Zážitky, inšpirácie, návody
MTBIKER magazín

Najnovšie články z kategórie Oprava

Čo by nemalo chýbať v domácej dielni  PR článok

Čo by nemalo chýbať v domácej dielni 

Aj keď by sme si to často priali, predsa len bicykel nie je bez údržbový. Množstvo úkonov sa ale dá zvládnuť pomerne rýchlo a vhodná výbava prácu uľahčí. Prinášame niekoľko tipov. 
Karbón – čo robiť, keď praskne?

Karbón – čo robiť, keď praskne?

Karbón hrá v našom cyklistickom svete veľmi dôležitú úlohu. Veď v porovnaní s duralom, má skoro 3x väčšiu pevnosť, a to pri jeho oveľa menšej hustote. Navyše sa dá veľmi ľahko opraviť.
Drobnosti do batohu, ktoré vedia pomôcť, prípadne zachrániť výjazd PR článok

Drobnosti do batohu, ktoré vedia pomôcť, prípadne zachrániť výjazd

Či už sa jedná o čistenie, lepenie alebo mazanie, niektoré doplnky zaberú minimum miesta v batohu, a pritom vedia uľahčiť množstvo situácií – najmä na cestách a dlhších výletoch.
Test: CO2 systém JetValve – spoľahlivý a „user friendly“

Test: CO2 systém JetValve – spoľahlivý a „user friendly“

Pri použití bombičiek si väčšinou nemôžete dovoliť v teréne metódu pokus/omyl a oplatí sa pozrieť po niečom spoľahlivom, bezpečnom a efektívnom.
Video: Kľúč na misky Hollowtech a jeho použitie

Video: Kľúč na misky Hollowtech a jeho použitie

Ak máte stred Shimano a závitový systém Hollowtech, servis je skutočne jednoduchý. Teda v prípade, že máte to správne náradie a sem patrí v prvom rade kľúč na stredové misky.
Video: Ako jednoducho zhodiť a nahodiť kolesá na cestnom bicykli

Video: Ako jednoducho zhodiť a nahodiť kolesá na cestnom bicykli

Vedieť, ako demontovať kolesá z bicykla, by malo patriť medzi základné úkony každého majiteľa. V nasledujúcom videu si ukážeme, ako to hravo zvládnuť a nič nepoškodiť...
Test: Multikľúč BBB microfold XL (btl-42xl) - 16 druhov náradia v kompaktnom prevedení

Test: Multikľúč BBB microfold XL (btl-42xl) - 16 druhov náradia v kompaktnom prevedení

Na začiatok si skúste položiť otázku, kedy ste naposledy doťahovali skrutky, či iné časti svojho bicykla. Nikdy neviete, kedy sa vám alebo vášmu kamarátovi na výjazde môže niečo uvoľniť a riadne skomplikovať výjazd. Lepšia možnosť je si to na mieste opraviť, ako tlačiť svojho tátoša domov. Vybrať správny multikľúč s dostatočným počtom nástrojov, môže byt ťažšie, ako sa zdá. Na trhu je naozaj z čoho vyberať a mne sa na testovanie dostal do rúk multikľuč so 16 funkciami od značky BBB. Čo všetko sa s ním dá robiť, prečo som si ho nakoniec aj nechal a začal ho nosiť na všetky výjazdy, sa dozviete v nasledujúcich riadkoch.
Bezpečnostný servisný zásah na bicykloch Cannondale s predstavcom OPI PR článok

Bezpečnostný servisný zásah na bicykloch Cannondale s predstavcom OPI

Spoločnosť Cycling Sports Group, majiteľ značky Cannondale, zvoláva k bezpečnostnému servisnému zákroku majiteľov všetkých bicyklov vybavených predstavcom a stĺpikom radenia OPI. Tento servisný zásah sa týka všetkých bicyklov modelových ročníkov 2011 až 2015 s vidlicou Lefty, ktoré sú týmto predstavcem osadené. Ide o modely Cannondale Flash, F-Si, F4, F5, F29, Lexi, RZ, Scalpel a Trigger.
Kontrola a údržba nábojov

Kontrola a údržba nábojov

Je tu druhý diel nášho seriálu o opravách a nastavení bikov s podtitulom 'Prečo sa to netočí?' Ak na svojom biku nemáte zapúzdrené ložiská na nábojoch, je viac ako pravdepodobné, že sa budete musieť čas od času pozrieť na náboje zblízka. Tento návod poradí, ako na to.
Formulár sa odosiela
keyboard_arrow_up