Zážitky, inšpirácie, návody
MTBIKER magazín

Najnovšie články z kategórie Servis

Brunox – starostlivosť o bike zo Švajčiarska PR článok

Brunox – starostlivosť o bike zo Švajčiarska

Brunox sa primárne zameriava na oleje a čistiace prostriedky a v ich portfóliu nechýba ani sekcia určená výhradne pre cyklo odvetvie. Firma pochádza zo Švajčiarska, čo už trochu nasvedčuje, že kvalita bude v popredí a tam smeruje aj hlavné motto: „Nekompromisná Švajčiarska kvalita“. Nižšie v článku si predstavíme niektoré zaujímavé produkty z ich komplexnej ponuky.
VeloCity – Predaj a servis bicyklov pri Železnej Studničke v Bratislave PR článok

VeloCity – Predaj a servis bicyklov pri Železnej Studničke v Bratislave

Sme mladá predajňa v Bratislave, sídlime pri Železnej Studničke, konkrétne na Lamačskej ceste 8. Ponúkame širokú ponuku služieb - od predaja po servis bicyklov. Chcete si kúpiť nový bike? Ako jediný máme v ponuke všetky typy bicyklov od renomovaných výrobcov: horské, cestné, krosové, fatbiky, elektrobiky a dokonca aj tandemové bicykle. Mysleli sme aj na najmenších a dostupné sú samozrejme odrážadlá, kolobežky a detské bicykle vo veľkostiach od 20" do 24".
Reťaz – prečo a kedy meniť?

Reťaz – prečo a kedy meniť?

Reťaz je asi jedna z najmenej nápadných komponentov, ktoré na biku máme. Určite nepúta takú pozornosť ako prehadzovač alebo kľuky. Aj vďaka tomu sa na ňu často pri pravidelnej výmene zabúda a ak ju prestrelíme, tak nás to vo výsledku stojí vždy ďaleko viac...
Cebra-Bowden – čistenie a mazanie zo Slovenska PR článok

Cebra-Bowden – čistenie a mazanie zo Slovenska

Slovenská spoločnosť Cebra-Bowden pôsobí v oblasti predaja káblových pohonov, bowdenov, oceľových lán, priemyselných reťazí, atď. No okrem iného, ponúka aj široké spektrum produktov pre cyklistiku. Jedná sa hlavne o čistiace a mazacie prostriedky. Navyše, popri tom všetkom nezabúda ani na podporu našej mládeže, čo sa v dnešnej dobe skutočne cení...
Mazanie a údržba je základ PR článok

Mazanie a údržba je základ

Už viac ako 75 rokov pomáha anglická spoločnosť Weldtite pri údržbe a servise bicyklov po celom svete. Medzi jej brandové značky patrí TF2 - špecialista na mazanie. V sortimente má mazacie oleje, tuky, oleje na reťaze, a to v rôznych formách /tuba, fľaša, dóza, spray/, veľkostiach objemu a samozrejme, v rôznych fyzikálnych vlastnostiach.
Test: Výbava od Purple Harry - čistenie, údržba a mazanie bicykla, ako aj starostlivosť o jazdca

Test: Výbava od Purple Harry - čistenie, údržba a mazanie bicykla, ako aj starostlivosť o jazdca

Purple Harry je mladá anglická firma, ktorá ponúka širokú škálu prípravkov na čistenie, údržbu a mazanie bicyklov a rovnako aj prípravky na starostlivosť o jazdca. Koncom minulého roka sa mi do rúk dostal kompletný sortiment prostriedkov od Harryho a ja som tak mal možnosť všetky tieto prípravky vyskúšať a v rámci mimosezónnych možností aj otestovať.
Do novej sezóny na slovenský cyklistický trh vstupujú ďalšie renomované značky PR článok

Do novej sezóny na slovenský cyklistický trh vstupujú ďalšie renomované značky

„To najlepšie pre vás a váš bike….“, tak toto vyjadruje náš live motív, vďaka ktorému prinášame na slovenský trh renomované značky, ktoré dlhé roky pôsobia v cyklistickom odvetví nielen v Európe, ale aj na viacerých kontinentoch.
Purple Harry: S ľahkosťou do pedálov PR článok

Purple Harry: S ľahkosťou do pedálov

Purple Harry je mladá a inovatívna cyklistická značka z Anglicka. Firma sa špecializuje na čistiace a mazacie prostriedky vyvinuté špeciálne pre údržbu bicykla. Výrobky Purple Harry sú kvalitné, osvedčené a testované profesionálmi.
Cebra-Bowden - Sila v pohybe PR článok

Cebra-Bowden - Sila v pohybe

Cebra-Bowden je v oblasti priemyslu známou spoločnosťou zaoberajúcou sa pohonmi všetkého druhu. Na trh tento rok priniesla novinku v podobe vlastnej domácej značky čistiacich a mazacích prostriedkov, ktoré sa vynikajúco hodia pri údržbe a profesionálnom servise všetkých pohyblivých častí horských aj cestných bicyklov.
Servis vidlíc, tlmičov a teleskopických sedloviek

Servis vidlíc, tlmičov a teleskopických sedloviek

Tento článok je venovaný údržbe komponentov odpruženia, ktoré majú na pocit z jazdy spolu s rámom najväčší vplyv a ich výmena patrí k nákladným investíciám. Nižšie spomenuté princípy fungovania a mazania vidlíc a tlmičov neplatia pre low end verzie, prípadne niektoré „módne výstrelky“, avšak podstata starostlivosti je vždy rovnaká: pravidelná údržba je prevenciou pred poškodeniami.
Bezdušové systémy plášťov a kolies

Bezdušové systémy plášťov a kolies

Bezdušové systémy v horskej cyklistike sú na svete už dosť dlhú dobu a medzi profíkmi sa stali rýchlo jasnou voľbou. V posledných rokoch nastal veľký boom bezdušových systémov aj medzi hobby jazdcami a práve v týchto radoch si „bezdušáky“ získavajú čoraz viac priaznivcov. Pri výbere bezdušového systému musíte zvážiť viacero okolností a rozhodnúť sa medzi viacerými technickými možnosťami a samozrejme, musíte zvážiť aj možnosti vašej peňaženky.
Radiaca sústava: nastavenie chodu prehadzovačky a prešmyku

Radiaca sústava: nastavenie chodu prehadzovačky a prešmyku

Prečo mi to neradí? Mám problém s prehadzovačkou! Časté a frekventované otázky na cyklistických fórach. Čo s tým, ukážem v tejto trilógii článkov (1. časť: lanká a bowdeny, 2. časť: umiestnenie prehadzovačky a prešmyku v ráme a v tejto tretej časti). Posledný článok venujem nastavenie chodu prehadzovačky a prešmyku. Tento úkon si vyžaduje čas, treba sa s bikom trochu pohrať a prinajhoršom skúšať systémom pokus-omyl. Po prečítaní tejto trilógie článkov o nastavení radenia dúfam, že mnohí nešťastníci už budú schopní sami vyriešiť svoj „nevyriešiteľný“ problém.
Formulár sa odosiela
keyboard_arrow_up