Zážitky, inšpirácie, návody
MTBIKER magazín

Najnovšie články z kategórie Vysledky

Peter Sagan po roku vyhral úvod Troch dní v Belgicku

Peter Sagan po roku vyhral úvod Troch dní v Belgicku

Slovenský cyklista Peter Sagan potvrdil svoju výbornú formu a dominanciu v pelotóne aj v úvodnej etape pretekov Tri dni De Panne - Koksijde, ktorá viedla z Middelkerke do Zottegemu a merala 199,8 km. Dvadsaťtriročný jazdec tímu Cannondale zopakoval v prvej etape podujatia svoje víťazstvo z vlaňajška. V záverečnom súboji desaťčlennej skupiny zdolal Sagan Francúza Arnauda Demareho, na treťom mieste prišiel do cieľa Alexander Kristoff z Nórska. Za pódiom na 4. pozícii finišoval Sylvain Chavanel, ktorý v Belgicku obhajuje vlaňajšie prvenstvo.
Daniel Martin celkovým víťazom Okolo Katalánska

Daniel Martin celkovým víťazom Okolo Katalánska

Írsky cyklista Daniel Martin sa stal celkovým víťazom 93. ročníka pretekov Okolo Katalánska. Jazdec tímu Garmin-Sharp si v nedeľňajšej záverečnej 7. etape z El Vendrellu do Barcelony (122,2 km) napokon udržal vedúcu pozíciu. Celkovo druhý skončil Španiel Joaquim Rodríguez z Kaťuše a tretí bol Talian Michele Scarponi z tímu Lampre-Merida.
Peter Sagan víťazom belgickej klasiky Gent - Wevelgem

Peter Sagan víťazom belgickej klasiky Gent - Wevelgem

Slovenský cyklista Peter Sagan sa s veľkým náskokom stal víťazom nedeľňajšej klasiky Gent - Wevelgem (190 km) v Belgicku. Jazdec tímu Cannondale sa v záverečných metroch odpútal od vedúcej skupiny a do cieľa prišiel s 28-sekundovým náskokom pred druhým Borutom Božičom z Astany. Dvadsaťtriročný Žilinčan sa do tretice dočkal víťazstva na tohtoročných jednodňových pretekoch, predtým skončil druhý na Miláno - San Remo a E3 Harelbeke. Sagan sa triumfom udržal v čele rebríčka Medzinárodnej cyklistickej únie (UCI), na konte má 232 bodov.
Michael Kolář víťazom pretekov UCI Košice - Miškovec

Michael Kolář víťazom pretekov UCI Košice - Miškovec

Slovenský cyklista Michael Kolář z Dukly Trenčín - Trek sa stal víťazom sobotňajších pretekov Košice - Miškovec, ktoré boli súčasťou medzinárodného kalendára UCI a bojovalo sa na nich o body do kontinentálneho rebríčka. Po Petrovi Saganovi je druhým Slovákom, ktorý sa presadil v roku 2013 na pretekoch medzinárodného kalendára.
Gerrans triumfoval v 6. etape na Okolo Katalánska

Gerrans triumfoval v 6. etape na Okolo Katalánska

Austrálčan Simon Gerrans sa stal víťazom sobotňajšej 6. etapy cyklistických pretekov Okolo Katalánska, ktorá viedla z Almacelles do Valls a merala 178,7 km. Člen tímu Orica-GreenEdge ako prvý prešiel cieľom v hromadnom špurte v čase presne 4:00:00 h. Na čele celkového poradia je naďalej Ír Daniel Martin, druhý Joaquim Rodríguez zo Španielska zaostáva o 17 sekúnd. V nedeľu je na programe záverečná 7. etapa s cieľom v Barcelone a dĺžkou 122,2 km.
Kanaďan Parisien víťazom 5. etapy na Okolo Katalánska

Kanaďan Parisien víťazom 5. etapy na Okolo Katalánska

Kanaďan Francois Parisien sa stal víťazom piatkovej 5. etapy cyklistických pretekov Okolo Katalánska, ktorá viedla z Rialpu do Lleidy a merala 156 km. Parisien ako prvý prešiel cieľom v hromadnom špurte v čase 3:32:06 h. Na čele celkového poradia je naďalej Ír Daniel Martin, druhý Joaquim Rodríguez zo Španielska zaostáva o 14 sekúnd. V sobotu je na programe 6. etapa a podujatie vyvrcholí v nedeľu 7. etapou.
Peter Sagan druhý na prvej belgickej klasike

