v záverečnom špurte triumfoval pred Danielem Bennatim, Philippem Gilbertom a Michaelom Albasinim. Sagan sa predtým tešil z prvenstva aj v tretej etape.
Sagan skončil v 6. etape na piatej priečke

Sagan skončil v 6. etape na piatej priečke

Meilen/Bratislava (kor) - Slovenský cyklista Peter Sagan obsadil vo štvrtkovej 6. etape na pretekoch Okolo Švajčiarska piate miesto. Prvenstvo si odniesol domáci jazdec z tímu RadioShack Leopard Grégory Rast pred Austrálčanom Mathewom Haymanom a Rusom Alexandrom Kolobňovom.
SLOVÁCI ÚSPEŠNÍ NA PRETEKOCH V RAKÚSKU

SLOVÁCI ÚSPEŠNÍ NA PRETEKOCH V RAKÚSKU

V nedeľu 9.6. sa na pretekoch kategórie UCI C1 vo Winhaag bei Perg v Rakúsku všetci traja zúčastnení slovenskí pretekári umiestnili v bodovanej prvej pätnástke.
Sagan v prológu Okolo Švajčiarska na 40. mieste

Sagan v prológu Okolo Švajčiarska na 40. mieste

Quinta/Bratislava (kor) - Prvá etapa pretekov Okolo Švajčiarska odštartovala prológom (8,1 km) na juhu v mestečku Quinta. V minútoovm intervale postupne vybehlo na trať 166 cyklistov a neskôr robil jazdcom problémy silný protivietor. Víťazom a najrýchlejším sa stal Austrálčan Cameron Meyer časom 00:09:39 z tímu GreenEDGE, ktorý si na pódiu symbolicky obliekol všetky tri dresy...Druhý skončil Terpstra, tretí Haussler. Slovenský cyklista Peter Sagan stratil v cieli 34 sekúnd a napokon obsadil 40. miesto.
Janíčková potvrdila pozíciu svetovej jednotky

Janíčková potvrdila pozíciu svetovej jednotky

Slovenská reprezentantka v cyklotriale Tatiana Janíčková potvrdila aj na pretekoch Svetového pohára v poľskom Walbrzychu pozíciu svetovej jednotky. Minuloročná majsterka Európy triumfovala pred Nemkou Rominou Fixovou a krajankou Kristínou Sýkorovou. Janíčková nazbierala na jednotlivých sekciách 22 trestných bodov. Sýkorová sa vďaka tretej priečke posunula v renkingu UCI na 2. pozíciu.
1. kolo SP MTB XCO, XCE Albstadt, Nemecko

1. kolo SP MTB XCO, XCE Albstadt, Nemecko

Slovenská minivýprava bratov Lamiovcov sa zo Singenu presunula do neďalekého Albstadtu, kde tento víkend začala séria Svetového pohára MTB XCO a XCE.
Daždivé a pomerne chladné počasie, ktoré s výnimkou jedného dňa sprevádzalo celý ich pobyt v Nemecku, pravdepodobne prispelo k ich zdravotným problémom. Obaja bratia cez týždeň bojovali s vírusovým ochorením a v piatok nenastúpili na štart šprintov.
Sagan oslavoval desiate víťazstvo v Kalifornii i v sezóne

Sagan oslavoval desiate víťazstvo v Kalifornii i v sezóne

Slovenský cyklista Peter Sagan vyhral záverečnú 8. etapu pretekov Okolo Kalifornie, ktorá viedla zo San Francisca do Santa Rosy a merala 130,4 km. Jazdec tímu Cannondale zopakoval v cieľovom meste vlaňajšie prvenstvo. Vďaka víťazstvu na páske sa Sagan stal štvrtýkrát v rade najlepším mužom v súťaži šprintérov na podujatí Okolo Kalifornie. Dvadsaťtriročný Žilinčan vyhral na najprestížnejších zámorských pretekoch už desať etáp. Celkovým víťazom Okolo Kalifornie sa stal Tejay van Garderen, ktorý dosiahol najväčší úspech svojej doterajšej kariéry.
Sagan si po časovke v San Jose polepšil vo výsledkoch

Sagan si po časovke v San Jose polepšil vo výsledkoch

Slovenský cyklista Peter Sagan obsadil v šiestej etape - časovke na 31,6 km v San Jose na pretekoch Okolo Kalifornie 36. miesto a v celkovom poradí sa posunul na 37. pozíciu. Žilinčan v službách tímu Cannondale je lídrom súťaže šprintérov, v San Jose sa v jazde proti chronometru o body do tejto klasifikácie nebojovalo. V súboji o zelený dres má Sagan pred finálovým víkendom Okolo Kalifornie jednobodový náskok pred Američanom Tylerom Farrarom.
Formulár sa odosiela
keyboard_arrow_up