Zážitky, inšpirácie, návody
MTBIKER magazín

Najnovšie články z kategórie Peter Sagan

Cancellara vyhral Peklo severu a je novým lídrom rebríčka

Cancellara vyhral Peklo severu a je novým lídrom rebríčka

Švajčiar Fabian Cancellara potvrdil pozíciu najväčšieho favorita a stal sa víťazom 111. ročníka slávnej jednodňovej cyklistickej klasiky Paríž - Roubaix. Vďaka zisku 100 bodov do rebríčka UCI sa 32-ročný jazdec tímu RadioShack-Leopard stal novým lídrom svetového renkingu, na čele vystriedal Slováka Petra Sagana. Dvadsaťtriročný rodák zo Žiliny na Pekle severu či Kráľovnej klasík, ako nedeľňajšie preteky označujú, neštartoval. Švajčiar momentálne vedie svetový rebríček o 39 bodov.
Peter Sagan sa rozhodol šetriť sily a odstúpil

Peter Sagan sa rozhodol šetriť sily a odstúpil

Slovenský cyklista Peter Sagan nenastúpil na štvrtkový štart 3. etapy pretekov Tri dni De Panne - Koksijde a už sa sústredí na nedeľňajšie podujatie WorldTour Okolo Flámska. Dvadsaťtriročný jazdec tímu Cannondale vyhral na belgických etapových pretekoch 1. etapu. Už pred jej začiatkom avizoval, že absolvuje len prvé dva dni a následne odstúpi. Rovnaký scenár mala aj jeho vlaňajšia účasť.
Peter Sagan po roku vyhral úvod Troch dní v Belgicku

Peter Sagan po roku vyhral úvod Troch dní v Belgicku

Slovenský cyklista Peter Sagan potvrdil svoju výbornú formu a dominanciu v pelotóne aj v úvodnej etape pretekov Tri dni De Panne - Koksijde, ktorá viedla z Middelkerke do Zottegemu a merala 199,8 km. Dvadsaťtriročný jazdec tímu Cannondale zopakoval v prvej etape podujatia svoje víťazstvo z vlaňajška. V záverečnom súboji desaťčlennej skupiny zdolal Sagan Francúza Arnauda Demareho, na treťom mieste prišiel do cieľa Alexander Kristoff z Nórska. Za pódiom na 4. pozícii finišoval Sylvain Chavanel, ktorý v Belgicku obhajuje vlaňajšie prvenstvo.
Peter Sagan víťazom belgickej klasiky Gent - Wevelgem

Peter Sagan víťazom belgickej klasiky Gent - Wevelgem

Slovenský cyklista Peter Sagan sa s veľkým náskokom stal víťazom nedeľňajšej klasiky Gent - Wevelgem (190 km) v Belgicku. Jazdec tímu Cannondale sa v záverečných metroch odpútal od vedúcej skupiny a do cieľa prišiel s 28-sekundovým náskokom pred druhým Borutom Božičom z Astany. Dvadsaťtriročný Žilinčan sa do tretice dočkal víťazstva na tohtoročných jednodňových pretekoch, predtým skončil druhý na Miláno - San Remo a E3 Harelbeke. Sagan sa triumfom udržal v čele rebríčka Medzinárodnej cyklistickej únie (UCI), na konte má 232 bodov.
Peter Sagan je prvýkrát v kariére lídrom rebríčka UCI

Peter Sagan je prvýkrát v kariére lídrom rebríčka UCI

Slovenský cyklista Peter Sagan je po 2. mieste v piatkových pretekoch WorldTour E3 Harelbeke novým lídrom svetového rebríčka UCI. Na 1. priečke vymenil vďaka zisku 60 bodov Francúza Sylvaina Chavanela, pred ktorého sa dostal aj víťaz spomenutého belgického podujatia Fabian Cancellara zo Švajčiarska. Jazdec tímu Cannondale vedie pred cyklistom RadioShack Leopard o jeden bod.
Peter Sagan druhý na prvej belgickej klasike

