Zážitky, inšpirácie, návody
MTBIKER magazín

Najnovšie články z kategórie Vysledky

Organizátorom TdF unikol program nasledujúceho ročníka

Organizátorom TdF unikol program nasledujúceho ročníka

Organizátori prestížnych cyklistických pretekov Tour de France v pondelok omylom na chvíľku zverejnili itinerár budúcoročnej edície TdF. Program bol prístupný na viacerých stránkach, po krátkom čase však zo všetkých táto informácia zmizla. Organizátori odmietli celú záležitosť komentovať.
Sagan v rebríčku UCI na 21. mieste

Sagan v rebríčku UCI na 21. mieste

Slovenský cyklista Peter Sagan je v najnovšom vydaní rebríčka UCI po vystúpení na pretekoch Okolo Pekingu na 21. priečke. V Číne si 21-ročný jazdec Liquigasu vybojoval 4 body do rebríčka, oproti poslednému vydaniu spred majstrovstiev sveta si pohoršil o jednu priečku. Slováci sa chceli na Okolo Pekingu priblížiť k ďalších miestenkám na olympijské hry.
V Rakovej triumf Gavendu

V Rakovej triumf Gavendu

Výsledky pretekov 3. kola Slovenského pohára v cyklokrose v Rakovej:

Muži: 1. Róbert Gavenda KDL Landbouwkrediet) 54:01 min, 2. Milan Barényi (Trek KCK Oslany) +42 s, 3. Ján Nesvadba (Madeta-Fittness/Specialized) +1:16 min, 4. Martin Haring (CK Banská Bystrica) +1:27, 5. Tomáš Medek (Madeta-Fittness/Specialized) +1:27, 6. Róbert Glajza (CK Banská Bystrica) +2:25
Na Okolo Pekingu triumf Martina, Saganovci ukončili sezónu

Na Okolo Pekingu triumf Martina, Saganovci ukončili sezónu

Celkovým víťazom etapového cyklistického podujatia Okolo Pekingu sa stal favorizovaný Nemec Tony Martin pred britskou dvojicou - David Millar a Chris Froome. Zo Slovákov sa najvyššie umiestnil Peter Velits, ktorý bol 60. a za Martinom zaostal o 4:25 min. Petra Sagana klasifikovali na 110. priečke (+14:28) a Juraj Sagan je 136. (+15:58).
Ironman: víťazstvá Alexandra a Wellingtonovej

Ironman: víťazstvá Alexandra a Wellingtonovej

Víťazmi 35. majstrovstiev sveta v ironman triatlone sa stali na Havajských ostrovoch Craig Alexander a Chrissie Wellingtonová. Tridsaťosemročný Austrálčan zvládol mimoriadne náročnú trať (plávanie 3,86 km, cyklistika 180,25 km a maratón) v novom rekorde za 8:03:56 h a získal svoj už tretí titul šampióna.
Okolo Pekingu - Sagan druhý v 4. etape

Okolo Pekingu - Sagan druhý v 4. etape

Slovenský cyklista Peter Sagan obsadil v 4. etape pretekov Okolo Pekingu, ktorá merala 189,4 km a jej finiš bol v areáli vodných športov kde sa na OH 2008 tešili z triumfov slalomári Michal Martikán, Elena Kaliská a bratia Hochschornerovci, výbornú druhú priečku. Víťazom etapy sa stal Saganov tímový kolega zo stajne Liquigas-Cannondale Elia Viviani časom 4:09:08 h, tretí bol Argentínčan Juan Jose Haedo.
Na Okolo Pekingu Slováci v piatok zaostali

Na Okolo Pekingu Slováci v piatok zaostali

Írsky cyklista Nicholas Roche (Ag2r) sa stal víťazom 3. etapy cyklistických pretekov Okolo Pekingu, ktorá viedla z Men Tchou Kou do Jong Ningu a merala 162 km. Roche sa presadil pred krajanom Philipom Deignanom (RadioShack) a Britom Chrisom Froomom (Sky). Lídrom pretekov ostal aj naďalej Nemec v službách HTC - Highroad Tony Martin. Trio Roche, Deignan a Froome sa dostalo pred pelotón v záverečnom stúpaní asi 15 km pred cieľom a svoj mierny náskok si udržalo až do cieľa.
Na slávny Ironman na Havaji aj kvarteto Slovákov

Na slávny Ironman na Havaji aj kvarteto Slovákov

Slávny Ironman (3,8 km plávanie - 180 km cyklistika - 42,195 km beh) na Havajských ostrovoch napíše v sobotu 8. októbra už svoju 33. kapitolu. Na preteky, ktoré majú štatút majstrovstiev sveta v dlhom triatlone, sa kvalifikovalo 1967 pretekárov, ktorí sa o 6.30 h miestneho času (18.30 SELČ) vrhnú do vĺn Tichého oceána, aby tam absolvovali plaveckú časť pretekov, potom ich čaká náročných 112 míľ (180 km) na bicykloch a na záver klasický bežecký maratón (42 195 m).
Peter Sagan v 2. etape Okolo Pekingu na 19. mieste

Peter Sagan v 2. etape Okolo Pekingu na 19. mieste

Austrálčan Heinrich Haussler zvíťazil v 2. etape cyklistických pretekov Okolo Pekingu, ktorá viedla od Olympijského štadióna Vtáčie hniezdo do štvrti Men Tou Kou a merala 137 km. V hromadnom špurte celého pelotónu zdolal Haussler Rusa Denisa Galimzianova a Holanďana Thea Bosa. Lídrom pretekov aj naďalej ostal Nemec Tony Martin.
Martin víťazom časovky na Okolo Pekingu

Martin víťazom časovky na Okolo Pekingu

Nemec Tony Martin potvrdil pozíciu favorita a vyhral úvodnú časovku na 11,3 km na cyklistických pretekoch Okolo Pekingu. Trať od Olympijského štadióna Vtáčie hniezdo k olympijskému plaveckému areálu Vodná kocka zvládol za 13:33 min, teda o 17 sekúnd rýchlejšie ako Brit David Millar. Tretí skončil ďalší britský cyklista Alex Dowsett. Z tria Slovákov si na trati časovky najlepšie počínal Peter Velits.
Majster sveta Cavendish zatiaľ stále bez zmluvy

Majster sveta Cavendish zatiaľ stále bez zmluvy

Otázka nového tímu pre majstra sveta v cyklistike Marka Cavendisha je stále otvorená. Družstvo HTC-Highroad, za ktorý Brit doteraz jazdil, po sezóne končí a rodák z ostrova Man si zatiaľ nové nenašiel. Cavendisha spájali s tímami Sky a Omega Pharma-Quick Step, zatiaľ sa však ani s jedným nedohodol.
Saganovci a P. Velits v Pekingu aj o miestenky na OH 2012

Saganovci a P. Velits v Pekingu aj o miestenky na OH 2012

Slovenskí cyklisti Peter a Juraj Saganovci a Peter Velits sa od stredy do nedele pokúsia v čínskom Pekingu o vybojovanie ďalších miesteniek pre Slovensko na olympijské hry do Londýna 2012. Slovenskí cyklisti majú zatiaľ istotu jedného účastníka olympijských pretekov, stále však majú šancu vybojovať ďalšie tri miesta.
Formulár sa odosiela
keyboard_arrow_up