Zážitky, inšpirácie, návody
MTBIKER magazín

Najnovšie články z kategórie Peter Sagan

Sagan v prológu Okolo Švajčiarska na 40. mieste

Sagan v prológu Okolo Švajčiarska na 40. mieste

Quinta/Bratislava (kor) - Prvá etapa pretekov Okolo Švajčiarska odštartovala prológom (8,1 km) na juhu v mestečku Quinta. V minútoovm intervale postupne vybehlo na trať 166 cyklistov a neskôr robil jazdcom problémy silný protivietor. Víťazom a najrýchlejším sa stal Austrálčan Cameron Meyer časom 00:09:39 z tímu GreenEDGE, ktorý si na pódiu symbolicky obliekol všetky tri dresy...Druhý skončil Terpstra, tretí Haussler. Slovenský cyklista Peter Sagan stratil v cieli 34 sekúnd a napokon obsadil 40. miesto.
Sagan oslavoval desiate víťazstvo v Kalifornii i v sezóne

Sagan oslavoval desiate víťazstvo v Kalifornii i v sezóne

Slovenský cyklista Peter Sagan vyhral záverečnú 8. etapu pretekov Okolo Kalifornie, ktorá viedla zo San Francisca do Santa Rosy a merala 130,4 km. Jazdec tímu Cannondale zopakoval v cieľovom meste vlaňajšie prvenstvo. Vďaka víťazstvu na páske sa Sagan stal štvrtýkrát v rade najlepším mužom v súťaži šprintérov na podujatí Okolo Kalifornie. Dvadsaťtriročný Žilinčan vyhral na najprestížnejších zámorských pretekoch už desať etáp. Celkovým víťazom Okolo Kalifornie sa stal Tejay van Garderen, ktorý dosiahol najväčší úspech svojej doterajšej kariéry.
Sagan si po časovke v San Jose polepšil vo výsledkoch

Sagan si po časovke v San Jose polepšil vo výsledkoch

Slovenský cyklista Peter Sagan obsadil v šiestej etape - časovke na 31,6 km v San Jose na pretekoch Okolo Kalifornie 36. miesto a v celkovom poradí sa posunul na 37. pozíciu. Žilinčan v službách tímu Cannondale je lídrom súťaže šprintérov, v San Jose sa v jazde proti chronometru o body do tejto klasifikácie nebojovalo. V súboji o zelený dres má Sagan pred finálovým víkendom Okolo Kalifornie jednobodový náskok pred Američanom Tylerom Farrarom.
Sagan zaostal v Kalifornii tesne za pódiom

Sagan zaostal v Kalifornii tesne za pódiom

Slovenský cyklista Peter Sagan finišoval na 4. mieste vo štvrtkovej 5. etape na pretekoch Okolo Kalifornie, ktorá viedla zo Santa Barbary do Avily a merala 185,7 km. Dvadsaťtriročný jazdec Cannondale si na desiate etapové víťazstvo na najprestížnejších pretekoch v zámorí ešte musí počkať. Vo štvrtok sa presadil Jens Voigt.
Sagan je už v Kalifornii držiteľom zeleného dresu

Sagan je už v Kalifornii držiteľom zeleného dresu

Slovenský cyklista Peter Sagan finišoval vo štvrtej etape pretekov Okolo Kalifornie zo Santa Clarity do Santa Barbary (134,5 km) na 5. mieste a stal sa držiteľom zeleného trička lídra súťaže šprintérov. Vďaka dlhému špurtu sa z víťazstva, prvého na Okolo Kalifornie, tešil Američan Tyler Farrar pred krajanom Kenom Hansonom a Belgičanom Giannim Meersmanom. V celkovom poradí vedie naďalej Janier Acevedo z Kolumbie.
Peter Sagan ovládol šprint v Santa Clarite

Peter Sagan ovládol šprint v Santa Clarite

Slovenský cyklista Peter Sagan triumfoval v šprintérskom súboji v 3. etape pretekov Okolo Kalifornie, ktorá viedla z Palmdale do Santa Clarity a merala 177,7 km. Pre 23-ročného jazdca tímu Cannondale je to deviate víťazstvo na prestížnych amerických pretekoch, ktoré však nie sú súčasťou svetového kalendára WorldTour. Sagan je najúspešnejším jazdcom histórie Okolo Kalifornie. Žilinčan v cieľovej rovinke v Santa Clarite predstihol Austrálčana Michaela Matthewsa a Američana Tylera Farrara.
Peter Sagan finišoval v úvode Okolo Kalifornie tretí

