Zážitky, inšpirácie, návody
MTBIKER magazín

Najnovšie články z kategórie Cyklistika

Pčolovi sa vlastný svetový rekord nepodarilo prekonať

Pčolovi sa vlastný svetový rekord nepodarilo prekonať

Popradčan Štefan Pčola sa v pondelok pokúsil prekonať svetový rekord v jazde na zadnom kolese bicykla
Prvá verejná cyklistická zjazdová trať Rohatka

Prvá verejná cyklistická zjazdová trať Rohatka

Prvotná história zjazdu v Bratislave na Slovensku sa začala písať v lokalite Železná Studnička – Kamzík v lete 1997 keď dvaja nadšenci prezývaní „Roháč“ a „Kačica“ začali stavať zjazdovú trať, ktorá dostala neoficiálny názov – Rohatka. Ten istý rok na jeseň sa konali na Rohatke prvé neoficiálne preteky v zjazde a o rok neskôr sa Rohatka počítala do seriálu Slovenského pohára. Po roku 2001 nastal útlm aktivít na tejto trati. Neskôr v roku 2004 vzniklo občianske združenie Slobodný Bajker, ktoré s podporou Mestských Lesov v Bratislave začalo s legalizáciou Rohatky.
Klenovský Vepor + foto

Klenovský Vepor + foto

Nie je to síce veľa km,ale o to je to náročnejšie.
Trasa začína v obci Kokava nad Rimavicou,aj keď niektorí bikeri to začínajú až v Lučenci,ale my musíme brať ohľad aj na to,že s nami ide aj jedna slečna a pár bikerov s menšou výdržou a tak to rozpumpujeme až v tej Kokave.
Po asfaltke sa dostávame cez obec Utekáč a jej priľahlé "dedinky"(Salajka,Havrilovo...) až ku odbočke na červenú značku,asi 5km pred obcou Sihla.Tu odbáčame...
Interbike 2005 - 2 z 2

Interbike 2005 - 2 z 2

2. časť fotoreportu z výstavy Interbike 2005 v Las Vegas...
Interbike 2005 - 1 z 2

Interbike 2005 - 1 z 2

Takmer 90 fotiek rozdelených do 2 článkov z bikovej výstavy v Las Vegas - Interbike 2005 od MooBa, ktorý si tam na otočku zaletel :). Nuž, rád by som sa tam bol pozrieť, také veci sa v Európe veru nevidia...
Via Carpathia DOWNHILL RIDE 2005 Podkonice - POKEC + SÚŤAŽ!

Via Carpathia DOWNHILL RIDE 2005 Podkonice - POKEC + SÚŤAŽ!

V sobotu 17.9.2005 sa v Podkoniciach po piaty raz konalo Finále Slovenského pohára v zjazde na horských bicykloch s medzinárodnou účasťou. Počasie dosť narušilo priebeh pretekov, ale aj napriek tomu boli super! Toľko "povinný" úvod a teraz poďme k veci...
Finále SP DH Podkonice oficiálne + výsledky

Finále SP DH Podkonice oficiálne + výsledky

Český reprezentant Vlastimil Hynčica sa stal víťazom medzinárodného finále Slovenského pohára v zjazde na horských bicykloch, ktoré sa uskutočnilo v sobotu v Podkoniciach pri Banskej Bystrici. V daždivom počasí na náročnej 1920 m dlhej trati s prevýšením 336 m zdolal v jedinej finálovej jazde o takmer sekundu slovenskú jednotku Filipa Polca, tretí najrýchlejší v cieli z rekordného, vyše 150-členného súťažného poľa pretekárov z Česka, Poľska, Maďarska a Slovenska bol poľský reprezentant Maciej Jodko. V kategórii žien najrýchlejšie zvládla nástrahy zjazdovej trate z kopca Pleše do centra Podkoníc Slovenka Katarína Šišková pred poľskou jazdkyňou Annou Sojkovou a ďalšou slovenskou pretekárkou Helenou Boškovou.
Finále Slovenského pohára MTB XC 2005

Finále Slovenského pohára MTB XC 2005

R O Z P I S
Finále Slovenského pohára MTB Cross-country 2005
6. kolo SP - Kláštor pod Znievom v nedeľu 18.septembra 2005.
RIDE 2005 - Pozvánka na Finále SP, DH Camp & Fotoškolu v Podkoniciach

RIDE 2005 - Pozvánka na Finále SP, DH Camp & Fotoškolu v Podkoniciach

Vyvrcholenie Slovenskej DH sezóny v Podkoniciach sa blíži!
Informácie o Finále Slovenského pohára, o DH tréningovom campe
a o Fotoškole nájdete v tejto pozvánke
Oderská mlýnice České spořitelny 2005

Oderská mlýnice České spořitelny 2005

Milí sportovní přátelé,
dovolte, abychom Vás pozvali na pátý ročník mezinárodního závodu horských kol Oderská mlýnice České spořitelny 2005. Také letošní rok se ponese v duchu příjemných změn, ze kterých vybíráme například účast polských a slovenských závodníků, zrychlenou prezentaci pro držitele čipové karty seriálu Kolo pro život, na čipy již nebudeme vybírat zálohu 500 Kč, originální tričko s logem závodu pro každého předem přihlášeného účastníka, profesionální zábrany na přesné vymezení startovních kójí, opět nebude chybět živá rocková muzika - pro velký úspěch jsme znovu pozvali partu mladých kluků, kteří si říkají NEVÍM, ale ti z vás, kteří je viděli loni, už ví ... a taky vědí, že opět potkají na startu přední české reprezentanty.
Oxygen Planet Bikes DH 2005 + foto

Oxygen Planet Bikes DH 2005 + foto

Sportovní klub PLANET BIKES Vsetín pořádá ve dnech 27.-28.srpna 2005 první ročník OXYGEN PLANET BIKES DOWNHILL – sjezdové závody horských kol na nově vybudované sjezdové trati v areálu sjezdovky RAZULA ve Velkých Karlovicích. (je to pár kilometrov od SR-ČR hraničného priechodu Makov pri Žiline)
SP 4X: Polc vo svetovej konkurencii opäť bodoval

SP 4X: Polc vo svetovej konkurencii opäť bodoval

Najúspešnejší slovenský horský cyklista Filip Polc opäť potvrdil svoju príslušnosť k svetovej zjazdárskej špičke, keď v pretekoch 7. kola Svetového pohára v talianskom horskom stredisku Pila Vallée d'Aoste obsadil vo "four crosse" ôsme miesto. Polc si za štvrtú priečku v malom finále pripísal na svoje konto ďalších trinásť bodov do pribežného hodnotenia SP 2005, rovnako ako v úvodných pretekoch sezóny v španielskom Vigu.
Formulár sa odosiela
keyboard_arrow_up