Zážitky, inšpirácie, návody
MTBIKER magazín

Najnovšie články z kategórie Vysledky

Peter Sagan deklasoval súperov v prológu na Okolo Alberty

Peter Sagan deklasoval súperov v prológu na Okolo Alberty

Slovenský cyklista Peter Sagan vyhral utorňajší večerný prológ na 7,3 km na pretekoch Okolo Alberty. Jazdec tímu Cannondale v Edmontone potvrdil, že mu krátke a technické časovky sedia. V uliciach mesta na trati s dvanástimi ostrými zákrutami, dlhším klesaním a kilometrovým ľahším stúpaním bol suverénny a súperov jasne zdolal.
Zjazd mužov ovládol domáci Greg Minnaar

Zjazd mužov ovládol domáci Greg Minnaar

Zlaté medaily si v záverečný deň majstrovstiev sveta v horskej cyklistike v juhoafrickom Pietermaritzburgu rozdelili reprezentanti štyroch krajín. V zjazde v nedeľu triumfovali domáci pretekár Greg Minnaar a Britka Rachel Athertonová, v cross country šprinte získali najcennejšie kovy Austrálčan Paul van der Ploeg a Švédka Alexandra Engenová.
V cross country zlato pre Schurtera

V cross country zlato pre Schurtera

Majstrami sveta v cross country horských cyklistov sa v juhoafrickom Pietermaritzburgu stali Švajčiar Nino Schurter a Francúzka Julie Bressetová. Dvadsaťsedemročný strieborný medailista z OH 2012 v Londýne o sedem sekúnd zdolal Nemca Manuela Fumica, tretí skončil s odstupom 21 sekúnd Španiel José Antonio Hermida Ramos. Olympijský víťaz Jaroslav Kulhavý z ČR obsadil piate miesto, Slováka Michala Lamiho klasifikovali na 26. pozícii.
Janíčková majsterkou sveta, Behro šiesty

Janíčková majsterkou sveta, Behro šiesty

Cyklotrialistka Tatiana Janíčková vybojovala pre Slovensko prvú zlatú medailu z tohtoročných majstrovstiev sveta v horskej cyklistike a cyklotriale v juhoafrickom Pietermaritzburgu. Devätnásťročná Slovenka triumfovala v pretekoch ženskej elity a potvrdila pozíciu najväčšej favoritky. Janíčková je rebríčkovou svetovou jednotkou v tejto disciplíne.
Ďalšie pódiové umiestnenie pre slovenskú reprezentáciu

Ďalšie pódiové umiestnenie pre slovenskú reprezentáciu

V sobotu 24.08.2013 sa v Ostrave na SP kat.C1 v MTB Cross country podaril husársky kúsok slovenským reprezentantom, ktorí sa postavili na stupne víťazov spolu s olympijským víťazom Jaroslavom Kulhavým. Na pretekoch sa zúčastnili pretekári s Ukrajiny, Rakúska, Maďarska, Poľska a domáceho Česka.
Vargovi sa v Štokholme opäť darilo

Vargovi sa v Štokholme opäť darilo

Slovenský reprezentant Richard Varga obsadil 7. miesto v siedmych pretekoch osemdielneho seriálu majstrovstiev sveta v triatlone v Štokholme. Vo švédskej metropole sa slovenskej jednotke darí, pred rokom sa tam dostal prvýkrát v seriáli MS do elitnej desiatky (9. miesto), teraz toto umiestnenie ešte vylepšil. Tento rok už bol Varga aj šiesty v rakúskom Kitzbüheli.
Peter Sagan vyhral ďalšiu etapu na USA Pro Challenge

Peter Sagan vyhral ďalšiu etapu na USA Pro Challenge

Slovenský cyklista Peter Sagan sa tretíkrát presadil v koncovke na tohtoročných pretekoch USA Pro Challenge. V sobotu vyhral 23-ročný jazdec tímu Cannondale 6. etapu z Lovelandu do Fort Collins, ktorá merala 185,4 km. V hromadnej koncovke opäť predviedol Sagan šprintérske kvality, takticky si počkal a na záverečných 100 metroch definitívne udrel.
Javorinská časovka 2013 PR článok

Javorinská časovka 2013

Propozície 26. ročníka Javorinskej časovky
Peter Sagan oslavoval druhý úspech v Colorade

Peter Sagan oslavoval druhý úspech v Colorade

Slovenský cyklista Peter Sagan dosiahol na pretekoch USA Pro Challenge druhé prvenstvo, keď sa presadil v záverečnom špurte stredajšej 3. etapy z Breckenridge do Steamboat Springs (170,4 km). Dvadsaťtriročný Žilinčan potvrdil víťazstvom postavenie lídra bodovacej súťaže. Sagan v koncovke zdolal Slovinca Luku Mezgeca, tretí finišoval Kanaďan Ryan Anderson. Majster SR v službách Cannondale dosiahol šestnásty etapový úspech v sezóne 2013.
Peter Sagan bol skvelý aj v kopcoch, skončil tretí

Peter Sagan bol skvelý aj v kopcoch, skončil tretí

Slovenský cyklista Peter Sagan predviedol ďalší výborný výkon a v náročnej 2. etape pretekov USA Pro Challenge z Aspenu do Breckenridge (202,9 km) finišoval na 3. mieste. Pelotón prišiel v utorok do cieľa v Breckenridge poriadne potrhaný. Z víťazstva sa tešil Švajčiar Mathias Frank z tímu BMC, ktorý o tri sekundy predstihol Austrálčana Lachlana Davida Mortona. Peter Sagan prišiel do cieľa s odstupom 14 sekúnd spoločne s Američanom Tejayom van Garderenom.
Ďalšie body do hodnotenia UCI na JBG-2 MTB RACE

Ďalšie body do hodnotenia UCI na JBG-2 MTB RACE

Ďalšie body do rangingu UCI získali v sobotu slovenskí reprezentanti na JBG-2 MTB RACE, pretekoch kategórie UCI C2 v Ustroni v Poľsku. V kategórii Muži Elite obsadil Michal Lami 2. miesto (20 bodov), Martin Haring 5. miesto (10 bodov) a Jozef Bebčák 10. miesto (1 bod). František Lami skončil v kategórii U23 na 2. mieste (6 bodov).
Michal Lami víťazom pretekov kategórie UCI C2 v Chorvátsku

Michal Lami víťazom pretekov kategórie UCI C2 v Chorvátsku

Slovenský reprezentant Michal Lami sa stal v nedeľu víťazom pretekov XCO Halicanum Trophy kategórie UCI C2 v chorvátskom Sv. Martin na Muri a pripísal si ďalších 30 bodov do rebríčka UCI.
Formulár sa odosiela
keyboard_arrow_up