Peter Sagan finišoval v úvode Okolo Kalifornie tretí

Slovenský cyklista Peter Sagan finišoval v úvodnej etape pretekov Okolo Kalifornie so štartom i cieľom v Escondide (165,1 km) na 3. mieste. Prvým lídrom podujatia sa stal Holanďan Lieuwe Westra (Vacansoleil-DCM), ktorý v súboji dvoch mužov zdolal v cieľovej rovinke Španiela Francisa Manceba. Westra vybojoval pre tím Vacansoleil-DCM len druhé víťazstvo v sezóne.
Sagan chce v Kalifornii nadviazať na úspešný vlaňajšok

Sagan chce v Kalifornii nadviazať na úspešný vlaňajšok

Slovenský cyklista Peter Sagan bude opäť hviezdou pretekov Okolo Kalifornie, na ktorých vlani vyhral päť etáp. Jazdec tímu Cannondale by chcel zopakovať úspechy z minulého roka, aj keď tentoraz berie podujatie skôr ako vhodnú prípravu na Tour de France. Peter Sagan je rekordérom Okolo Kalifornie, má na svojom konte osem etapových prvenstiev. Vlani získal aj zelený dres najaktívnejšieho účastníka a tento rok by oň chcel opäť bojovať.
Cyklojazda s Petrom Saganom už túto sobotu PR článok

Cyklojazda s Petrom Saganom už túto sobotu

V sobotu 27. apríla popoludní sa môžete v Sade Janka Kráľa stretnúť so skvelým slovenským cyklistom Petrom Saganom a zabicyklovať si s ním v Petržalke. Organizátori pripravili zážitkovú jazdu na 13 km úseku, bohatý sprievodný program, ale i atraktívne ceny.
P. Sagan dvanásty na Valónskom šípe

P. Sagan dvanásty na Valónskom šípe

Slovenský cyklista Peter Sagan obsadil na stredajšej klasike Valónsky šíp dvanáste miesto. Z víťazstva sa tešil Španiel Daniel Moreno z tímu Kaťuša, ktorý dosiahol čas 4:52:33 h. Druhú pozíciu obsadil na pretekoch z Binche do Huy, ktoré merali 205 km, Kolumbijčan Sergio Henao z družstva Sky a tretí skončil jeho krajan Carlos Betancur (AG2R La Mondiale), obaja mali na víťaza trojsekundové manko.
Pred Amstel Gold Race favorizujú najmä Petra Sagana

Pred Amstel Gold Race favorizujú najmä Petra Sagana

Slovenského cyklistu Petra Sagana čaká jeden z ďalších vrcholov jarnej časti sezóny, v nedeľu sa postaví na štart pretekov Amstel Gold Race. Najväčšie cyklistické podujatie v Holandsku púta pozornosť, trať každoročne lemujú desaťtisíce divákov. Sagan prichádza na preteky v provincii Limburg v pozícii najväčšieho favorita. Na 47. ročníku najmladšej veľkej klasiky sa chce jazdec tímu Cannondale presadiť a môže sa po nej vrátiť na prvé miesto rebríčka UCI, o ktoré ho pred týždňom na Paríž - Roubaix pripravil Fabian Cancellara. V predbežnej štartovej listine figuruje aj meno Petra Velitsa z Omega Pharma-Quick Step.
Peter Sagan víťazom pretekov v Belgicku

Peter Sagan víťazom pretekov v Belgicku

Slovenský cyklista Peter Sagan z tímu Cannondale sa v stredu stal víťazom jednodňových pretekov De Brabantse Pijl - La Fléche Brabanconne v Belgicku. Dvadsaťtriročný Žilinčan dosiahol ďalší cenný úspech v kariére, keď na cieľovej páske predstihol domáceho Philippa Gilberta z BMC Racing Teamu.
Formulár sa odosiela
keyboard_arrow_up