Peter Sagan druhý na prvej belgickej klasike

Slovenský cyklista Peter Sagan obsadil 2. miesto na ďalšom podujatí WorldTour - pretekoch E3 Harelbeke v Belgicku. Na 212 km trati sa presadil Švajčiar Fabian Cancellara, ktorý si vybojoval prvé víťazstvo od prológu na Tour de France 2012. Švajčiar v službách tímu RadioShack Leopard atakoval 30 km pred cieľom a postupne si na skupinu, v ktorej jazdil aj Peter Sagan, vypracoval minútový náskok. Ten si udržal až do cieľa a tešil sa z tretieho prvenstva v posledných štyroch ročníkoch týchto pretekov. Jeho víťaznú šnúru prerušil vlani Tom Boonen, ktorý tentoraz skončil siedmy.
Daniel Martin víťazom 4. etapy na Okolo Katalánska

Daniel Martin víťazom 4. etapy na Okolo Katalánska

Ír Daniel Martin sa stal víťazom štvrtkovej 4. etapy na cyklistických pretekoch Okolo Katalánska, ktorý na triumf pretavil samostatný únik. Víťaz zvládol trať z Llanars-Vall de Camprodon do Port Ainé-Rialp (217,7 km) za 6:02:40 h. Na druhom mieste skončil Španiel Joaquim Rodríguez a tretí bol Nairo Alexander Quintana Rojas z Kolumbie.
Quintana Rojas víťazom 3. etapy na Okolo Katalánska

Quintana Rojas víťazom 3. etapy na Okolo Katalánska

Kolumbijčan Nairo Alexander Quintana Rojas sa stal víťazom stredajšej 3. etapy na cyklistických pretekoch Okolo Katalánska. Dvadsaťtriročný jazdec tímu Movistar zvládol trať z Vidreres do Vallter 2000-Setcases (180,1 km) v čase 5:01:19 h, v záverečnom stúpaní ušiel vedúcej skupine. Na druhom mieste skončil Španiel Alejandro Valverde a tretí bol jeho krajan Joaquim Rodríguez. Obaja zaostali za víťazom o šesť sekúnd.
Varga vo svetovom rebríčku postúpil na 35. miesto

Varga vo svetovom rebríčku postúpil na 35. miesto

Slovenský reprezentant v triatlone Richard Varga obsadil v úvodných pretekoch novej edície Svetového pohára v austrálskom stredisku Mooloolaba 11. miesto a opäť si vylepšil svoju pozíciu vo svetovom rebríčku. Postúpil o jeden stupienok a je tridsiaty piaty. Na čele je stále trojnásobný víťaz SP a dvojnásobný majster sveta Španiel Javier Gómez, ktorý si ešte upevnil pozíciu prvenstvom v Mooloolabe.
Meersman zvíťazil aj v 2. etape Okolo Katalánska

Meersman zvíťazil aj v 2. etape Okolo Katalánska

Belgičan Gianni Meersman sa stal víťazom utorkovej 2. etapy na cyklistických pretekoch Okolo Katalánska, keď sa presadil v záverečnom špurte. Pre 27-ročného člena tímu Omega Pharma-Quick Step to bolo už druhé čiastkové prvenstvo na tomto podujatí, v pondelok vyhral aj úvodnú etapu.
Meersman víťazom 1. etapy Okolo Katalánska

Meersman víťazom 1. etapy Okolo Katalánska

Belgický cyklista Gianni Meersman z tímu Omega Pharma-Quick Step sa stal v čase 3:55:56 h víťazom pondelňajšej 1. etapy pretekov Okolo Katalánska zo seriálu WorldTour, ktorá sa konala v Calelle a merala 159,3 km. Dvadsaťsedemročný Meersman sa presadil v špurte 13-člennej skupiny, ktorá sa oddelila od pelotónu v záverečnom stúpaní.
Formulár sa odosiela
keyboard_arrow_up