Zážitky, inšpirácie, návody
MTBIKER magazín

Najnovšie články z kategórie Cyklistika

Slovenské tituly v časovke pre Polievku a Števkovú

Slovenské tituly v časovke pre Polievku a Števkovú

Majstrom Slovenska v cyklistickej časovke sa na spoločnom česko-slovenskom šampionáte v Šumperku stal Pavol Polievka. Štyridsaťdvaročný cyklista Trek KCK Oslany absolvoval náročnú 44 km dlhú trať za 1:08:29 h a v hodnotení majstrovstiev Slovenska bol o 1:04 min rýchlejší ako Roman Broniš zo Sparty Praha. Bronz si vybojoval Róbert Nagy z Dukly Trenčín Merida.
160 km/h dole sopkou na biku?

160 km/h dole sopkou na biku?

Prečo nie? Ak na to máte gu..ráž a máte k dispozícii sopku, alebo iný, viacmenej rovný, 45 stupňový svah a kvalitný DH bike, môžete skúsiť pokoriť rekord, ktorý koncom mája vytvoril Markus Stockl z MS-Evil Racing.
BikeJam Kuchyňa 2011

BikeJam Kuchyňa 2011

Prvý ročník 3 dňového bike festivalu sa začína už v piatok v Kuchyni na Záhorí. V programe je piatkové XC (až do noci), sobotný MTB maratón a nedeľný triatlon, prípadne pohodový MTB výjazd.
Zdravotný stav športovcov a preventívne prehliadky

Zdravotný stav športovcov a preventívne prehliadky

Milí športovci, vzhľadom k tomu, že sa pohybujem aj pracovne aj ako hobbík (alebo hobbíčka...:-) ) pri športe, nedá sa mi nevyjadriť aj k zdravotnému stavu športovcov a hlavne prevencii, na ktorú sa mi zdá veľa športovcov zabúda.....
Cyklobus už aj v Dunajskej Strede PR článok

Cyklobus už aj v Dunajskej Strede

Mesto Dunajská Streda a SAD Dunajská Streda, a.s. sa rozhodlo vyjsť v ústrety cyklistom a vytvorili na trase Dunajská Streda – Gabčíkovo autobusovú cyklolinku. Špeciálne upravený cyklobus bezpečne dopraví cyklistov, turistov a korčuliarov zo zastávky pri mestskom úrade Dunajská Streda na cyklotrasy začínajúce pri vodnom diele Gabčíkovo.
Slovenský pohár DH - Jasná

Slovenský pohár DH - Jasná

Názov pretekov: DH Jasna

Usporiadateľ: Slovenský zväz cyklistiky

Organizátor: TMR a.s. – TATRYmotion, Demänovská Dolina

Termín konania: Nedeľa 19.6.2011
Keď sa musí jazdiť v cyklistickom pruhu

Keď sa musí jazdiť v cyklistickom pruhu

... tak sa proste musí jazdiť v cyklistickom pruhu... Video po anglicky
SP: Polc v zjazde na 35. mieste

SP: Polc v zjazde na 35. mieste

Slovenský reprezentant Filip Polc obsadil v nedeľňajšom finále zjazdu na pretekoch Svetového pohára horských cyklistov v rakúskom Leogangu 35. miesto. Za víťazným Američanom Aaronom Gwinom zaostal slovenský pretekár o viac ako 18 sekúnd. Druhé miesto obsadil Brit Gee Atherton, tretie Juhoafričan Greg Minnaar. Medzi ženami triumfovala Floriane Puginová z Francúzska pred dvojicou Britiek Rachel Athertonovou a Tracy Moseleyovou.
Skvelé: Sagan vo Philadelphii druhý

Skvelé: Sagan vo Philadelphii druhý

Slovenský cyklista Peter Sagan (21) pokračuje v profesionálnom pelotóne naďalej vo výborných výkonoch. V nedeľu finišoval druhý na 251 km dlhých pretekoch Philadelphia International Championship 2011 v USA, ktoré sú zaradené do kategórie HC kalendára UCI.
Kalús juniorským majstrom Európy

Kalús juniorským majstrom Európy

Slovenský reprezentant Tomáš Kalús sa stal vo švédskom Björkviku majstrom Európy v cyklotriale v kategórii juniorov. Na európskom šampionáte bol vo svojej kategórii suverénny, na jednotlivých sekciách nazbieral šesť trestných bodov. Úspech slovenských farieb medzi juniormi zvýraznil 3. miestom Ladislav Jánoška.
Fort William: Filip Polc 34. v DH

Fort William: Filip Polc 34. v DH

Slovenskému reprezentantovi v horskej cyklistike Filipovi Polcovi sa nedarilo v nedeľňajšom zjazde na pretekoch Svetového pohára v britskom stredisku Fort William. Dvadsaťdeväťročný člen tímu MS Evil Racing skončil s takmer 13-sekundovým mankom na víťazného Juhoafričana Grega Minnaara na 34. mieste. Medzi ženami triumfovala Tracy Moseleyová z Veľkej Británie.
SP XC: V Offenburgu víťazstvá Francúzov

SP XC: V Offenburgu víťazstvá Francúzov

Víťazmi nedeľňajších pretekov Svetového pohára horských cyklistov sa v nemeckom Offenburgu stali Francúzi Julien Absalon a Julie Bressetová. Nedarilo sa Slovákom, keď Michal Lami skončil medzi mužmi na 54. mieste, Janka Števková obsadila 37. pozíciu.
Formulár sa odosiela
keyboard_arrow_up