Peter Sagan druhý na prvej belgickej klasike

Slovenský cyklista Peter Sagan obsadil 2. miesto na ďalšom podujatí WorldTour - pretekoch E3 Harelbeke v Belgicku. Na 212 km trati sa presadil Švajčiar Fabian Cancellara, ktorý si vybojoval prvé víťazstvo od prológu na Tour de France 2012. Švajčiar v službách tímu RadioShack Leopard atakoval 30 km pred cieľom a postupne si na skupinu, v ktorej jazdil aj Peter Sagan, vypracoval minútový náskok. Ten si udržal až do cieľa a tešil sa z tretieho prvenstva v posledných štyroch ročníkoch týchto pretekov. Jeho víťaznú šnúru prerušil vlani Tom Boonen, ktorý tentoraz skončil siedmy.
Peter Sagan je už piaty vo svetovom rebríčku UCI

Peter Sagan je už piaty vo svetovom rebríčku UCI

Slovenský cyklista Peter Sagan sa posunul po pretekoch Miláno - San Remo na 5. miesto svetového rebríčka UCI. Dvadsaťtriročný jazdec tímu Cannondale obsadil v nedeľu na slávnej klasike 2. priečku a získal 80 bodov do renkingu, ktoré pridal k doterajším 12 bodom z Tirreno - Adriatico. Sagan bol v predchádzajúcom vydaní rebríčka na 25. pozícii.
Sagan druhý na skrátenom Miláno - San Remo

Sagan druhý na skrátenom Miláno - San Remo

Slovenský cyklista Peter Sagan obsadil v prvej tohtoročnej klasike Miláno - San Remo 2. miesto. Dvadsaťtriročný jazdec tímu Cannondale bol blízko k prvému víťazstvu na niektorom z veľkých jednodňových pretekov, ale na cieľovej páske ho prešpurtoval Nemec Gerald Ciolek. Na 3. mieste skončil Švajčiar Fabian Cancellara.
Peter Sagan patrí medzi favoritov Miláno - San Remo

Peter Sagan patrí medzi favoritov Miláno - San Remo

Slovenský cyklista Peter Sagan bude patriť medzi favoritov prvej veľkej klasiky sezóny Miláno - San Remo. Preteky s podtitulom La Primavera sa uskutočnia v nedeľu 17. marca. Dvadsaťtriročný Slovák ukázal dobrú formu na Tirreno - Adriatico, kde vyhral dve etapy a vďaka aktivite v úniku pomohol bývalému kolegovi z Liquigasu Vincenzovi Nibalimu k celkovému prvenstvu.
Petrovia Sagan a Velits v elitnej tridsiatke rebríčka UCI

Petrovia Sagan a Velits v elitnej tridsiatke rebríčka UCI

Slovenskí cyklisti Peter Sagan a Peter Velits sú vďaka výsledkom na posledných pretekoch World Tour v najlepšej tridsiatke rebríčka Medzinárodnej cyklistickej únie. Saganovi patrí vďaka 12 bodom z podujatia Tirreno - Adriatico 25. priečka, Velits vybojoval na Paríž - Nice šesť bodov a je o päť priečok nižšie ako jeho krajan. Lídrom poradia UCI je Austrálčan Richie Porte. Víťaz Paríž - Nice má dvojbodový náskok pred Holanďanom Tomom Jeltem Slagterom.
Peter Sagan vyhral 6. etapu na Tirreno - Adriatico

Peter Sagan vyhral 6. etapu na Tirreno - Adriatico

Slovenský cyklista Peter Sagan dosiahol druhý etapový triumf na podujatí World Tour Tirreno - Adriatico, keď vyhral pondelkovú 6. etapu so štartom i cieľom v Porto Sant'Elpidio. Po 209 km sa presadil v záverečnom špurte vedúcej trojčlennej skupiny pred Vincenzom Nibalim z Talianska a Joaquimom Rodríguezom zo Španielska.
Peter Sagan vyhral 3. etapu Tirreno - Adriatico

Peter Sagan vyhral 3. etapu Tirreno - Adriatico

Slovenský cyklista Peter Sagan sa stal víťazom piatkovej 3. etapy pretekov Tirreno - Adriatico, ktorá viedla z Indicatore do Narni Scalo a merala 190 km. Dvadsaťtriročný Žilinčan zvládol skvele v daždivom počasí finiš, vyviezol sa za súpermi a nastúpil 100 m pred cieľom. V šprinte odsunul Sagan na ďalšie priečky Marka Cavendisha z Veľkej Británie a Andrého Greipela z Nemecka. Lídrom Tirreno - Adriatico zostal naďalej Cavendish z tímu Omega Pharma-Quick Step.
Formulár sa odosiela
keyboard_arrow_up